1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-01-2014 17:12

Ερωτήματα του Κασαμπαλή

Ο Θανάσης Κασαμπαλής, πατέρας του πασαδόρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σταύρου Κασαμπαλή και παλιά μεγάλη δόξα του Εθνικού, με προσφορά ως παίκτης και ως προπονητής μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Το μοντέλο της προώθησης των "δικών μας παιδιών" του Εθνικού

«Στις 23-12-2013 το ΤΑΑ του Εθνικού Αλεξ/πολης έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του αθλητή της ομάδας και γιού μου Σταύρου Κασαμπαλή.

Η ανακοίνωση μιλούσε για όνειρα, δράκους και παραμύθια και με αναγκάζει να πάρω θέση- με κίνδυνο να θεωρηθώ, αν μη τι άλλο, εμπαθής- παραθέτοντας αντικειμενικές καταστάσεις, γεγονότα και προβληματισμούς για έναν και μόνο λόγο. Γιατί θίγεται το παιδί μου από λάθος χειρισμούς των υπευθύνων, αλλά και έμμεσα ο σύλλογός μου στον οποίο ανήκει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου.  

Ο Εθνικός τον Δεκέμβριο προχώρησε σε μεταγραφή άλλου πασαδόρου στη θέση του Σταύρου. Έλαβα γνώση του τετελεσμένου πλέον γεγονότος από την ιστοσελίδα σας. Θα αφήσω ασχολίαστη την άκρως αντισυναδελφική συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου, καθώς αγνοήθηκε η προπονητική μου ιδιότητα εξ αιτίας της οποίας θα μπορούσα να κατανοήσω κάποια πράγματα και να βοηθήσω. Αδυνατώ όμως να παραβλέψω τον άκρως αντιπαιδαγωγικό τρόπο αυτής της ανακοίνωσης, λίγο πριν τον αγώνα με την Κηφισιά σε ένα 18χρονο έφηβο αθλητή που μέχρι τώρα μόνο συγχαρητήρια παίρνει καθημερινά για την εν γένει πορεία και απόδοσή του, αλλά κυρίως για τον χαρακτήρα του, την εργατικότητα, την αφοσίωση, την αγάπη του και την προσφορά του στο άθλημα και τον σύλλογο.

Η πρώτη δημοσίευση περί μεταγραφής έγινε στην ιστοσελίδα του volleynews: «Κυριακή 15-12-2013: Ο Αγγελόπουλος έκλεισε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης». Σεβόμενοι την απόφαση του συλλόγου αφήσαμε ένα εύλογο διάστημα για να δούμε στην πράξη τις επιπτώσεις της στο Σταύρο.

Με την άφιξη του νέου πασαδόρου (αυτονόητο ότι δεν υπάρχει προσωπικό θέμα με το παιδί), υποβαθμίστηκε ο ρόλος και των δυο, μιας και μοιράστηκε ο χρόνος προπόνησης. Τη μεγαλύτερη όμως πίκρα την πήρε ο Σταύρος, όταν έμεινε εκτός δωδεκάδας στο σπουδαιότερο από κάθε άποψη εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό που τον παρακολούθησε ως θεατής από την κερκίδα. Πώς εξηγείς σε ένα παιδί που έχει δώσει την ψυχή του, αλλά και έχει δείξει πολύ καλά δείγματα απόδοσης στη μέχρι τώρα πορεία του, ότι όσα έκανε δεν ήταν ικανά να τον κρατήσουν στην ομάδα; Αυτός είναι ο λόγος που τον ανάγκασε να θέλει να φύγει από την ομάδα.

Στο μεταξύ μόλις γνωστοποιήθηκε το γεγονός, του έγινε πρόταση από άλλη ομάδα για συνεργασία μέχρι του τέλους της σεζόν. Πιστεύουμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία από την οποία θα ωφεληθούν και το παιδί αλλά και ο σύλλογος. Η απάντηση του συλλόγου ήταν αρνητική!!! Κατανοώντας ότι το περιβάλλον δεν είναι πλέον υγιές για το παιδί, αποφασίσαμε να τον στηρίξουμε στην απόφασή του, παρά τις εγγενείς οικογενειακές δυσκολίες.

