1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-02-2023 19:27

Κώστας Ασημακόπουλος: H πειραιώτικη ανατροπή του αιώνα με ιταλική υπογραφή

Ο Κώστας Ασημακόπουλος σχολίασε στον λογαριασμό του στο facebook την τεράστια ανατροπή του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της... Ευρώπης.

 

 

Ο Ολυμπιακός στον β ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ έκανε μία τεράστια ανατροπή που όμοια της σε ευρωπαϊκό αγώνα μεταξύ ελληνικών ομάδων δεν έχει προηγούμενο, με χρυσό σετ στην αντίπαλη έδρα. Το πέτυχε γιατί έγινε σωστή διαχείριση της κατάστασης μετά την αναβολή της προηγούμενης ημέρας, γιατί έφτασε στο κατώφλι της ήττας και πήρε ρίσκα και γιατί την κατάλληλη στιγμή έλαμψε το άστρο του Ντράγκαν Τράβιτσα.

Ο Ιταλός πασαδόρος σε έναν δύσκολο γήπεδο έκανε όλους τους συμπαίκτες του πρώτους μάγκες βγάζοντας του γρήγορα στην επίθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παγιένκ που είχε 12/18 τελειωμένες επιθέσεις. Τα ίδια και οι Στερν, Ιντάλγκο αλλά και ο Κουμεντάκης που απελευθερώθηκε από το 2ο σετ. Ο Ολυμπιακός με μόλις 17% άριστη υποδοχή, είχε 58% αποτελεσματικότητα στην επίθεση έναντι 35% του Παναθηναϊκού. Εκεί άρχισε και τελείωσε το ματς. Αυτές είναι οι χοντρές διαφορές.

Ο Παναθηναϊκός - όπως συμβαίνει και στην πυγμαχία δεν τελείωσε τη δουλειά όταν είχε τον αντίπαλο του στα σχοινιά - και έζησε το μαρτύριο της καταδίωξης σε όλα τα σετ.

Αγωνιστικά εγκλωβίστηκε στη διπλή επιλογή με τρεις ακραίους ή με τον Ερνάντεζ στο σχήμα. Ισως εάν είχε μόνο μία επιλογή να ήταν λιγότερο μπερδεμένος στο παιχνίδι του. Στο 20-19 από το 2ο σετ έφυγε από το γήπεδο. Κατέρρευσε. Κι εκεί θα ήταν προτιμότερο να αφήσει το 4ο σετ, να ξεκουραστούν οι βασικοί και να τα δώσει όλα στο χρυσό σετ.

Κάνεις όμως τέτοια απέναντι στον «αιώνιο»; Πρέπει να είσαι και λίγο τζογαδόρος...Ούτε αυτό έγινε και στο τέλος οι πράσινοι έμειναν από δυνάμεις και στο χρυσό σετ (το 5ο) που παίχτηκε η πρόκριση. Εκ του αποτελέσματος όλα αυτά πάντα. Δεν κάνουμε τους προφήτες.

Το θέμα είναι πως είδαμε μία ακόμα μεγάλη ματσάρα και ευχόμαστε στον Ολυμπιακό να φέρει την κούπα στο ελληνικό βόλεϊ που τόσο την έχει ανάγκη. Οσοι πάλι χάσατε το ματς γιατί... μασουλάγατε κοψίδια, υπομονή μέχρι το Σάββατο που ξανα παίζουν για το πρωτάθλημα. Και για το φινάλε πάλι τα ίδια: Αυτά τα ματς γίνονται μόνο σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, αλλιώς μπλέκεις με τα πίτουρα και σε τρώνε οι κότες.

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.