1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
27-12-2013 23:19

Δρίκος: «Έτοιμοι για το «restart» κόντρα σε ομάδες που είναι... 3 χρόνια μπροστά»

Ο προπονητής της Εθνικής βόλεϊ ανδρών Σωτήρης Δρίκος μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra 103,3 για την πρόβα τζενεράλε με την Λευκορωσία (τρία φιλικά στου Ρέντη 29-31/12) και τους τρεις αγώνες με Σλοβακία, Φινλανδία, Ουκρανία που θα κρίνουν την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2014 και θα γίνουν στο Πόπραντ 4-6 Ιανουαρίου.

«Αυτή τη στιγμή, πλην τουτραυματισμού του Κοκκινάκη, δεν έχουμε άλλο πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι απόλυτα υγιείς. Όταν προγραμματίστηκαν αυτά τα φιλικά, ελπίζαμε να έχουμε κάνει μια μίνι προετοιμασία, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Πήγαμε με πολύ χαμηλή αγωνιστική συνοχή, αλλά ο στόχος επετεύχθη. Η ομάδα πήρε μια αγωνιστική επανεκκίνηση. Έχουμε ακόμα άλλα 3 φιλικά με τη Λευκορωσία και θα παίξουμε στις 29, στις 30 και στις 31 του μηνός».

Για τα τρία φιλικά με την Λευκορωσία στου Ρέντη 29-31/12:

«Αυτό που ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση, είναι η δική μας απόφαση και η δική μας συνοχή. Οι Λευκορώσοι συμμετείχαν στο τελευταίο πανευρωπαϊκό, κάτι που εμείς δεν καταφέραμε. Εμάς μας ενδιαφέρει να δούμε σκληρά παιχνίδια και γι' αυτό το λόγο επιλέξαμε αυτή την ομάδα για τα φιλικά μας. Η σωματοδομή των παικτών μοιάζει με αυτή των Σλοβάκων και των Ουκρανών».

Τι γνωρίζουμε για τους αντιπάλους μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου;

«Οι αντίπαλοί μας είναι τουλάχιστον τρία χρόνια μπροστά από εμάς. Η Φινλανδία είναι μια ομάδα με συνεχείς συμμετοχές στο World League και στα πανευρωπαϊκά. Η Ουκρανία είναι μια ομάδα της κλασικής ρώσικης σχολής. Η ακμή και η παρακμή είναι φυσιολογικές διαδικασίες, τις οποίες εμείς βιώνουμε τώρα, ενώ οι αντίπαλοί μας τις βίωναν τα προηγούμενα χρόνια»

Γιατί δεν είχαμε χρόνο για προετοιμασία;

«Ο προγραμματισμός δεν ήταν σωστός. Το πρωτάθλημα πήγε σε μια αγωνιστική παραπάνω και παρ΄ όλη την ενημέρωση που υπήρχε από πλευράς των εθνικών ομάδων. Αυτό επηρέασε την προετοιμασία μας»

Τι περιμένουμε από τη νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας;

«Εμείς θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Τα παιδιά δουλεύουν σωστά και στις εθνικές ομάδες, αλλά και στους συλλόγους τους. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι υπομονή. Τα παιδιά δουλεύουν καλά και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου. Υπάρχει ταλέντο στο ελληνικό βόλεϊ»

Τι περιμένουμε από τον προκριματικό όμιλο και τις δοκιμασίες με Σλοβακία, Φινλανδία και Ουκρανία;

«Μια καλή εμφάνιση θα μας κάνει ανταγωνιστικούς απέναντι στη Σλοβακία. Δεν μιλάμε όμως για ένα παιχνίδι. Μιλάμε για τρία παιχνίδια. Πρέπει να παίξουμε τρεις σημαντικούς τελικούς. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Οι πιθανότητες επιτυχίας, όταν τα παιχνίδια είναι το ένα μετά το άλλο, μειώνονται. Τα παιδιά που παίζουν στα ξένα πρωταθλήματα, αλλά και στο ελληνικό ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Οι Έλληνες παίκτες έχουν πολύ καλή επαγγελματική νοοτροπία».

Γιατί η Εθνική βόλεϊ δεν ακολούθησε την άνοδο της ποιότητας των Ελλήνων βολεϊμπολιστών;

«Μιλάμε για διαφορετικά σπορ. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις επιτυχίες του βόλεϋ με τις επιτυχίες του μπάσκετ. Το βόλεϋ παίζεται σε όλο τον κόσμο, ενώ το μπάσκετ όχι. Αν δούμε την κατάταξη στο κόσμο θα καταλάβουμε τι εννοώ. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος συγκρίσεις. Το ποδόσφαιρο παίζεται σε όλο τον κόσμο, όμως δεν απαιτούνται ιδιαίτερες σωματοδομικά χαρακτηριστικά.

Η προβολή του βόλεϊ...

«Θα ήθελα να πω, πως το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών του ελληνικού αθλητισμού, δεν είναι υπέρ του αθλητισμού. Είναι υπέρ του αθλήματος. Το μπάσκετ ξαφνικά απέκτησε μια πολύ μεγαλύτερη προβολή σε σχέση με το βόλεϊ. Σε αυτό οφείλονται τα μέσα και συγκεκριμένα η δημόσια τηλεόραση, η οποία σταμάτησε να προβάλει το πρωτάθλημα».

Πηγή: sentragoal.gr

1 σχόλιο

  • Comment Link Montas Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 20:36 posted by Montas

    Όταν ο κόουτς λέει «Το βόλεϋ παίζεται σε όλο τον κόσμο, ενώ το μπάσκετ όχι» τι εννοεί?

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.