1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-01-2024 15:50

Ο αγκώνας του Κουμεντάκη, ο υπέρβαρος πασαδόρος της Ναντ και ο Ρανγκέλ

Του Στέφανου Λεμονίδη

 

Γίναμε πιο σοφοί με τις νίκες του Ολυμπιακού και του Μίλωνα και θα ενστερνιστούμε την άποψη του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που βλέπει το ποτήρι μεσογεμάτο και λέει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Μπορεί η Ζάκσα να έπαιξε χωρίς τους Σμιτ, Σλίβκα, δεν παύει όμως να είναι η τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης και μετά την ήττα στον Ρέντη κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης αν χάσει από την Κνακ στην Πολωνία.
Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα από πέρυσι, η ομάδα που έστησε ο Τζουλιάνι λύθηκε με την παρουσία του Καστελάνι και με την προσθήκη των Τζούριτς, Γκουσταβάο έγινε πανίσχυρη στο κέντρο, ενώ ο  Ιντάλγκο παρά τα χρονάκια του απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων.
Σκασμένος ήταν ο σπουδαίος προπονητής της Ζάκσα Σαμουέλβο (προπονητής και στην εθνική Ρωσίας) γιατί η ομάδα του κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, αν χάσει στην έδρα του από τον Κνακ, στο Βέλγιο κέρδισε 3-2 με το ζόρι.
Του λείπει ο κορυφαίος παίκτης του Σλίβκα και ο νεαρός γιός του Τσιτιγκόι είναι λίγος για να τον αντικαταστήσει, προς απάντηση όσων ισχυριζόταν ότι είναι ποιοτικό το ρουμάνικο βόλεϊ. Είχε 0/11 και μπήκε στη θέση του στην πίσω ζώνη ένας λίμπερο που δηλώθηκε ακραίος για να μαζέψει την υποδοχή.
Και ο Σμιτ , βασικός στην ομάδα των ΗΠΑ είναι μεγάλη απώλεια , ενώ όπως μας είπε ο Σαμουέλβο “δεν ξέρω πότε θα γυρίσουν, ασχολούμαι πλέον με τους υπάρχοντες παίκτες. Δεν ήταν έκπληξη η απόδοση του Ολυμπιακού. Περίμενα να μας  πιέσουν από το σερβίς".

Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός σε Τσάμπιονς Λιγκ ή Cev Cup

O Σαμουέλβο έπαιξε στην Ρωσία  στην Διναμό Καλίνιγκραντ και την Λοκομοτίν Νοβοσιμπίρκ και το 2018 ανέλαβε την Κούζμπας Κεμέροβο. Πήρε τους αναπληρωματικούς της Ζενίτ, κατέκτησε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στην εκτίμηση τω Ρώσων γιατι μιλούσε και ρωσικά. Του ανέθεσαν την εθνική Ρωσίας και πέρυσι ανέλαβε την εθνική Καναδά. Μετά την Κούζμπας ανέλαβε την  Ζενίτ και κατέκτησε το Cev Cup. Mε την Ρωσία πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκυο και το χρυσό στο Nations League. Με τον Καναδά πήρε πέρυσι το αργυρό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Βορειοκεντρικής Αμερικής.
Ο Ολυμπιακός πάντως έγραψε ιστορία  και μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση αν κερδίσει στην Τουρκία, την σπουδαία  Ζιράτ που είναι πρώτη και αδιάφορη και δεν θέλει στα πόδια της την πλήρη Ζάκσα στην συνέχεια της διοργάνωσης.
Γελοιοποιήθηκε ο Βούλγαρος διαιτητής Βινάλιεφ στον Ρέντη. Έδωσε ανύπαρκτο φιλέ στον Κουμεντάκη και προσπαθούσε στο βίντεο ρέφερι να δικαιολογήσει την άστοχη απόφαση του. Κοίταζε επί ώρα την φάση, οι έλληνες χειριστές του έλεγαν ότι δεν υπάρχει παράβαση και τελικά ξευτιλίστηκε  λέγοντας ότι ο αγκώνας του Κουμεντάκη βρήκε το φιλέ. Η εικόνα όμως τον εξέθεσε.
Κι εδώ έρχεται ακόμη μια ανοησία της CEV. Δεν μπορεί ο διαιτητής να κρίνει ο ίδιος τις αποφάσεις του, πρέπει να υπάρχει var referi και να είναι αντικειμενικός. Ο δεύτερος διαιτητής είναι υποκειμενικός, ιδιαίτερα στα δικά του σφυρίγματα.
Και πάμε στον Μίλωνα που χτίζει σιγά σιγά το όνομα του στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Και με τις νίκες του και με την συμπεριφορά του εκτός γηπέδου και το απέδειξε στην περίπτωση του προπονητή της Ναντ Ενό που είχε καρδιολογικό πρόβλημα.
Έφερε γιατρό πριν από το ματς γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις και στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα  ξύπνησαν τον Μηνούδη που τον πήγε στο Ωνάσειο. Τον κρατήσαν στο νοσοκομείο, δεν γύρισε στην Γαλλία και ευτυχώς είχε ιδιωτική ασφάλιση.
Ήρθε στην Αθήνα και η γυναίκα του, θα του κάνουν στεφανιογραφία και μετά θα του δώσουν εξιτήριο. Θυμηθήκαμε ότι ο Προσαλίκας την πρώτη μεταγραφή που έκανε όταν πήγε στον Ολυμπιακό, ήταν ο κορυφαίος εκείνη την εποχή λίμπερο Ενό με 200.000 ευρώ.
Μετά έφυγε ο Στέλιος Προσαλίκας, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, σαμποτάρισε την μεταγραφή του Γάλλου και ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να πουλήσει τον Ενό πριν καν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.
Ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο 20 χρονος πασαδόρος της Ναντ, Aνατόλ Σαπουϊσάν, που ...μιλάει στην μπάλα, κάνει καταπληκτικές πάσες και ήταν βασικός στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας εφήβων και παίδων.
Για κάποιο λόγο όμως πήρε πολλά κιλά, μάλλον λόγω υγείας, είναι υπέρβαρος και προκαλεί το γέλιο όταν τον πρωτοβλέπεις. Μετά όμως με τις ενέργειες του, προκαλεί θαυμασμό και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ναντ, με την άνεση, αλλά και την ποιότητα του.
Ο Μίλωνας εκμεταλλευόμενος και το ρεπό του πρωταθλήματος, θα πάει την Κυριακή στην Γαλλία, αεροπορικώς στο Παρίσι και σιδηροδρομικώς στην Ναντ (τρίωρο ταξίδι), όπου μένει ο πρώην λίμπερο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Αχιλλέας Παπαδημητρίου, με τη σύζυγο του Γιάνα Σιμάνκοβα που έπαιξε κι αυτή πασαδόρος στους αιώνιους.
Φοβερή η ενέργεια του Χαδρινού, που τελείωσε με δάκτυλα το ματς Μίλωνα-Ναντ 3-2 και μαζί με τους Κοκκινάκη, Τζιάβρα και τον νεαρό Σωνάκη συνθέτουν μια εκλπηκτική τετράδα λίμπερο.

ΥΓ: Πάρτε κι ένα μεταγραφικό. Ο Παναθηναϊκός εκτός από πασαδόρο ψάχνει και ξένο κεντρικό. Κάποιο παράπτωμα θα έκανε ο Ρανγκέλ, που σημειωτέον ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ, που ψάχνει αυτή την περίοδο ξένο κεντρικό, αλλά δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την Πυλαία.


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.