1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-01-2024 21:11

Στάση Ναντ στη Νέα Σμύρνη στο ιστορικό ραντεβού του Μίλωνα (11/1, 20:00)

Ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας του Μίλωνα για το 2024 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο αγώνας της χρονιάς για την ομάδα του Σάκη Ψάρρα. (γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Α αγώνας CEV Cup φάση 8 - 11/1, 20:00, διαιτητές Τούρκος Ιγκλί Φεσχτί και Τυνήσιος Κανέρ Σιλντίρ).


Μετά την εκπληκτική πορεία από την προκριματική φάση ο Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη γαλλική Ναντ στη πρώτη φάση των «8» του CEV Cup. Χωρίς αμφιβολλία πρόκειται για τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει δώσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης στην εφετινή διοργάνωση και το αποτέλεσμα της θα κρίνει πολλά για την πρόκριση.

Xωρίς τον Μαθλς Ενό

Η αποστολή της γαλλικής ομάδας έκανε το απόγευμα της Τετάρτης την προπόνηση της στο «Κροίσος Πέρσης». Εκτός αποστολής είναι ο γιος του προπονητή Ούμπερτ Ενό, ο Μαθλς Ενό ο οποίος συμμετέχει με την Εθνική Γαλλίας Κ21 ετών.

Ψάρρας: Τα δυνατά σημεία της Ναντ

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Τα πιο δυνατά σημεία της Ναντ είναι η υποδοχή και το μπλοκ - άμυνα και αντιπροσωπεύει την κλασσική γαλλική σχολή. Για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να ανοίξουμε την υποδοχή της Ναντ ώστε να βγάλουμε τον πασαδόρο τους έξω από τα 3 μέτρα. Θα προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε αλλά για να πετύχουμε πρέπει να έχουμε και διάρκεια. Θα χρειαστούμε υπομονή και λίγα λάθη. Κάνω έκκληση στους φίλους του βόλεϊ να έρθουν στο γήπεδο. Θα είναι η καλύτερη επιβράβευση για αυτή την ομάδα που έχει καταφέρει πολλά. Με την ευκαιρία συγχαρητήρια και στον Άρη Χανδρινό για την ανάδειξη του ως MVP την 9η αγωνιστική».

Η σχολή του Μπλέιν

Προπονητής της Ναντ είναι ο Ούμπερτ Ενό που έγραψε ιστορία ως λίμπερο στη μεγάλη ομάδα της Γαλλίας του Φιλίπ Μπλέιν. Εχει στο ρόστερ της 6 μη Γάλλους και συγκεκριμένα 3 Βραζιλιάνους, 2 Αργεντινούς και έναν Τυνήσιο. Βασικοί αγωνίζονται ο διαγώνιος με το Νο16 Βραζιλιάνος Κιζόμπα Εντουάρντο Νέβες, βασικοί ακραίοι ο Αργεντινός Τόμας Λόπεζ Πασκουάλ με το Νο17 και ο Μαθλς Ενό γιος του προπονητή. Κεντρικοί αγωνίζονται ο Βραζιλιάνος Πέτρους Ντε Ολιβέιρα Μόντες Ντα Σίλβα με το Νο15 και ο Γάλλος Σιμόν Μαγνίν. Λίμπερο αγωνίζεται με το Νο19 ο Αργεντινός Φράνκο Μασσιμίνο. Εάν δεν αγωνίζεται ο Ενό βασικός ακραίος είναι και ο Βραζιλιάνος Ούγκο Ντε Λεόν Γκιμαράες ντα Σίλβα με το Νο 1 όπως και ο Τυνήσιος Μπεν Ρομντχάνε με το Νο 10.


Στο CEV Cup η Ναντ ξεκίνησε από το… μηδέν όπως και ο Μίλων, δηλαδή, αγωνίστηκε από την προκριματική φάση με τη μόνη διαφορά πως είχε να αντιμετωπίσει δύο γαλλικές ομάδες. Αρχικά αντιμετώπισε τη Ναρμπόν την οποία απέκλεισε με δύο νίκες 3-1 και 3-0 σετ. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τη Σομόντ που είναι πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος με δύο νίκες 3-1 και 3-2 σετ. Στη φάση των «16» η Ναντ αντιμετώπισε εκτός έδρας από τη Κλάντνο από την οποία ηττήθηκε 3-2 στην Τσεχία (με πρώτη ρέφερι την Ελένη Δανιηλίδου) αλλά στη Γαλλία επικράτησε 3-0 σετ (με δεύτερη ρέφερι τη Θεοδόρα Κυριοπούλου) και πήρε την πρόκριση.

Ο αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 11/1 στις 20:00 στο γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης με διαιτητές τον Τούρκο Ιγκλί Φεσχτί και τον Τυνήσιο Κανέρ Σιλντίρ.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 16/1 στο Salle Sportive Métropolitaine στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.