1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-02-2017 01:09

Ο Πορφύρας σαν να μην έφυγε από την... Α1

Μεγάλη πρόκριση επί της Ηλιούπολης πήρε ο Πορφύρας. Η ομάδα του Πειραιά που αγωνίζεται στην Α2 πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και νίκησε με 3-1 την Ηλιούπολη και προκρίθηκε πανηγυρικά στην οκτάδα του κυπέλλου γυναικών.

Ο πρωτοπόρος (και αήττητος) του 2ου υποομιλου του Α’ ομίλου της Α2 επικράτησε με 3-1 της Ηλιούπολης (πέρσι είχε αγωνιστεί στο Final 4 στη Χίο) κάνοντας μια φοβερή ανατροπή και έγινε η δεύτερη ομάδα που αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία που παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού μετά τον Ηρακλή Κηφισιάς.

Τα δύο πρώτα σετ είχαν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή καθώς η Ηλιούπολη ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα και προηγήθηκε με 0-1, αλλά ο Πορφύρας απάντησε στο β’.

Στο τρίτο σετ το 8-4 των γηπεδούχων έγινε 12-14 με την Ηλιούπολη μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ (15-16) να ξεφεύγει με 17-22 και να φτάνει στο 19-24, αλλά σε εκείνο το σημείο να δέχεται ένα απίστευτο σερί 7-0 κι ο Πορφύρας έκανε το 2-1!

Η Ηλιούπολη στο δ’ σετ έδειξε αρχικά αποφασισμένη να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρεικ και προηγήθηκε με 6-10, ωστόσο εκεί έπαθε νέο μπλακ άουτ καθώς ο Πορφύρας ισοφάρισε 10-10 και το 15-15 μετατράπηκε σε 22-15 με τη γηπεδούχο ομάδα να πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση!

Τα σετ: 3-1 (15-25, 25-21, 26-24, 25-16)

 

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής) Γκολφινοπούλου, Σιδεράτου, Χρήστου, Ράπτη, Θεοχάρη, Φωτεινού, Μουστάκη-λ/ Κελεσίδη, Ξαγοραράκη, Καράκου, Γκούρα
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Γκρέκα, Γιοβάνη, Τσουμήτα, Μαθιουδάκη-λ / Ματσούκα

Βασίλης Πανδής: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε η πρόκριση και αρχίσαμε να το πιστεύουμε μετά την απουσία της Σπανού. Είπαμε πως αν μα δώσει την ευκαιρία η Ηλιούπολη πρέπει να την αρπάξουμε κι αυτό κάναμε., Κομβικό ήταν το γ’ σετ όπου δεν το παρατήσαμε και δείξαμε ψυχικά χαρίσματα. Πριν από αυτό το ματς ήμασταν πετυχημένοι, τώρα έχουμε κάνει μια υπέρβαση και μ’ όποια ομάδα κι αν παίξουμε στους «8» θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Σίγουρα καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το τρίτο σετ αλλά και ο κακός μας εαυτός ενώ ρόλο έπαιξαν και οι απουσίες της Κοκίου και της Σπανού».

1 σχόλιο

  • Comment Link Asteri Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 22:26 posted by Asteri

    Μπραβο στον Πορφυρα.ουδεν σχόλιο παραπέρα για τα υπόλοιπα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.