Ο Σταύρος έχει χάσει πολύτιμο χρόνο, περίπου 20 μήνες. Πέρυσι ήταν τελειόφοιτος Λυκείου με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά δεν έχασε ούτε μια προπόνηση. Λόγω όμως του δεύτερου πασαδόρου της περσινής χρονιάς (που χρησιμοποιήθηκε συνολικά 1-2 σετ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα), έκανε προπόνηση μόνο στο σέρβις, στην άμυνα και στο μπλοκ. Έτσι μετά την προπόνηση του Εθνικού, συμμετείχε και στην προπόνηση της ΓΕΑ για να προπονηθεί ως πασαδόρος!!!

Φέτος στην αρχή της σεζόν ο προπονητής του ζήτησε αν θέλει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του δεύτερου πασαδόρου. Του είπε μάλιστα «να το σκεφτεί καλά πριν απαντήσει». Ο Σταύρος ήταν παραπάνω από συνεπής στις εν λόγω υποχρεώσεις του. Παρ’ όλα αυτά η χρησιμοποίησή του από την ομάδα ήταν κυρίως σε προπόνηση και με μικρή συμμετοχή σε αγώνες. Σε όποια κρίσιμα σημεία μπήκε για λίγο (συνήθως στο 23 όταν χάναμε), βοήθησε να μην χαθούν τα σετ όπως και έγινε και με την Παναχαϊκή. Ο αγώνας με την ΑΕΚ του έδωσε την ευκαιρία που περίμενε για να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στα δύσκολα, κάτι που ήταν ευχάριστη έκπληξη όπως εισπράξαμε από τους περισσότερους. Δημιούργησε όμως όπως φάνηκε πονοκέφαλο σε κάποιους άλλους που δεν το περίμεναν γιατί χαλούσε τα ήδη δρομολογημένα σχέδιά τους. Ειδικά από την ΑΕΚ και μετά, ο Σταύρος ήταν στην αφάνεια και δεν έπαιξε ούτε στα πιο εύκολα παιχνίδια. Γιατί άραγε; Μήπως για να μη φανεί άλλο και για να είναι δικαιολογημένη η μελλοντική επιλογή της μεταγραφής; Σκέφτηκε κανείς που θα ήταν βαθμολογικά ο Εθνικός, αν χάναμε εκείνο το παιχνίδι;

Από δω και μπρος παρακολουθώντας ο Σταύρος έναν ακόμη αγώνα (με τον Άρη) από την κερκίδα έχει περάσει πλέον στα «αχρείαστα» της ομάδας, μένοντας πίσω όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και προπονητικά. Μέχρι το τέλος της περιόδου λοιπόν συμπληρώνονται 2 ολόκληρα χρόνια υπολειτουργίας του ως πασαδόρου.

Ο Εθνικός έχει κάθε δικαίωμα να κάνει τον προγραμματισμό του για την ομάδα και να βάζει τον Σταύρο στα πλάνα του για του χρόνου που κατά τα λεγόμενα θα σταματήσει ο Άκης. Εμείς άραγε γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να προγραμματίσουμε το μέλλον του Σταύρου τη στιγμή που δεν αθέτησε αυτός το λόγο του ή τις υποχρεώσεις του; Την πολύπλευρη ζημιά που έχει προξενήσει όλη αυτή η κατάσταση στον αθλητή αλλά κυρίως στην ψυχολογία του ποιος θα την επωμιστεί; Ποια ομάδα θα είχε τον βασικό πασαδόρο της Εθνικής παίδων και εφήβων στις τάξεις της και θα τον πετούσε στην άκρη, αλλά και με τέτοιο απρεπή τρόπο; Απίστευτο! Μήπως θα έπρεπε να βοηθήσει και η Ομοσπονδία αν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των ταλαντούχων αθλητών που στελεχώνουν τις Εθνικές της ομάδες;

