1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-07-2023 16:07

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Και η φετινή χρονιά της Εθνικής θα στεφθεί με επιτυχία» (vid)

Στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ανδρών για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ο οποίος μαζί με τον Σαμουέλε Πάπι και τον Γιώργο Στεφάνου είναι οι άμεσοι συνεργάτες του Ντάντε Μπονιφάντε.
Ο Κώστας Χριστοφιδέλης, λίγο πριν την αναχώρηση από τα γραφεία της ΕΟΠΕ για την Καλαμάτα μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr για την έναρξη της προετοιμασίας και για την διάθεση και την όρεξη όλων για να πάνε το ελληνικό βόλεϊ ένα βήμα μπροστά.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία για άλλη μία χρονιά να συμμετέχουμε και να είμαστε μέλη της Εθνικής ομάδας. Είμαστε ευγνώμων για αυτό. Η προετοιμασία ξεκινάει με μεγάλη όρεξη και οι αθλητές θα δείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Είμαστε αισιόδοξοι και τους έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη».

Με τι στόχο δημιουργήθηκε το φετινό ρόστερ της Εθνικής;

«Οι επιλογές έγιναν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε έμπειρους αθλητές σε συνδυασμό με νέα παιδιά που τους δίνεται η δυνατότητα να προπονηθούν με την Εθνική ομάδα αλλά και να διεκδικήσουν μία θέση στο ρόστερ για το ευρωπαϊκό».

Τι να περιμένουμε από την φετινή Εθνική;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μία συνέχεια της περσινής χρονιάς. Μία ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια, θα έχει όρεξη και διάθεση. Έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό που κατά την άποψή μου είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση. Με ομάδες υψηλού επιπέδου θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Αυτό που θέλουμε είναι σε αυτή τη μακρά περίοδο προετοιμασίας να είμαστε όλοι υγιείς, γιατί θα δώσουμε πολλά φιλικά και επίπονες προπονήσεις».

Πιο είναι το πρόγραμμα της Εθνικής το καλοκαίρι;

«Στην Καλαμάτα θα παραμείνουμε περίπου τρεις εβδομάδες και τις τελευταίες ημέρες θα δώσουμε κάποια φιλικά με την Τυνησία. Στη συνέχεια θα υπάρχει ένα μικρό ρεπό και μετά θα έρθουμε στην Αθήνα και στο κλειστό της Γλυφάδας».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον φίλαθλο κόσμο για την φετινή Εθνική ομάδα;

«Στον αθλητισμό δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Η ομάδα όμως θα παλεύει όλα τα παιχνίδια, θα δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και θα υπάρχει μία συνέχεια από αυτό που δημιουργήσαμε πέρυσι. Είμαι πεπεισμένος ότι και αυτή η σεζόν θα στεφθεί με επιτυχία».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.