1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-06-2023 22:58

Σεμινάρια του Γιώργου Γιάτση για την κινησιολογία στο βόλεϊ σε Καραϊβική και Καναδά

Στην εξωτική Καραϊβική και στον Καναδά έδωσε σεμινάρια για την κινησιολογία του Volleyball ο Αν. Καθηγητής Γιώργος Γιάτσης. Συγκεκριμένα ήταν καλεσμένος από το University of the West Indies - Trinidad & Tobago και από το McMaster University - Canada. Ο Γιώργος Γιάτσης μας μίλησε για αυτή την εμπειρία του και για τα μελλοντικά του σχέδια.




«Το να δίνεις διαλέξεις σε διάφορα μέρη του κόσμου και να γνωρίζεις κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού και διαφορετικές κουλτούρες είναι απίστευτα ενδιαφέρον και πραγματικά με εμπνέει. Για παράδειγμα, στο Trinidad and Tobago είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνομιλήσω για θέματα που αφορούν τον υψηλό αθλητισμό με την Grace Jackson, ασημένια Ολυμπιονίκη στα 200 μέτρα στη Σεούλ και δύο φορές κορυφαία αθλήτρια της Jamaica, και τον Jehue Gordon, χρυσό παγκόσμιο πρωταθλητή στα 400 μέτρα εμπόδια. Όσον αφορά το volleyball στο Trinidad, έδωσα μια διάλεξη για τη circular arm swing στις αθλήτριες και προπονητικό team της εθνικής τους ομάδα. Σχετικά με τις διαλέξεις στο McMaster University στον Καναδά, το πανεπιστήμιο έχει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ένα από τα καλύτερα τμήματα κινησιολογίας παγκοσμίως. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για έμενα να μιλήσω στο Wellness and Performance Workshop που διοργανώσαν που είχε κορυφαίους ομιλητές από τον επιστημονικό και αθλητικό χώρο του Καναδά και των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τα άμεσα σχέδια μου, θα μεταβώ τον επόμενο μήνα σε Algeria μέσω των προγραμμάτων μετακίνησης του ΑΠΘ, και στη Zambia για σχολές προπονητών της FIVB».

Επίσης ο Γιώργος Γιάτσης μας μίλησε για το beach volley και τις Μάτιου – Τριανταφυλλίδη τις οποίες προπονεί φέτος.

« Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για τη Διονυσία και τη Λίζα και την πορεία τους μέχρι τώρα και κυρίως για την κατάκτηση του πρώτου Μάστερ στη Θεσσαλονίκη. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια όλο το χειμώνα για να προπονηθούν μαζί με πολλές μετακινήσεις Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Τα τέσσερα συνεχόμενα νικηφόρα τουρνουά που έχουν κάνει μέχρι τώρα δείχνει ότι έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο τους και μπορούν να έχουν υψηλούς στόχους. Επίσης, υπάρχει μια συνεργασία και με τον Στάθη Χανδρινό τους τελευταίους δύο μήνες, ο οποίος τις προπονεί στην Αθήνα και με αυτό τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να προπονούνται συστηματικά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη μελλοντική τους πορεία σε ένα αναβαθμισμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχουν περισσότερα κίνητρα για τους αθλητές-τριες.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.