Η κατάσταση στην Αλεξ/πολη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί όταν σβήσει ο απόηχος του πρωταθλήματος (και εύχομαι ολόψυχα να το πάρει η ομάδα) θα δούμε πόσο γυμνός είναι ο Βασιλιάς. «Το όνειρο δεν θα το καταστρέψει κανείς» δήλωσε ο πρόεδρος στην ανακοίνωση του ΤΑΑ. Ας μη το μετατρέψουν οι υπεύθυνοι με λάθος χειρισμούς σε εφιάλτη. Το δόγμα των «δικών μας παιδιών» που προέβαλε προς τα έξω ο Εθνικός, αρχίζει να φθίνει. Και όχι μόνο εξ αιτίας της συμπεριφοράς απέναντι στο Σταύρο. Κοιτάξτε τι ευκαιρίες συμμετοχής δόθηκαν και στα άλλα νέα παιδιά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Το πλεονέκτημα του Εθνικού απέναντι στις άλλες ομάδες ήταν ότι ο βασικός κορμός του αποτελούνταν από ντόπια παιδιά. Αν κάποιοι ονειρεύονται πρωταθλήματα με μισθοφόρους δεν θ’ αργήσει η ομάδα να καταλήξει εκεί που κατέληξαν τόσες άλλες πριν. Παραδείγματα έχουμε και στη γειτονιά μας. Ακόμη και αν βρεθούν χρήματα για μεταγραφές, καλό είναι να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα αναπτυξιακά του συλλόγου. Ο Εθνικός ούτως ή άλλως έχει και μια άλλη ίσως παγκόσμια αρνητική ιδιαιτερότητα χωρίς να έχει ιδρώσει το αυτί κανενός μέχρι τώρα. Έχοντας το μονοπώλιο των αγοριών στην πόλη, οι ακαδημίες του έχουν ίσως περί τα 15-20 άτομα!!! Το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο για μια επαρχιακή πόλη που θα έρχεται στο γήπεδο για να χειροκροτεί τα δικά της παιδιά. Απρόσωπες και κυρίως ακριβές ομάδες δεν ευδοκιμούν για πολύ σε εδάφη σαν τα δικά μας!!!

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για άτομα που δεν έχουν ρίζες ή στο σύλλογο ή και στο βόλεϊ και μέχρι χθες δεν ήξεραν που είναι η πόρτα του γηπέδου ή τι χρώμα έχει η μπάλα. Ποιός θα τους αποδώσει άραγε ευθύνες για τις μακροπρόθεσμες ζημιές που θα αφήσουν πίσω τους μετά από κάποια χρόνια έτσι όπως λειτουργούν οι σύλλογοι;

Τέλος προβληματίζομαι. Αν η ομάδα χρειαζόταν όντως πασαδόρο γιατί δεν πήρε έναν ικανό να αντικαταστήσει επάξια τον ομολογουμένως εξαίρετο Άκη Σιδηρόπουλο (που αδικήθηκε κατάφορα όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω συγκυριών και από την Εθνική ομάδα), ώστε να εξασφαλιστεί η πορεία προς το πρωτάθλημα; Αν πάλι επέλεξε πασαδόρο με προοπτική σε βάθος χρόνου, γιατί δεν ασχολήθηκε ο προπονητής με τον αθλητή που είχε στη διάθεσή του από πέρυσι και όχι μόνο… Από την αρχή της χρονιάς δεν έκανε ούτε μια ειδική-ατομική προπόνηση στο Σταύρο παρά μόνο όταν ήρθε η μεταγραφή; Σημειωτέον ότι ο Σταύρος ήταν και ανέξοδος για την ομάδα.

Η ανακοίνωση του ΤΑΑ στις 23-12-2013 μεταξύ άλλων έγραφε: Ο νεαρός Σταύρος Κασαμπαλής εξακολουθεί να είναι κεφάλαιο του Συλλόγου… και πιστεύει στις ικανότητες του αθλητή... και ότι ουδέποτε ο Σταύρος Κασαμπαλής δεν τέθηκε εκτός ομάδας από τους προπονητές και πολύ περισσότερο από τη διοίκηση…

Πως ακριβώς έδειξε το ΤΑΑ στο Σταύρο ότι είναι κεφάλαιο και τον υπολογίζει; Εκτός αν εννοούν ότι είναι περιουσιακό τους στοιχείο προς πώληση. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς θα θεωρηθώ εμπαθής. Άλλες ομάδες όταν κρίνουν και δείχνουν έμπρακτα ότι δεν χρειάζονται κάποιον αθλητή, τον δίνουν δανεικό σε άλλη ομάδα. Δεν τον απορρίπτουν στέλνοντάς τον στην κερκίδα. Δεν είναι οι αθλητές άψυχα αντικείμενα που τα βάζουμε σε μια άκρη και όταν αλλάξουμε γνώμη τα φέρνουμε στο προσκήνιο και όλα καλά! Όσο για το αν ο Σταύρος τέθηκε εκτός ομάδας, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Ναι τέθηκε εκτός ομάδας. Τι άλλο έπρεπε να γίνει; Να του απαγορευθεί η είσοδος στο γήπεδο;

