1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-07-2016 14:33

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Μελισσουργός "Υπάρχουν περιθώρια για αλλαγή σελίδας"

Ο Γιώργος Μελισσουργός ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο της υγείας, εχοντας την ιδιοκτησία και της διεύθυνσης μιας ιδιωτικής κλινικής, αλλά στο χώρο του Βόλει έγινε γνωστός ως μεταβατικός πρόεδρος στην μετά Προσαλίκα περίοδο, αλλά και ως επικεφαλής της Κινησης Βόλει 2012 που ηττήθηκε απο την παράταξη Μαυρομάτη στις εκλογές του Βόλου το 2012.
-Τον ρωτήσαμε κατ’ αρχάς για την μέχρι τώρα εμπειρία του με τα κοινά του αθλήματος.

«Το να ασχοληθείς με τα κοινά του αθλητισμού δεν είναι κάτι εύκολο. Οι περισσότεροι ξεκινούν με προσδοκίες και όνειρα αλλά τελικά και τα κοινά του βόλει ειναι μια μικρογραφία της χώρας, με όσες παθογένειες υπάρχουν και που την κρατούν καθηλωμένη αντί να προκόβει και να αναπτύσσεται.

Προσωπικώς προέρχομαι από το βόλει καθώς ημουν αθλητής και το αγαπούσα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, και πραγματικά η διάθεση μου οταν μπήκα στα διοικητικά ήταν να προσφέρω ότι μπορώ απο μιά θέση ευθύνης. Φυσικά όλοι ισχυρίζονται ότι αχολούνται απο αγάπη για το άθλημα, αλλά για πόσους πραγματικά ισχύει; Για αρκετούς από τους νυν διοικούντες νομίζω το άθλημα είναι το άλλοθι και η πραγματική τους αγάπη ειναι η καρέκλα. Γιαυτο και το άθλημα οδηγήθηκε στην απαξίωση. Πάντως για να μην είμαι δυσάρεστος απο το ξεκίνημα, ας πω οτι πραγματι υπάρχουν περιθώρια για μιά αλλαγή σελίδος. Νομίζω υπάρχει η δημιουργικότητα, οι άνθρωποι με γνώση και όραμα και εφόσον υπάρξει αυτη η συγκέντρωση υγιών δυνάμεων πιστεύω ότι θα έρθουν οι καλύτερες μέρες».

Ο ίδιος σπούδασε μανατζμεντ και μαρκετιγκ. Τον ρωτήσαμε τι αισθάνεται ότι είναι τα κύρια συστατικά για μιά πετυχημένη διοίκηση και ποιοι θα έπρεπε να ειναι οι στόχοι για το άθλημα;

«Το ελληνικο βόλει έφτασε πολύ ψηλά σε Παγκόσμιο επίπεδο και είχε μερίδιο στις επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού. Εβγαλε μεγάλους αθλητές προπονητές, αθλητές αλλά και διοικητικά στελέχη με διεθνείς περγαμηνές. Αρα τώρα βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο μας σε όλα τα επίπεδα.

Στο ανδρικό βόλει, ο μέσος όρος ηλικίας έχει ανέβει υπερβολικά και δεν μπαίνει νέο αίμα στο άθλημα. Αν θα ήθελα να πω ένα και μόνο σύνθημα ειναι ‘Ανδρικό Βόλει SOS’ – γερνάει και φθίνει επικίνδυνα.

Στο γυναικείο όπου υπάρχει μεγάλη αύξηση στον αριθμο των δελτίων, η ποσότητα δεν έφερε την ποιότητα και τις επιτυχίες που θα έπρεπε.

Οσο για το Beach Volley, πρώτη φορά είμαστε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και το άθλημα βρίσκεται στην απόλυτη απαξίωση, ενώ θα έπρεπε να είναι η σημαία μας, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με αυτα τα χαρακτηριστικά. Και ενω σε ερασιτεχνικό επίπεδο το άθλημα πάει εξαιρετικά, βλέπουμε και πάλι ότι σε ότι έχει σχέση με τον ρόλο της Ομοσπονδίας, το άθλημα ζει την απόλυτη παρακμή.

Οραμα μου λοιπόν είναι να ξαναβρεί το ελληνικό βόλει και beach volley την παλιά του αίγλη. Η οικονομική κρίση είναι το εύκολο άλοθι για την πτώση του αθλήματος. Αλλά Polo, Basket και άλλες ομοσπονδίες είχαν εξαιρετικές επιτυχίες στα χρόνια που το Βόλει είχε καθοδική πορεία. Η μόνη εξήγηση ειναι η διοικητική ανεπάρκεια, η απουσία πραγματικής αγάπης για το άθλημα.Στις θέσεις ευθύνης βρίσκονται άνθρωποι πολυ μικρών, για να μην πω ανύπαρκτων, ικανοτήτων. Δεν εξηγείται αλλιως».

