1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-01-2024 16:31

Πανιώνιος-Άρης: Διπλή μπαλιά της Ξανθοπούλου, σωστό το σφύριγμα του Πρέντζα (vid)

Το  volleynews.gr πήρε θέση για τα δύο σφυρίγματα των Φραγκάκη, Πρέντζα στο τάι μπρέικ του αγώνα Πανιώνιος-Άρης 2-3 και σήμερα ρωτήσαμε την γνώμη των ειδικών που δικαιώνουν τον Πρέντζα, σε αντίθεση με τον Φραγκάκη.

Πανιώνιος-Άρης 2-3: Πρόκριση με δύο σφυρίγματα, από 2-0 και 20-8! (vid)

Αρμόδιοι λοιπόν και διεθνείς διαιτητές που δεν μπορούν να μιλήσουν επώνυμα, κατέληξαν:

Στο 14-14 η πασαδόρος του Άρη Ξανθοπούλου, με κακή στάση σώματος στην προσπάθεια της να επιχειρήσει πάσα, κάνει διπλή μπαλιά , γι αυτό και αλλάζει στροφές η μπάλα. Δεν υπήρξε παρέμβαση της Καρέλια και το σκορ έπρεπε να γίνει 15-14, αντί 14-15.

Στην άλλη φάση, όπου ο Πρέντζας σφύριξε διακοπή του αγώνα, επειδή παίκτρια του Άρη έπεσε στην γραμματεία σε προπάθεια άμυνας, ενώ ετοιμαζόταν ο Πανιώνιος ετοιμαζόταν για κόντρα επίθεση στο 14-15, εκτιμούν ότι ορθώς σφύριξε, γιατί δεν μπορούσε να συνεχιστεί το ματς με 5 παίκτριες του Άρη στο τερέν. Και προσθέτουν ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί ο διαιτητής να εκτιμήσει αν τραυματίστηκε η παίκτρια, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν έπαθε τίποτα. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος ότι και η Καρέλια έπεσε κάτω στο τερέν, αλλά δεν σφυρίχτηκε διακοπή του αγώνα.

Ο Άρης από την πλευρά του διαμαρτύρεται ότι στο 24-23 του πρώτου σετ ο Πανιώνιος έπαιξε με λάθος θέσεις, που δεν σφυρίχτηκε και έγινε το 25-23.

Στο αγωνιστικό κομματι εξάλλου θα μείνει στην ιστορία ότι χάθηκε ματς από 2-0 σετ και 20-8, ενώ ο Πανιώνιος είχε κι άλλες ευκαιρίες νίκης αφού έφτασε στο 24-23 στο τρίτο σετ, ενώ προηγήθηκε 8-1 στο τέταρτο και 11-9, 12-10 στο τάι μπρέικ. Εκτιμάται ότι κακώς αντικαταστάθηκε η Όλουτς στο 20-9 απο την Μιλεντίγεβιτς που έδωσε δύο άσους και η κενυάτισα επανήλθε κρύα στο 21-14 υποπίπτοντας σε απανωτά λάθη. Όπως και όλη η ομάδα. Τα τάιμ άουτ που πήρε ο Χαριτωνίδης ήταν σωστά, όπως και η αλλαγή της Καρέλια και η επάνοδος της για να σπάσει ο ρυθμός του αγώνα, μπορούσε για τον ίδιο λόγο να κάει άλλες δύο, αλλά κακώς ήταν ήρεμος με την διαφαινόμενη ανατροπή του Άρη. Ώφειλε να γυρίσει την γη ανάποδα (να κλωτσήσει τον πάγκο, να πάρει κόκκινη κάρτα)  για να ξυπνήσει τις παίκτριες του, που όλες έκαναν λάθη.

Θυμηθήκαμε τον τέταρτο τελικό Ολυμπιακός-Ορεστιάδα στη Γλυφάδα, όταν οι παίκτες του Μοντάλι ήταν σε λήθαργο και ο Ιταλός κλώτσησε τα μπουκάλια, γέμισε νερά ο αγωνιστικός χώρος, δέχθηκε κόκκινη κάρτα και άλλαξε η ροή του ματς. Είναι βέβαια θέμα εμπειρίας.

Η ιστορία πάντως θα γράψει ότι χάθηκε ματς από 2-0 σετ και 20-8, πρωτοφανές για το παγκόσμιο βόλεϊ...

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.