1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-07-2013 21:15

Λεώνης: «Είμαι απογοητευμένος» (video)

Ο Αλέκος Λεώνης μιλώντας στον Sentra 103,3, εμφανίστηκε απογοητευμένος από την φιλοσοφία της ΕΟΠΕ, που θέλει τα πάντα να γίνονται με το μικρότερο οικονομικό κόστος, ενώ τόνισε ότι το παν είναι να γίνεται συστηματική δουλειά στις Εθνικές ομάδες, κάτι που δεν συμβαίνει.

Για το χρονικό των εξελίξεων και των δύο θητειών του στον πάγκο της εθνικής: «Και η πρώτη θητεία και η δεύτερη θητεία είναι τελείως διαφορετικές. Ηταν διαφορετική η πρόκριση τότε με το Βέλγιο, γιατί το Βέλγιο ήταν σε μεταβατικό στάδιο, με νεανική ομάδα. Ένα στάδιο που τώρα το ολοκλήρωσε και βλέπετε πόσο καλά παίζει και προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό. Τότε εμείς ήμασταν συγκροτημένη ομάδα. Τώρα είχαμε τελείως διαφορετική δουλειά, όσο μπορούσαμε να την κάνουμε σε περίοδο κρίσης.

Αλλάξαμε την ομάδα σε πρόσωπα εδώ και δύο χρόνια. Ηρθαν καλά και άσχημα αποτελέσματα, αλλά αυτά δεν προέρχονται από πολύ συστηματική δουλειά που πρέπει να υπάρχει».

Γιατί δεν γίνεται συστηματική δουλειά στην εθνική: «Ενας λόγος είναι η οικονομική κρίση. Άλλος λόγος, γι' αυτόν και κυρίως αποφάσισα να φύγω, είναι ότι νιώθω ανήμπορος να είμαι χρήσιμος σε αυτή την εθνική. Για να είναι χρήσιμος ένας προπονητής θα πρέπει να μπορεί να υλοποιήσει τον προγραμματισμό που καταθέτει στην Ομοσπονδία. Εγώ τον κατέθεσα, αυτός δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, ίσως το ζύγισαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και γι' αυτό οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση».

Για την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην συμμετέχει η εθνική στο Ευρωπαϊκό Λιγκ: «Αυτές οι αποφάσεις δεν παίρνονται το καλοκαίρι, αλλά το χειμώνα. Το ένα θέμα είναι το πώς αντιδράς. Να αντιδράσεις παραιτούμενος, σε μια τέτοια περίοδο που κάνεις συγκεκριμένη δουλειά… αν παραιτούμουν θα με κατακρίνατε πρώτα εσείς. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Εγώ περίμενα ότι θα πηγαίναμε στους Μεσογειακούς. Το ότι έθεσε η Ομοσπονδία οικονομικούς λόγους, δε σου αφήνει περιθώριο αντίδρασης. Η αντίδραση είναι να σηκωθείς να φύγεις. Το να φύγω στη μέση της σεζόν δε θα ήταν σωστό, γιατί υπήρχαν άλλες υποχρεώσεις για την ομάδα».

Για τον προγραμματισμό της εθνικής: «Στον προγραμματισμό που κατέθεσα ήταν να ξεκινήσει η προετοιμασία δέκα μέρες πιο νωρίς, στις 5 του μηνός. Για οικονομικούς λόγους δεν κατέστη εφικτό. Βέβαια θα είχαμε προβλήματα έτσι κι αλλιώς, μιας και ο Τζούριτς έπαιζε ακόμα στην Ιταλία. Όμως οι υπόλοιποι παίκτες θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Το να βγαίνουμε να λέμε για την προετοιμασία ενώ δεν είχαμε τα χρήματα για να την κάνουμε, είναι κάπως…»

Για την απομάκρυνσή του: «Δεν ήταν μόνο δικιά μου απόφαση, αλλά ήταν και της Ομοσπονδίας. Όταν βγήκε ο πρόεδρος και είπε στη συνέντευξη ότι είμαι ευχαριστημένος από τον Λεώνη και θα του προτείνω και ανανέωση… Βέβαια εγώ καταλάβαινα ότι το κλίμα μέσα στους παράγοντες της Ομοσπονδίας δεν ήταν το κατάλληλο για να συνεχιστεί η συνεργασία. Είμαι 30 χρόνια στο χώρο, καταλαβαίνω πράγματα. Πρέπει να καταλαβαίνεις πότε είναι ο χρόνος να αποχωρήσεις. Όταν υπάρχει δυσαρέσκεια και από τις δύο πλευρές, είναι καλύτερο να σταματήσεις».

Για το διάδοχό του, Σωτήρη Δρίκο και αν θα τα καταφέρει: «Εγώ εύχομαι να τα καταφέρει, αν και δεν είναι θέμα προσώπου. Εχει τις ικανότητες, είναι πανέξυπνο άτομο, παίρνει στοιχεία, έχει ιδιαίτερη επικοινωνία με τους παίκτες. Όμως δεν εξαρτάται μόνο από το Σωτήρη, αλλά και τον προγραμματισμό που θα καταθέσει και πόσο θα μπορέσει να εφαρμοστεί αυτός. Κάναμε ανανέωση, μπήκαν μέσα πρόσωπα για να γίνει η εθνική από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να κάνουν 20-25 παιχνίδια αλλιώς θα περιμένουμε θαύματα, γιατί θαύμα ήταν που νικήσαμε το Βέλγιο και πέρυσι την Φινλανδία, γιατί αυτές οι ομάδες δουλεύουν συστηματικά».

Για το αν νιώθει πίκρα: «Όχι, όλες τις καταστάσεις τις πάρα πολύ δύσκολες, τις διαχειρίστηκα όσο καλύτερα γίνεται. Στο θέμα του Ρουμελιώτη, είπα ότι ήταν λάθος η τόσο αυστηρή τιμωρία, όπως και λάθος που οι παίκτες δεν πήγαν στα φιλικά της Σερβίας και το είπα και στους ίδιους τους παίκτες».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Ρεαλιστικά, τώρα ο προγραμματισμός που κατέθεσα εγώ με αυτόν που κατέθεσε ο Σωτήρης είναι διαφορετικοί. Το σκεπτικό του Σωτήρη μπορεί να το εξηγήσει ο ίδιος. Θα μπορούσαμε μέχρι τις 15 Αυγούστου που ξεκινούν οι σύλλογοι, να κάναμε προετοιμασία και φιλικά. Αυτό ήταν το σκεπτικό το δικό μου».

Για τα λάθη που γίνονται και δεν οφείλονται στο οικονομικό κομμάτι, αλλά σε λήψη αποφάσεων από άτομα που δεν είναι καταρτισμένα: «Είμαι απογοητευμένος από τη φιλοσοφία, ότι δεν επενδύουμε γενικότερα στις εθνικές ομάδες. Και άλλες χώρες έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά δίνουν βάση στις εθνικές. Ξέρω ότι το χρήμα είναι ακριβό, αλλά αν δεν υπάρχει σωστή οργάνωση και δεν δώσουμε έμφαση στις εθνικές ομάδες, δεν έχουμε μέλλον».

Για το αν θα είναι του χρόνου στον πάγκο κάποιας ομάδας: «Μακάρι…»

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.