1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
04-09-2015 23:16

Κίνηση ανθρωπιάς από την ΔΟΕ

Το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη έχει κινήσει το προσφυγικό ζήτημα κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, με δεκάδες να χάνουν τις ζωές τους καθημερινά στην προσπάθεια να ξεφύγουν και να ψάξουν ένα καλύτερο μέλλον.
Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα μεγάλους συλλόγους, κυρίως ποδοσφαιρικούς. Στην προσπάθεια αυτή μπήκε και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), όπου υπάγεται και η Ομοσπονδία του βόλεϊ.

Έτσι, η ΔΟΕ επηρεασμένη από τα γεγονότα, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 2.000.000 δολαρίων (περίπου 1.800.000 ευρώ) ως βοήθεια στους πρόσφυγες, που περνούν το δικό τους δράμα στην αναζήτηση του δρόμου για μια καλύτερη ζωή, πέφτοντας οι περισσότεροι θύματα από ανθρώπους που τους εμεταλλεύονται για να τους πάρουν όσα χρήματα διαθέτουν και αφού τους υπόσχονται πως θα τους πάνε στον προορισμό της επιθυμίας τους.

«Είμαστε βαθύτατα επηρεασμένοι από τις θλιβερές ειδήσεις, και τις ιστορίες των τελευταίων ημερών. Μαζί με αυτή την τρομερή κρίση από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη, θα θέλαμε να παίξουμε το ρόλο μας, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.