1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-10-2016 12:11

Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για το βόλεϊ

Του Κώστα Ασημακόπουλου

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών αποτυγχάνει να προκριθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τέταρτη συνεχή διοργάνωση δημιουργώντας μία άνευ προηγουμένου αρνητική επίδοση που στιγματίζει το άθλημα και αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες των παραγόντων που κρατούν τις τύχες του αθλήματος τουλάχιστον την τελευταία επταετία.
Η νίκη χωρίς αντίκρισμα επί της Ισπανίας με 3-2 δεν έδωσε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας αλλά έδωσε ένα καλό μάθημα σε όσους ασχολούνται με το άθλημα να πάρουν σοβαρά τις εθνικές ομάδες και να προχωρήσουν.

Οι αθλητές στο παρελθόν είχαν χρεωθεί τις αποτυχίες. Αυτήν τη φορά, όμως, οι αθλητές έχουν τις λιγότερες ευθύνες. Παράγοντες χωρίς γνώσεις από βόλεϊ, με λανθασμένες επιλογές και πολλές φορές με ιδιοτελή κίνητρα έχουν τεράστιες ευθύνες για την πρωτοφανή κρίση που περνάει το άθλημα. Η διοίκηση του Αχιλλέα Μαυρομάτη έχει ιστορικές ευθύνες, αλλά δυστυχώς ακόμα τα μέλη της διοίκησής του συνεχίζουν να διεκδικούν την ψήφο των σωματείων.

Οταν η Εθνική ανδρών προετοιμαζόταν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όλοι μα όλοι ασχολούνταν με τις εκλογές στην ομοσπονδία και την κατάληψη του πρεδρικού θώκου. Στο τέλος η ΕΟΠΕ έγινε η μοναδική αθλητική ομοσπονδία που δεν εξέλεξε διοίκηση και οδηγήθηκε στο Πρωτοδικείο. Η περιπέτεια συνεχίζεται για το ελληνικό βόλεϊ τη στιγμή που άλλες αθλητικές ομοσπονδίες πανηγυρίζουν προκρίσεις, διακρίσεις και μετάλλια και παράλληλα το παγκόσμιο βόλεϊ τρέχει και αναπτύσσεται.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς καθώς, ακόμα κι αν εκλεγεί νέα διοίκηση στην ΕΟΠΕ σε περίπου δύο μήνες, θα χρειαστεί χρόνο για προσαρμογή, ενημέρωση και σωστές αποφάσεις. Μέχρι τότε η εθνική ομάδα θα είναι τυπικά χωρίς ομοσπονδιακό προπονητή καθώς το συμβόλαιο του Σωτήρη Δρίκου έχει λήξει αλλά και χωρίς πηδαλιούχο για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το θετικό που κρατάμε από την προσπάθεια των προκριματικών είναι τα γεμάτα γήπεδα, η αγάπη του κόσμου για το βόλεϊ και η καλή φουρνιά διεθνών αθλητών που έχει πολλές δυνατότητες αλλά χωρίς οργάνωση και ενίσχυση θα μείνει μία ακόμα χαμένη ευκαιρία στην ιστορία του αθλήματος.

Πηγή: sentragoal.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.