Εκτυπώστε τη σελίδα
04-04-2022 14:31

ΕΣΠΑΑΑ: Πρωταθλήτρια στο Κ18 Κοριτσιών η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης με MVP την Κατσιμάνη

Το Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18 κορτιτσιών της ΕΣΠΑΑΑ ολοκληρώθηκε στο Νέο Κλειστό Μεταμόρφωσης, όπου ηγηπεδούχος  Δεξαμενή Μεταμόρφωσης στέφθηκε πρωταθλήτρια  την 2η θέση πήρε ο Φοίβος Μελισσίων, τη 3η η Γαία Σπάτων και την 4η οι Νέοι Βύρωνος.Στον μεγάλο τελικό η ομάδα της Δεξαμενής που ηταν τυπικά φιλοξενούμενη επικράτησε 0-3 ((24-26,15-25,14-25) του Φοίβου Μελισσίων με MVP την εκπληκτική Σίσσυ Κατσιμάνη.

Αγωνιστικά η Δεξαμενή πήρε προβάδισμα στο σκορ με 8-11 Η ομάδα του Στέφανου Μονδέλου κατάφερε να ισοφαρίσει στα μισά του σετ (18-18) καιμε μπλοκ της Γερογιάννη πήρε προβάδισμα με 19-18 μετά από πολύ ώρα. Το πρώτο σετ έγινε ντέρμπι και οι πόντοι άρχισαν να έχουν μεγάλη διάρκεια και οι ομάδες πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα. Με το σκορ στο 24-25 υπέρ της Δεξαμενής ένα ακόμα μεγάλο ράλι έλαβε χώρα και από λάθος του Φοίβου τελείωσε με 24-26 και έγινε το 0-1

Στο δεύτερο σετ η Δεξαμενή μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό και έχτισε διαφορά 5 πόντων από πολύ νωρίς, μόλις στο 2-7. Η Μαρκέλα Χατζή χάλασε την υποδοχή της Δεξαμενής και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της να πλησιάσει στο 6-9. Με σωστές επιθέσεις και ανεβασμένο μπλοκ, όμως, οι παίκτριες του Στέφανου Πολύζου διατήρησαν το προβάδισμα. Σταυριανού και Κανακάρη έδωσαν λύσεις και σε συνδυασμό με τον άσσο της Σανιώτη η διαφορά μεγάλωσε και πάλι στο +5. Η Δεξαμενή διαχειρίστηκε άψογα αυτό το προβάδισμα και παρά την προσπάθεια των παικτριών το Φοίβου δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να έρθει το 15-25 με την Κατσιμάνη να δίνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση και το σκορ να γίνεται 0-2 στα σετ.

Με πολύ ενέργεια και σιγουριά μπήκαν στο τρίτο σετ οι παίκτριες της Δεξαμενής. Η Σταυριανού και η Σανιώτη πήραν συνεχόμενες σωστές επιθέσεις και παράλληλα οι παίκτριες του Φοίβου έκαναν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει γρήγορα στους 8 με το σκορ να δείχνει 1-9. Ο Φοίβος έδειξε σημάδια ανάκαμψης με την Κομίνη στο σερβίς ωστόσο η Κατσιμάνη είχε τις απαντήσεις με δυνατά καρφιά. Η λίμπερο της Δεξαμενής, Ελένη Μπόμπολη, ήταν μια σταθερά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας της και έδωσε σιγουριά στην πίσω ζώνη. Η μόνη λύση για την ομάδα του κόουτς Μονδέλου ήταν το σερβίς καθώς στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού η Δεξαμενή υπερτερούσε.

Έτσι οι αθλήτριες του Φοίβου πίεσαν από τα 9 μέτρα μειώνοντας σε 8-13. Οι επιθέσεις του Φοίβου γινόταν κατά βάση από την Κομίνη στο τελευταίο κομμάτι του τρίτου σετ με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει προβλέψιμο και την άμυνα και το μπλοκ της Δεξαμενής να βρίσκουν λύσεις. Η Σταυριανού με μπλοκ άουτ έστειλε τη διαφορά στο +10, με 12-22, και το σερί καλών σερβίς της Φωτουλάκη οδήγησε την ομάδα της ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Με το καρφί της Σταυριανού έγινε το 14-25 και το πάρτι για τη Δεξαμενή μεταμόρφωσης ξεκίνησε. Η ομάδα του κόουτς Πολύζου επικράτησε με 0-3 και κατέκτησε το πρωτάθλημα των Κοριτσιών Κ18.