Με εκτίμηση

Θανάσης Κασαμπαλής

 

36 σχόλια

  • Comment Link pamvo fan Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 21:28 posted by pamvo fan

    εκει στην αλεξανδρουπολη πρεπει να ριξετε τους τονους πατε μεσα εξω πολύ καλα.
    παντως την ουσια του κειμενου του κυριου κασαμπαλη πολλοι λιγοι την εχουν αντιληφθεί.

    καλη επιτυχια στον επαναληπτικο με την βελγικη ομαδα .

  • Comment Link Βασιλης Παπαβασιλιου Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 17:45 posted by Βασιλης Παπαβασιλιου

    Συμβουλές και γνώμες γράφθηκαν στην παρούσα ισοστελίδα για το αν η επιστολή του Θανάση Κασαμπαλή έπρεπε να είχε σταλει ή όχι. Σεβαστές οι γνώμες όλων των επωνύμων σχολιαστών και του theearthaflame που εξηγεί γιατί θέλει να είναι ανώνυμος. Επίσης γράφθηκαν ασχετολογίες και βλακείες απο ανίδεους και ανιστόριτους βωμολόχους (βωμολοχία = χυδαιότητα) επισκέπτες της ισοστελίδας που εύχομαι να μην είναι ούτε οπαδοί του βόλεϊ ούτε οπαδοί του Εθνικού.

    Εκείνο όμως που στην κυριολεξία φαντάζει σαν την κατάμαυρη πιτσουλιά της καρακάξας μέσα σε μια καβάθα γάλα είναι η εκκωφαντική σιωπή του επίσημου ΜΓΣ Εθνικός. Θέλω να πιστεύω ότι οι ανώνυμες «γνώμες» δεν γράφθηκαν ούτε «ανεπίσημα» εκ μέρους του ούτε από μέλη της διοίκησης του ΜΓΣ Εθνικος που δεν έχουν το θάρρος να γράψουν κάτι επώνυμα.

    Αλλά δεν είναι μόνο η επιστολή του Θανάση Κασαμπαλή που πρέπει να απαντήσει ο επίσημος ΜΓΣ Εθνικός, είναι και η πρόκληση προς την διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός από τον Δημήτρη Καραβασιλάκη που στην ουσία τους λέγει οτι δεν έχουν πλήρη συναίσθηση του ρόλου τους και των ευθυνών τους για κάθε νέο στην ηλικία αθλητη βόλεϊ, ότι ο σύλλογος χρησιμοποιεί το συμβόλαιο να μπλοκάρει και να επηρεάσει αρνητικά την αθλητική εξέλιξη νέων στην ηλικία παικτών και τους προκαλεί να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα όσα έγραψε ο Θανάσης Κασαμπαλής.

    Ελπίζω και εύχομαι τα μέλη της διοίκησης του ΜΓΣ Εθνικός να μην πιστεύουν ότι η (κακογραμμένη) έκθεση ιδεών τους περί παραμυθιών και δράκων (με τα λίγα απλά μαθηματικά και οικονομία) είναι η απάντηση τους που θα μας πείσει ότι έχουν σχέδιο για τις επενδύσεις (όπως γράφουν) του ΜΓΣ Εθνικός στους νέους στην ηλικία αθλητές και ότι τους κρατάνε στο πάγκο η τους στέλνουν στην κερκίδα γιατί σύμφωνα με το σχεδίο τους αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να αποδώσουν τα προσδοκόμενα οφέλη οι επενδύσεις τους στους νέους (στην ηλικία) αθλητές.

