1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-04-2020 18:40

Κορονοϊός: 93 θάνατοι, 72 νέα κρούσματα, 2081 συνολικά οι ασθενείς

Στα 2.081 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς καταγράφηκαν νέα 72 ενω οι θάνατοι ανέρχοντα πλέονι στους 93.

Παράλληλα, 75 άτομα είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.Συνολικά, 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 1.722.000 κρούσματα παγκοσμίως με τους θανάτους να ανέρχονται στους 104.775.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη εντοπίζονται στην Ισπανία."Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται" τόνισε ο κ. Τσιόδρας ο οποιος σχολίασε:υσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο", αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

"Φαίνεται να έχουμε γλυτώσει μια καταιγίδα”

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για ακόμα μια φορά πως εξαρτάται από τον κόσμο η πορεία του ιού, και πως τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και τώρα, φαίνεται να έχει ο κόσμος σε γενικές γραμμές συμμορφωθεί στα μέτρα και να έχει αποφύγει μια "καταιγίδα”. Ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης.

Σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα τον οποίο επισκέφτηκαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι βρέθηκαν 4 άτομα θετικοί στον ιό.

Οι 16 από τους 25 που νοσούν μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους που φυλάσσονται, είπε."Eίμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τα δεδομένα τα σταθμίζουμε σε 12ωρη βάση, ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός", ανέφερε. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους κατοίκους των οικισμών που έχουν μπει σε καραντίνα στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι όροι τηρούνται.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι θα λειτουργήσουν από εβδομάδα διπλάσιες λαϊκές απ’ ότι τώρα, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στις ήδη υπάρχουσες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.