1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-02-2024 15:07

Μαγκιά του Καλμαζίδη στην Πυλαία

Μεγάλη κουβέντα έγινε για τις λάθος θέσεις που σφύριξε ο διαιτητής Μαυρίδης στο 23-23 του τέταρτου σετ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, αλλά εμείς θα σταθούμε στην στάση του προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη.

 

Μαγκιά του προπονητή του Παναθηναϊκού, που έπεισε τον διαιτητή ότι ήταν λανθασμένο το σφύριγμα και η υπόδειξη της φάσης ως μη γενόμενης. Χάρη στις γνώσεις και την πειθώ του πήρε πίσω ο Μαυρίδης την υπόδειξη του.

Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι ήταν λάθος θέσεις, δεν πρέπει να έγινε πρώτη φορά στο 23-23 του τέταρτου σετ, αλλά κι άλλες φορές κατά τη διάρκεια του ματς. Το ίδιο εξάλλου κάνει και η Κούμπουρα στα ματς του Ολυμπιακού, αλλά δεν είδαμε κανέναν διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση...

Κι όσον αφορά τον άσο που πήρε η Τσιόγκα από την Ρόγκα, το σφύριγμα προηγήθηκε της επαφής της μπάλας από την λίμπερο του Παναθηναϊκού. Άρα δεν υπήρξε υποδοχή καθώς η μπάλα ήταν στον αέρα όταν ακούστηκε το σφύριγμα..

Και για να το κλείσουμε με την υποτιθέμενη ασυλία που έχει ο Καλμαζίδης και δεν του δείχνουν κάρτες οι διαιτητές, ας σκεφτούμε ότι ο κάθε διαιτητής διαφορετικά ενεργεί όταν έχει απέναντι του έναν σπουδαίο προπονητή, που συνήθως έχει δίκαιο και αλλιώς όταν απέναντι του είναι ένας τυχαίος. Και ναι, μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα η Δανιηλίδου στον κόουτς, όταν χτύπησε με μανία την μπάλα στο 23-23, αλλά συνυπολογίστε και την οργή του για το αχρείαστο σφύριγμα, που δικαιολογεί την αντίδραση του.

Και στο φινάλε φινάλε, δεν σφυρίζεις λάθος θέσεις στο 23-23 αν δεν είσαι 100% σίγουρος, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του κανονισμού (για τα πέλματα), όπου για να είσαι σε λάθος θέσεις, πρέπει να απέχεις ένα-δυο μέτρα από την συμπαίκτρια σου και όχι μερικά εκατοστά.

Αν εξάλλου ήταν σωστό το σφύριγμα του Μαυρίδη, απλά το σκορ θα γινόταν 24-23 στο τέταρτο σετ και το πολύ πολύ να φτάναμε στο 2-2. Δεν θα κέρδιζε ο ΠΑΟΚ, που ξεσήκωσε τον κόσμο...

 

O τρίφυλλος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.