  • Comment Link Νάνσυ Πανταζοπούλου Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 17:03 posted by Νάνσυ Πανταζοπούλου

    Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι η τρίχα έγινε τριχιά σε ότι αφορά τα σχόλια! Όλοι εμείς είμαστε έξω από το χορό και πολλά τραγούδια ξέρουμε. Ο κ. Κασάμπαλης απλά εξέθεσε την άποψή του, αγανάκτησή σου όπως θέλετε πείτε το κατά αυτόν τον τρόπο ( από το Internet δηλαδή ) γιατί δεν του άφησε η ομάδα άλλη εναλλακτική. Το πρόβλημα δεν έγκειται στο ότι δεν έπαιζε βασικός ή έστω ως αλλαγή. Το πρόβλημα δεν έγκειται επίσης στο γεγονός ότι η ομάδα βλέποντας ότι πάει καλά θέλησε να πάρει άλλον έναν πιο έμπειρο αν θέλετε πασαδόρο προκειμένου να μην "καεί" ο σιδηρόπουλος από τα πολλά παιχνίδια μιας και ειναι και μεγάλος σε ηλικία (αθλητική) . Το πρόβλημα έγκειται οτι ο παίχτης δεν ενημερώθηκε ποτε απο την ομάδα για αυτήν την εξέλιξη παρα το έμαθε απο ενα site! Και βάζω θαυμαστικό διότι εφόσον όπως έγραψε κάποιος νωρίτερα εχει υπογράψει συμβόλαιο το παιδι και αποτελεί μέρος της ομάδας και όντας μικρο σε ηλικία αποτελεί κεφάλαιο επενδύσης της ομάδας για το μέλλον, επρεπε απλα να ενημερωθεί απο τους ίδιους και όχι απο τρίτους για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.
    Επίσης δεν ειναι κακό μια ομάδα να προβαίνει σε κινήσεις προκειμένου να πετύχει τους στόχους της , αλλά από την άλλη αν έχουν σκοπό όπως προείπαν κάποιοι να χρησιμοποιηθεί του χρόνου στην αντρική ομάδα, γιατι τότε η ομάδα δεν τον αφήνει να παει δανεικός να πάρει τα παιχνίδια του και να μη μείνει εκτός προκειμένου να ειναι έτοιμος για του χρόνου. Ένας πασαδορος δεν γίνεται πασαδορος ως δια μαγείας, ειναι δύσκολη και νευραλγική θέση.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι κάποιοι τα έβαλαν με τους προπονητές αναπτυξιακών οτι δεν βγάζουν παιδια...συγγνώμη εκτός και αν κάνω λάθος το συγκεκριμένο παιδι δεν ειναι γέννημα θρέμμα της ομάδας?
    Και τέλος συγγνώμη αλλα δεν καταλαβαίνω την επίθεση που γίνεται προς τον κ. Κασαμπαλή ως προς την ποιότητας του ως προπονητής! Για έναν άνθρωπο που εχει προσφέρει τόσα πολλα στο βολλευ γενικότερα και στην ομάδα του ειδικότερα! Εναν άνθρωπο που και μόνο τα αποτελεσματα και τις επιτυχίες να πάρεις δείχνουν οτι κάτι κάνει . Με έναν άνθρωπο που ειναι όχι μόνο προπονητής αλλα και γυμναστής και επιστήμονας καθότι καθηγητής πανεπιστημίου.
    Πραγματικα πιστεύω οτι ειναι ίσως ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελε να διαβαλλει την ομάδα του εθνικού.
    Και σε όσους αμφιβαλλουν και προείπαν πράγματα και τους ....πρότεινε καφέ , ίσως θα ήταν χρήσιμο να πανε να τον πιουν αυτόν τον καφέ γιατι μόνο χρήσιμα πράγματα θα έχουν να πάρουν απο αυτόν τον άνθρωπο ως προπονητή ( γιατι σαν άνθρωπο προσωπικα δεν τον ξέρω, αλλα φαντάζομαι θα ειναι εξίσου εξαιρετικός) .
    Είχα την τιμη και την ευκαιρία να τον γνωρίσω για μια μόνο εβδομάδα σε μαθήματα σεμιναριακά και να κάνω προπόνηση υπό τις οδηγίες του και πραγματικά με εντυπωσίασε όχι μόνο η ποιότητα της προπόνησης αλλα κυρίως με το πάθος με το οποίο την έκανε και το πάθος και τη φλόγα την οποια μας μετέδωσε.
    Για αυτα και μόνο εγω προσωπικα τον ευχαριστώ και πιστεύω οτι δεν ειναι προπονητής αλλα δάσκαλος.