ΜVP η Σίσυ Κατσιμάνη

Στις ατομικές διακρίσεις ξεχώρισαν οι αθλήτριες της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης.

Συγκεκριμένα:MVP του Final 4: Σίσσυ Κατσιμάνη (Δεξαμενή Μεταμόρφωσης)

Κορυφαία σκόρερ: Ελπίδα Σταυριανού (Δεξαμενή Μεταμόρφωσης)

Καλύτερη πασαδόρος: Μαριάννα Φωτουλάκη (Δεξαμενή Μεταμόρφωσης)

Καλύτερη λίμπερο: Ελένη Μπόμπολη (Δεξαμενή Μεταμόρφωσης)

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν κατά σειρά

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΠΑΑΑ Χρήστος Σύλλας, ο ταμίας της ΕΣΠΑΑΑ Δημήτρης Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Κωνσταντίνος Αλαγιάννης και η αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Μεταμόρφωσης Χριστίνα Αντωνοπούλου.

Το παρόν επίσης έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά. ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα:

Ημιτελικοι 2/4

:ΣΦΑ Μελισσίων "Ο Φοίβος" - ΑΣ Σπάτων "Γαία" 3-0 (25-16, 25-17, 26-24)

ΑΟ Δεξαμενή Μεταμόρφωσης - ΑΟ Νέοι Βύρωνος   3-0 (25-19, 25-14, 25-19)

 Τελικοί 3/4

Μικρός τελικός

ΑΣ Σπάτων "Γαία" - ΑΟ Νέοι Βύρωνος 3-1 (11-25,26-24,25-16,25-16)

 Τελικός

ΣΦΑ Μελισσίων "Ο Φοίβος" - ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης    0-3 (24-26,15-25,14-25)

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Στέφανος Πολύζος (Προπονητής Δεξαμενής Μεταμόρφωσης): Το σημαντικότερο στοιχείο ήταν το πάθος και η θέληση των κοριτσιών. Με εξέπληξε ακόμα και εμένα προσωπικά που τις ξέρω καλά. Το πάθος σε συνδυασμό με την τακτική και την απόδοσή τους έφερε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο ήταν το καλύτερο δυνατό. Ήταν καταπληκτικός τελικός, τον Φοίβο δεν μπορείς να τον κερδίσεις εύκολα. Σημασία έχει η νίκη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη νίκη τους.

Σίσσυ Κατσιμάνη (Αθλήτρια Δεξαμενής ΜεταμόρφωσηςΤο συναίσθημα είναι μοναδικό. Έπιασαν τόπο όλοι οι κόποι μας μετά από μια τόσο δύσκολη σεζόν που δεν έχουμε βρεθεί σχεδόν ποτέ όλες μαζί. Έχουμε βάλει τα δυνατά μας όλες για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Το πίστευα πολύ και το πιστεύαμε όλες και φάνηκε το τι μπορούμε να κάνουμε.

Όταν παίρνεις ένα τόσο δύσκολο σετ, όπως το πρώτο, είναι μια πολύ σημαντική «νίκη» που σε βοηθάει ψυχολογικά στα επόμενα.Όσον αφορά το MVP, έχουμε πολύ καλό κλίμα και χαιρόμαστε η μία για την άλλη. Αν δεν έχεις καλή ομάδα δεν μπορείς να βγεις MVP, έτσι και εγώ είχα πολύ καλές συμπαίκτριες. Ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.

Στέφανος Μονδέλος (Προπονητής Φοίβου Μελισσίων) Νομίζω ότι το πρώτο σετ ήταν κομβικό για την εξέλιξη του ματς γιατί αν το κερδίζαμε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Δεξαμενή, δίκαια είναι πρώτη, έκανε πολύ καλό δεύτερο και τρίτο σετ, είχαν πολύ καλά στοιχεία στο μπλοκ άμυνα και την επίθεση. Το Final 4 αυτό ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων σε ποιότητα και επίπεδο. Δίκαια θα συνεχίσουν οι τρεις πρώτες ομάδες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και εύχομαι καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες, να έχουν τα παιδιά υγεία και να το ευχαριστηθούν μέχρι τέλους.

 

 

 

Σχετικά άρθρα