1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-11-2014 17:24

Και τώρα... ντέρμπι «αιωνίων»

Το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών. Τηλεοπτικά θα είναι τα παιχνίδια της Ηλιούπολης με το Μαρκόπουλο (ΝΕΡΙΤ) και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό (NOVA).
Μπορεί να είναι το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ωστόσο ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή μετά από τέσσερις στροφές (μαζί με την ΑΕΚ), με το Ολυμπιακό να είναι επίσης αήττητος, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο μετά το ρεπό του στην 4η αγωνιστική. Ο Γιώργος Ρούσης έχει λευκό το απουσιολόγιο του, με τον Νικολάκη να βλέπει την Μπραμπόροβα να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.



Στην Ηλιούπολη, η τοπική ομάδα υποδέχεται το Μαρκόπουλο, με την ομάδα των Μεσογείων να ψάχνει την πρώτη της νίκη, καθώς μετά το ρεπό στην πρεμιέρα, μετράει τρεις ήττες, με την τελευταία να γίνεται εντός με 3-2 από το Ρέθυμνο. Από την άλλη η Ηλιούπολη έχει ξεκινήσει δυναμικά, με δύο νίκες και στο εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

«Είναι ντέρμπι και ελπίζω να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτά που έχουμε ετοιμάσει για τον συγκεκριμένο αγώνα. Το ότι το Μαρκόπουλο έχει χάσει στα τρία προηγούμενα ματς ενώ εμείς έχουμε κάνει δύο νίκες είναι σημαντικό, αλλά μπορεί να αποτελέσει κι ένα κίνητρο για την αντίπαλο μας προκειμένου να τα δώσει όλα για τη νίκη», είπε η Δήμητρα Λυκογιάνη που δεν έχει προβλήματα ενώ αντιθέτως ο Βέσκο Ιβάνοβιτς εκτός απροόπτου δεν θα έχει στη διάθεση του την Πράντο.

«Αντιμετωπίζει μυϊκό τραυματισμό εδώ και δύο ημέρες και δε θέλουμε να ρισκάρουμε υποτροπή που μπορεί να της δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα», παραδέχθηκε ο Σέρβος τεχνικός που θα έχει τη διάθεση του την Ζαχαρούλα Γιαννέλου και συμπλήρωσε: «Μετά από τρεις ήττες σίγουρα δεν είμαστε και στην καλύτεροι δυνατή κατάσταση κι η Ηλιούπολη έχει ψυχολογικό προβάδισμα αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό και ελπίζω ότι θα παίξουμε καλύτερα».



Στη Σαντορίνη, ο φιλόδοξος ΑΟ Θήρας αντιμετωπίζει τον Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η ομάδα των Κυκλάδων θέλει να τελειώσει με νίκη τον κύκλο του με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Ηρακλής να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε πλέον άλλη ψυχολογία μετά τις δύο νίκες που πετύχαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι προσφέροντας ωραίο θέαμα και στον κόσμο μας», δήλωσε η Ελένη Μεμετζή που που θα προφυλάξει και σ’ αυτό το ματς την Άννα Καβαθά (έχει ενοχλήσεις στο γόνατο).

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κι ο Ηρακλής με τον Γιάννη Πετίδη να χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ματς: «ως ένα ακόμη δυνατό τεστ για τη νεανική ομάδα που έχουμε και το οποίο θα μας βοηθήσει αρκετά εν όψει των δύο κρίσιμων αγώνων που έχουμε με Ανατόλια και Μακεδόνες».



Στο Ρέθυμνο έχουμε νησιώτικο ντέρμπι με τον ΟΠΕΡ ενισχυμένο με την Σέρβα διαγώνια Μαρίνα Ζούνιτς (26, 1.84) να υποδέχεται τον Πανναξιακό. Η Ζούνιτς στο ντεμπούτο της στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βρει ως αντίπαλο τον παλιό της προπονητή στην Τεντ Ομπρένοβατς Ζόραν Κόβαζιτς.

«Είναι ένα παιχνίδι όπου το φαβορί είναι ο Πανναξιακός που έχει άλλους στόχους από εμάς. Η παρουσία της Ζούνιτς είναι ένα συν για τον ΟΠΕΡ κι εμείς θέλοντας να δώσουμε μια συνέχεια στη μεγάλη νίκη στο Μαρκόπουλό, θέλουμε να κάνομε μια καλή εμφάνιση εν όψει των κρίσιμων αγώνων που έρχονται στη συνέχεια», τόνισε ο τεχνικός του ΟΠΕΡ Νίκος Ζιώγας.

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε ο Πανναξιακός στην Κρήτη με τον κ. Κόβαζιτς να δηλώνει χαρούμενος που συναντήσει ξανά την Ζούνιτς. «Είναι μια πολύ καλή αθλήτρια και θα βοηθήσει πάρα πολύ τον ΟΠΕΡ. Όσον αφορά το παιχνίδι ο ΟΠΕΡ είναι μια ομάδα που σέβομαι ιδιαίτερα και τα δύο χρόνια που παίζουμε εδώ γίνεται μεγάλη μάχη. Κάτι ανάλογο πιστεύω ότι θα γίνει και αύριο όπου χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι από τον πρώτο πόντο για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».



Στο κλειστό του Ανατόλια έχουμε το πρώτο τοπικό ντέρμπι για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης όπου Ανατόλια και Μακεδόνες αναζητούν την πρώτη τους νίκη και τους πρώτους τους βαθμούς γενικότερα. Για τη γηπεδούχο ομάδα ο Σωκράτης Τζιουμάκας θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή των (μέχρι πέρσι αθλητριών των Μακεδόνων) Καετάνο, Δραγουμάνου με την πρώτη να έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί.

«Έχουμε περάσει μια… προβληματική εβδομάδα αλλά έχουμε μπροστά μας ένα καθοριστικό παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να μπορούμε να έχουμε βλέψεις για κάτι καλύτερο Είναι τοπικό ντέρμπι κι ελπίζω να παίξουμε καλύτερα από τα προηγούμενα ματς κι όταν επιστρέψουν όλα τα κορίτσια να παίξουμε και καλύτερο βόλεϊ».

Στους Μακεδόνες ο Μανώλης Σκουλικάρης έχει αμφίβολη την Γκοβεδάρου (ενοχλήσεις στη μέση) κι όπως σημείωσε: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Κι οι δύο ψάχνουμε την πρώτη νίκη κι όποιος έχει λιγότερο άγχος και κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.