  • Comment Link Κώστας Μανδηλάρης Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 15:44 posted by Κώστας Μανδηλάρης

    Διαβάζοντας αυτά που λέει ο Άσχετος, σιγουρεύομαι όλο και περισσότερο ότι ο υπογράφων με αυτό το όνομα έκανε πολύ καλή επιλογή ονόματος. Αυτά που γράφει στερούνται σεβασμού, λογικής και αυτοαναιρούνται. Εκτός αν είναι περισσότερο κατευθυνόμενος και πονηρός παρά άσχετος....

  • Comment Link theearthaflame Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 10:17 posted by theearthaflame

    Αγαπητέ κύριε Κασαμπαλή δε σας γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε επαγγελματικά. Σε αυτή την επιστολή εγώ (θέλω να) διακρίνω απλά έναν πατέρα που αγανακτεί με την αδικία που γίνεται προς το παιδί του.

    Έχετε απόλυτο δίκιο ως προς το σκέλος που αφορά τον εξαναγκασμό (ουσιαστικά) του μικρού να παρακολουθεί τα παιχνίδια από την κερκίδα και να συμμετέχει στην προπόνηση ως κομπάρσος σε άσχετες θέσεις από αυτή που έχει δουλέψει ως τώρα και από αυτή που τον προόριζαν οι ίδιοι παράγοντες που τον παραγκωνίζουν τώρα.

    Διαφωνώ όμως ως προς τα υπόλοιπα και ως προς τη δίοδο που επιλέξατε για να εκφράσετε την αγανάκτηση και την απογοήτευσή σας.

    Ο εθνικός αυτή τη στιγμή έχει τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στην ελλάδα (μετά το φοίνικα που είναι σαφώς πιο πλήρης με γεμάτη 12άδα ισάξιων παιχτών) και είναι πρώτος στη βαθμολογία. Το δόγμα "με τα δικά μας παιδιά" είναι πολύ εύκολο στη θεωρία, ακόμα και στην πράξη, όταν η ομάδα σου δεν έχει στόχους και απλά αποζητά αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Δεν είδα να σκίζει κανείς τα ρούχα του όταν ο κουμεντάκης έφυγε για ιταλία (κίνηση που φαντάζομαι έβαλε λεφτά στις τσέπες του εθνικού). Οι ομάδες πλέον δεν έχουν λεφτά για τα βασικά, πόσο μάλλον για πολυτέλειες επιλογών. Η κίνηση του "βρήκα έναν ψηλό, καλό πασαδόρο ελεύθερο και τον τσίμπισα για να σιγουρέψω το πρωτάθλημα όπως μπορώ" είναι μεν σπασμωδική και μπακαλίστικη, αλλά (υποτίθεται πως) είναι για το καλό της ομάδας και τον στόχων που σχετικά απρόσμενα τέθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς. Ο αγγελόπουλος είναι ένας πολύ καλός πασαδόρος, που όπως και ο γιος σας, αδικήθηκε από την ομάδα της πόλης του, την οποία με υπομονή ανέβασε από την α2. Όταν και ο Σταύρος φύγει από τον εθνικό για μια ομάδα με χαμηλοτερους στόχους, μοιραία κάποιος άλλος εκεί υπάρχων πασαδόρος θα παραγκωνιστεί. Το βόλει είναι "άδικο" άθλημα αγωνιστικά, καθώς ο βασικός είναι βασικός και ο αναπληρωματικός σπάνια θα βρει ευκαιρία μέσα στο παιχνίδι, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδα με υψηλούς στόχους που κυνηγάει βαθμούς με κάθε τρόπο και κόστος.

