1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
07-01-2014 18:03

Πρωτοψάλτης: Το όνειρο της Εθνικής ομάδας

ΠΣΑΤ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ
Η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών δεν πέτυχε το στόχο της στο Πόπραντ της Σλοβακίας, που ήταν η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά υπήρχαν και κάποια «κέρδη» από την παρουσία της στους συγκεκριμένους αγώνες όπως για παράδειγμα η παρουσία του Θανάση Πρωτοψάλτη.
Ο 20χρονος ακραίος της Κηφισιάς στο επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της εθνικής ανδρών στάθηκε αρκετά καλά, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους για τη δική του απόδοση τονίζοντας όμως ότι αποτελεί τιμή και όνειρο για κάθε αθλητή το να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που έγιναν στη Σλοβακία έκανες το ντεμπούτο σου με την εθνική ανδρών σε επίσημη διοργάνωση. Πως βίωσες αυτή την εμπειρία;

«Με χαροποίησε ιδιαίτερα η κλήση στην εθνική και η εμπιστοσύνη που έδειξε ο προπονητής κ. Σωτήρης Δρίκος προς το πρόσωπό μου. Είναι κάτι που όλοι οι αθλητές θέλουν και είναι τιμή για τον καθένα να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο».

Προσαρμόστηκες εύκολα στην εθνική;

«Θεωρώ πως ναι, γιατί στην εθνική βρήκα παιδιά με τα οποία ήμασταν μαζί στις μικρές εθνικές όπως ο Κουμεντάκης και ο Τζιουμάκας. Όσον αφορά στους υπόλοιπους παίκτες τους περισσότερους τους γνώριζα από το πρωτάθλημα οπότε η προσαρμογή έγινε πιο εύκολα».

Περίμενες ότι θα αγωνιστείς βασικός;

«Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα, αλλά ήταν κάτι που μου έδωσε κίνητρο να προσφέρω το μάξιμουμ της απόδοσής μου. Με γέμισε ευθύνη, αλλά παράλληλα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα».

Σε άγχωσε καθόλου αυτό το γεγονός;

«Γενικά δεν είμαι άτομο που αγχώνεται εύκολα, αλλά το εθνόσημο είναι πολύ βαρύ. Πάντα υπάρχει ένα άγχος. Δεν εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου ή την ομάδα, αλλά όλη τη χώρα. Σου περνούν σίγουρα διάφορα πράγματα από το μυαλό, όμως όταν μπαίνεις στο γήπεδο το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση για να βοηθήσεις όσο γίνεται περισσότερο την εθνική».

Τέλος ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι σου;

«Θέλω για τα επόμενα χρόνια να είμαι στην εθνική ομάδα και να βοηθάω όσο μπορώ. Μου δόθηκε μια ευκαιρία και ελπίζω να μου δοθούν άλλες και στο μέλλον. Είναι όνειρο για κάθε αθλητή να φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Πάνω απ’ όλα βέβαια να είμαστε υγιείς για να μπορούμε να προσφέρουμε, κάθε φορά που καλούμαστε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.