1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
19-08-2015 16:43

Τιμάται ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Για το διεθνές βραβείο Παραολυμπιάδας προτάθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, Θανάσης Παπαγεωργίου.
Ο «Πάπα» έχει δουλέψει πάρα πολύ στην ζωή του για το Para Volley όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Έχει προσφέρει πάρα πολλά ακόμα και σαν Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γερμανίας. Σε όλο τον κόσμο έχουν να λένε και για τα κατορθώματα του σαν προπονητής αλλά και για τις γνώσεις που αποκομίζουν οι πάντες στα σεμινάρια και στις σχολές προπονητών. Αυτός είναι ο λόγος που το προεδρείο της παγκόσμιας οργάνωσης της FIVB πρότεινε τον Θανάση Παπαγεωργίου για το διεθνές βραβείο της παραολυμπιάδας. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να γίνει σε ανθρώπους με μεγάλη προσφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το βραβείο απονέμεται σε άτομα με μεγάλη συμμετοχή στα Παραολυμπιακά ιδανικά και έχουν αποφέρει τεράστια οφέλη για τον αθλητισμό με ειδικές ανάγκες.

Τι γράφουν τα ξένα μέσα.

Από το 1983 ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου δραστηριοποιείται ως προπονητής βόλεϊ στον τομέα της αναπηρίας. Ως προπονητής βόλεϊ στην Γερμανία έχει κατακτήσει τίτλους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό μετάλλιο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε άλλα τέσσερα χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια με την γερμανική εθνική ομάδα βόλεϊ των ατόμων με ειδικές ανάγκες. «Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα,» αναφέρει ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Με την εμπειρία του Θανάση Παπαγεωργίου έχουν γαλουχηθεί προπονητές βόλεϊ στον κόσμο που ασχολούνται με αυτού του είδους τον αθλητισμό. Για δεκαετίες έχει προσφέρει πολλά με επιτυχίες στο βόλεϊ για τα άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο» εξήγησε ο Barry Couzner. Ο λόγος της υποψηφιότητας του Θανάση Παπαγεωργίου δεν ήταν μόνο οι επιτυχίες ως προπονητής, αλλά και η δέσμευσή του να διαθέσει τους αθλητές με αναπηρία σαν παράδειγμα για όλο τον κόσμο του βόλεϊ. Υπήρξε ενεργό μέλος και χρησιμοποιείται ακόμα με επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις. Μεγαλύτερο επίτευγμα να διαμορφώσουν από θύματα νάρκης στην Καμπότζη, μια εθνική ομάδα.

Η Παγκόσμια Ένωση επίσης βραβεύει τον Θανάση Παπαγεωργίου και ως συγγραφέα βιβλίων σε πολλές γλώσσες, για θέματα όπως η διδακτική βόλεϊ σε σχέση με την δομική ανάλυση. Ως μέλος της επιτροπής της Παγκόσμιας Ένωσης για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη του αθλητισμού και την ανάπτυξη των Beach Volleyball έχει συμβάλλει σε πολλές επιδόσεις. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανταμείβεται με τον ιδανικότερο τρόπο για πολλοστή φορά στην πορεία του στο αθλητικό γίγνεσθαι. Η προσφορά του στο βόλεϊ των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι τεράστια και σαφέστατα η βράβευση του αποτελεί σημαντικό γεγονός για τον τόπο μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.