    Ξαναλέω πως ΚΑΚΙΣΤΑ δεν αποδεσμεύτηκε ο Σταύρος ως δανεικός σε κάποια ομάδα χαμηλότερων στόχων (ή και χαμηλότερης κατηγορίας που καίγεται για καλό πασαδόρο), αλλά η αντίδρασή σας εδώ είναι το ίδιο σπασμωδική με την αντίδραση της ομάδας. Όλη αυτή η (παρα)φιλολογία μόνο καλό δεν κάνει σε ένα παιδί 18 χρονών που έχει ακόμα χρόνια να δουλέψει, να βελτιωθεί και να αποδείξει την αξία του, όπως κάνουν αθόρυβα κάποια άλλα παιδιά της εθνικής εφήβων που παίζουν σε αμφιβόλου αξίας και ηθικής ομάδες της Α2. Αυτός ο ντόρος που δημιουργείται τώρα από εσάς είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο Σταύρος και ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος λόγω της ηλικίας του, εσείς θα έπρεπε να είχατε υποδείξει μεγαλύτερη υπομονή και ψυχραιμία. Το αποτέλεσμα τώρα βλέπετε ποιο είναι. Να βγαίνει ο κάθε εμπαθής άσχετος τυχάρπαστος και να λέει το μακρύ του και το κοντό του, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά σας, πράγμα δυστυχώς αναμενόμενο. Το όνομα ενός παίχτη, ειδικά όταν είναι νεαρός και ανερχόμενος, πρέπει να ακούγεται ΜΟΝΟ για ενδοαγωνιστικά θέματα. Οτιδήποτε άλλο είναι επιβλαβές, πρωτίστως για τον ίδιο.

    Και κάτι τελευταίο. Ένα φαινόμενο που παρακολουθείται έντονα τα τελευταία χρόνια που δεν υπάρχουν λεφτά, είναι να στελεχώνονται οι ομάδες της α1 με παιδιά κατευθείαν από τα παιδικο-εφηβικά τμήματα. Αυτό προφανώς έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να μην παίρνουν παιχνίδια και εμπειρία στα πόδια τους σε μια ηλικία που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο και να έχουν ρόλους κομπάρσων στις προπονήσεις. Ναι μεν παίρνουν παραστάσεις υψηλότερου επιπέδου και μαθαίνουν κάποια πράγματα, αλλά μόνο τα ΠΟΛΥ μεγάλα ταλέντα με πολύ καλά φυσικά προσόντα (ύψος-άλμα-δύναμη, π.χ. τζιουμάκας-κοκκινάκης-κουμεντάκης-πρωτοψάλτης) επωφελούνται από αυτό, πράγμα που είναι δώρον-άδωρο, διότι αυτά τα παιδιά θα είχαν εξέλιξη σε όποια ομάδα κι αν τύχαινε να βρεθούν στο ξεκίνημά τους. (Και δεν αναφέρω καν τις περιπτώσεις που νεαροί αθλητές καραψωνίστηκαν και εφησυχάστηκαν από τέτοιες συγκυρίες, με απότελεσμα να μη δουλεύουν όπως πρέπει και να μην έχουν καμία εξέλιξη ανάλογη των προσόντων τους.)


    Εν κατακλείδι, αφήστε τα παιδιά να παίξουν, να ευχαριστηθούν το αθλημα και να βελτιωθούν. Το βόλει στη ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μη-επαγγελματικό (με άκρως αντιεπαγγελματικές διοικήσεις) και θα έπρεπε να είναι η τελευταία πιθανή διέξοδος για ένα νέο παιδί, όσον αφορά τις επαγγελματικές και οικονομικές του επιλογές. Σχετικά με το θέμα μας, καλά θα κάνει ο εθνικός να αφήσει δανεικό τον Σταύρο να πάρει παιχνίδια. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες στην ελλάδα που δε θα ήθελαν το βασικό πασαδόρο της εθνικής εφηβών και mvp αγωνιστικής της α1. Κύριε Κασαμπαλή, σας βεβαιώνω πως δεν υπάρχει ίχνος εμπάθειας στα λεγόμενά μου, ό,τι έγραψα το έγραψα καλοπροαίρετα. Επίσης συγχωρέστε το ανώνυμο της δημοσίευσής μου (δεν επιζητώ κάποια απάντηση έτσι κι αλλιώς), είμαι απλά αθλητής του τοπικού θεσσαλονίκης και αγαπάω το άθλημα, το οποίο απολαμβάνω (και όχι υπηρετώ) εδώ και 20 συναπτά έτη. Εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθεί κάθε όνειρο του Σταύρου εντός και εκτός γηπέδων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.