1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-06-2014 15:10

«Παραλίγο να μείνουν οι Εθνικές ομάδες εκτός ξενοδοχείων» (video)

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη. Αρχικά έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια. Για ακόμα μία φορά έγινε λόγος για την μείωση των επιχορηγήσεων από την πλευρά της Πολιτείας.
«Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε κάποια πράγματα και να σηματοδοτήσουμε με αυτό τον τρόπο, αυτό που ελπίζουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε. Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά με ανοδική πορεία.

Ο λόγος που η συνέντευξη Τύπου επιλέχθηκε να γίνει σε αυτό το σημείο ήταν, ότι έχουν τελειώσει  σχεδόν όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες  και παράλληλα περιμέναμε από την ΓΓΑ την επιβεβαίωση σχετικά με τους καινούριους κανονισμούς.

Πρώτα όμως θέλω να ενημερώσω τον κόσμο του αθλήματος για την κατάσταση που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μια ενημέρωση που η πρόθεσή μας δεν είναι να γίνει με κραυγές, αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι περνάμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ εύκολο για αυτόν που βλέπει μόνο το δέντρο, να θεωρεί ότι η ΕΟΠΕ δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει.

Θυμίζω ότι η συγκεκριμένη διοίκηση ανέλαβε τα ηνία το 2010, παραλαμβάνοντας μια ομοσπονδία  σε ένταση και με ένα χρέος έφτανε τα 10.000.000 ευρώ. Τότε είχαμε ετήσιο τζίρο  4 – 5 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή,  η χώρα βρέθηκε στην μεγαλύτερη δίνη της ιστορίας της. Η πολιτεία βρισκόταν σε σύγχυση και μόλις τώρα αρχίζει να διαφαίνεται  ένα πλάνο για το ποιο είναι ο αύριο του αθλητισμού.

Από την άλλη μεριά η κρίση αυτή έφερε μια βίαιη προσαρμογή στα οικονομικά δεδομένα καθώς οι επιχορηγήσεις μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Από τα 4.000.000 το χρόνο μέχρι το 2010, η επιχορήγηση του 2011 ήταν 3.000.000. Το 2012 ήταν 2.475.000,το 2013 ήταν 1.700.000 και η αρχική  επιχορήγηση του 2014 ήταν 790.000. Αυτό ήταν ούτε το 20% του ποσού που έπαιρνε οι ομοσπονδία μέχρι το 2010. Όλα αυτά τα χρόνια η Πολιτεία έδινε στις ομοσπονδίες ένα ποσό μικρότερο που η ίδια είχε τάξει και τα λεφτά μας έλειπαν καθώς  ο προϋπολογισμός είχε εκτελεστεί.

Στο οικονομικά της ομοσπονδίας έχει γίνει μια εξαιρετική διαχείριση από αυτή τη διοίκηση και αν η πολιτεία έκανε πράξη στις υποσχέσεις της,  θα είναι τακτοποιηθεί και ένα μέρος του χρέους.

Αν προσθέσουμε ότι, οι περισσότεροι που συναλλάσσονται με την ομοσπονδία απαιτούν μετρητά, μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε θέμα ρευστότητας.

Χάρη στις προσπάθειες από την πολιτεία το φετινό ποσό αυξήθηκε 1.500.000. Από αυτό το ποσό μέχρι σήμερα έχουμε εισπράξει μόνο 420.000. Αυτό το γεγονός μας δημιουργεί ένα πρόβλημα επιπρόσθετο. Το θέμα το έχουμε θέσει στον κύριο Ανδριανό και κατανοεί το πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα υπάρχει μια ομαλή ροή.

Σωστά η Πολιτεία ψάχνει να βρει αν έγινε καλή οικονομική διαχείριση των χρημάτων που βρέθηκαν στον ελληνικό αθλητισμό.

Οι ομοσπονδίες μπορούν είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπως και ιδιωτικού δικαίου.  Τώρα όμως η ομοσπονδία έχει τις υποχρεώσεις του δημοσίου τομέα και τα δικαιώματα του ιδιωτικού. Αντιμετωπίσαμε το θέμα μαζί με τις άλλες ομοσπονδίες. Έγιναν μια σειρά προτάσεων και επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η κουβέντα η ΕΟΠΕ είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις της στην ΓΓΑ.  

Θα ήθελα να γνωρίζει ο κόσμος ότι  τα μέλη του ΔΣ έχουν κάνει ταμιακές διευκολύνσεις ύψους 72.000 ευρώ. Υπήρξε στιγμή  που απειλήθηκε μια εθνική ομάδα να μείνει εκτός ξενοδοχείου».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.