1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-02-2014 19:37

Έπαιζε τζάμπα στον Ολυμπιακό

Η Αρέτα Κονόμι γεννήθηκε στα Τίρανα, ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 3.5 χρονών, αλλά δεν μπορεί να παίξει στην Εθνική, εξαιτίας των αναχρονιστικών νόμων του ελληνικού κράτους για τους οικονομικούς μετανάστες. Η σπουδαία λίμπερο έχει βελτιωθεί τα μάλα τον τελευταίο χρόνο και το μυστικό της είναι

" οι προπονήσεις όλο το καλοκαίρι με τον Σπύρο Σαραντίτη και την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού" Όταν οι συναθλήτριες της λοιπόν έκαναν μπάνια, αυτή λουζόταν στον ιδρώτα για να γίνει καλύτερη.

Για να έρθει στον Ολυμπιακό, δεν πήρε λεφτά επι ένα χρόνο , αφού " Ο πρόεδρος του Μαρκόπουλου κύριος Ευαγγελίου, ήθελε 15.000 ευρώ για να με παραχωρήσει στον Ολυμπιακό, ενώ είχα να παίρνω δεδουλευμένα 8-10.000 ευρώ. Τα λεφτά ήταν πολλά , ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να τα δώσει και τον έβγαλα εγώ από τη δύσκολη θέση. Χάρισα τα λεφτά μου στο Μαρκόπουλο και πήγα στον Ολυμπιακό χωρίς να πληρώνομαι. Έχασα τα λεφτά μου, κατέκτησα όμως ένα νταμπλ, που δεν συγκρίνεται με χρήματα. Βέβαια ο ερασιτέχνης αναγνώρισε την προσπάθεια μου, πήρα κάποια πριμ, όπως και κάποια λεφτά που μου τα έδωσαν ως δώρο φίλαθλοι του Ολυμπιακού"

Η Κονόμι δεν το παίζει "Αρέτα ψυχάρα Ολυμπιακάρα ", αλλά έκανε πολλά για την ομάδα του Πειραιά. Πέρυσι έπαιζε τραυματισμένη σε όλα τα πλει οφς, χωρίς να το κοινοποιήσει γιατί "κρινόταν όλη η χρονιά και δεν μπορούσα να πουλήσω τις συμπαίκτριες μου. Έσφιξα τα δόντια, αγωνίσθηκα με πόνους και τα καταφέραμε"

Αν και κορυφαία λίμπερο, δεν παίζει στην Εθνική "γιατί δεν προχωράει το θέμα της ελληνοποίησης μου. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, είμαι ελληνίδα, αλλά η ΕΟΠΕ δεν ενδιαφέρθηκε όσο έπρεπε. Κατέθεσα τα απαιτούμενα χαρτιά, η Ομοσπονδία έστειλε ένα έγγραφο που ζητούσε την επίσπευση της ελληνοποίησης μου, δεν παρακολούθησε όμως το θέμα μου. Κι αυτό με λυπεί και με στεναχωρεί"

Την φετινή χρονιά της, είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες γιατί "εκτός από σκληρή δουλειά, νιώθω πλέον στον Ολυμπιακό σαν στο σπίτι μου. Με βοηθάει η θετική αύρα της ομάδας. Νιώθω πολύ καλά με τις συμπαίκτριες μου και τον προπονητή μου, κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο"

Υποδοχή ή άμυνα είναι το αγαπημένο της; "άμυνα, γιατί εκεί ξεσπάς, βγάζεις ενέργεια, το χαίρεσαι . Στην υποδοχή χρειάζεται προσήλωση , αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία. Το μυστικό εξάλλου είναι να ξεχνάς την προηγούμενη φάση καλή ή κακή και να αφοσιώνεσαι στην επόμενη"

Δασκάλα της, η βοηθός προπονητή του Παναθηναικού Άγι Μπάμπουλι. "όταν πήγα στο Μαρκόπουλο την βρήκα να παίζει στην ομάδα. Ένα χρόνο ήμουν χωρίς δελτίο και έμαθα τα μυστικά της θέσης από αυτήν. Ήταν συμμαθήτρια της μητέρας μου στα Τίρανα"

ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.