Υπάρχουν συνταγές επιτυχίες;

«Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης και τα οικονομικά δεν μπορουν να βελτιωθούν θεαματικά,. Ειναι μια ευκαιρία να επενδύσουμε σε αρχές και σε στόχους που να υπηρετήσουμε με συνέπεια Επίσης να χρησιμοποιήσουμε κίνητρα, όχι απαγορευσεις και τιμωρίες. Να κάνουμε το άθλημα πιο αγαπητό και θελκτικό. Η απουσία της οικονομικής δυναμικής μπορεί να αναπληρωθεί μόνο με μια ανάλογη υπερεπάρκεια σε διοικητική ικανότητα».

Τέλος να σας ρωτήσουμε εάν θα σας δούμε ξανά υποψήφιο:

«Ναι, θα είμαι παρών».





ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ



1) Πότε και πως ξεκίνησε η ασχολία σας με το Βόλει



Α: Απο την ηλικία των 15 ετών, ως αθλητής στο Κολέγιο Αθηνών.



2) Ποιες οι πιο ευτυχισμένες στιγμές σας στο άθλημα;



Α: Θα έλεγα η συμμετοχή μου στην διοίκηση του Στέλιου Προσαλίκα και των σημαντικών επιτυχιών μας οπως ο τελικός του κυπέλου στο Τροκαντερο και το τουρνουα Beach Volley στο Σύνταγμα.Δυσκολες διοργανώσεις και στοιχήματα που κερδήθηκαν και έγραψαν ιστορία.



3) και οι πιο δυσάρεστες;



Α:Οι απαράδεκτες συνθήκες στις εκλογές του Βόλου αλλά και οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις που ειχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.



4) Με άριστα το 10 τι βαθμο θα βάζατε στο "σημερα" του αθλήματος;



Α: Κάτω από την βάση.



5) απο την θέση σας, ποια θεωρειτε την μεγαλυτερη προσωπική σας συμβολή/συνεισφορά στο άθλημα;



Α: Την διαφάνεια, την ανιδιοτέλεια, και την δυνατότητα σύνθεσης για το ευρύτερο καλό.



6) αν βρισκόσασταν στην κατάλληλη διοικητική θέση ποιες θα ηταν οι 3 πρωτες κινησεις που θα κανατε για το καλό του αθλήματος;



Α:

1ο Διαφάνεια στην Οικονομική Διαχείριση

2ο Κύκλο συζητήσεων στις έδρες των Ενώσεις με όλα τα σωματεία, με 10 μικρές συνελεύσεις στην επαρχία για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

3ο Πλάνο σωτηρίας του Ανδρικού Βόλει



7) αν επρεπε να κρινετε μεταξύ δυο προυποθέσεων για να παει μπροστά το άθλημα τι θα θεωρούσατε πιο καθοριστική; την οικονομική στήριξη η την διοικητική ικανότητα; (αυστηρά επιλογη του ενός)



Α: Σαφώς την διοικητική ικανότητα. Ικανή διοίκηση μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση στα οικονομικά. Το αντίθετο δεν γίνεται.



8) Διαιτητής, προπονητής, μάνατζερ, αθλητής, πρόεδρος. Μπορειτε να μας βαλετε τις 5 αυτες ιδιότητες σε σειρα αξιολόγησης ξεκινώντας από την πιο σημαντική για εσάς;



Α:Πρωτα ειναι ο μάνατζερ. Τα άλλα ακολουθούν.



9) Πείτε μας μια άλλη ασχολία η χόμπυ σας πλην του Βόλει, την οποία ίσως δεν γνωρίζει ο κόσμος (εξαιρούνται οικογένεια και επάγγελμα)



Α: Αθλητισμός. Ετρεχα και σε αγώνες αυτοκινήτου ως συνοδηγός..



10) Δωστε μας δυο τουλάχιστον ονόματα διεθνών αθλητών η αθλητριών που 'περασαν' απο τα χέρια σας (διοικητικά, προπονητικά) και αισθάνεσθε ικανοποίηση οταν τους βλέπετε να αγωνίζονται; (αφορά παρόν η παρελθόν).



Α: Γιώργος Ντράγκοβιτς, με τον Δημήτρη Γόντικα είμασταν συμμαθητές αν μετράει αυτο, αλλά και ο Νίκος Ζουπάνης που επελέγη από τον Ολυμπιακό,μακάρι αν είχαμε και πολλούς αθλητές σαν και αυτόν. 

1 σχόλιο

  • Comment Link ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 17:55 posted by ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

    Ειναι αποριας αξιο πως καταφερνουμε ως χωρα να μην αξιοποιουμε ανθρωπους καθαρους και ανιδιοτελεις,πως και με ποσο βρωμικους τροπους καποιοι καπηλευονται την ψηφο μας,υποσχονται λαγους με πετραχηλια και μετα δεν ηξερα,δεν ακουσα,δεν φταιω εγω αλλα οι αλλοι...
    Κε Μελισσουργε χαιρομαι που θα ειστε υποψηφιος και παλι,γιατι θα μπορουσατε να εχετε πει Αντε Γεια..(και θα ειχατε και απολυτο δικιο)
    Οσοι ενδιαφερομαστε για το Βολλευ θα ειμαστε διπλα σας....

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.