Εκτυπώστε τη σελίδα
06-04-2013 19:11

Κόντρα σε Σλοβενία για την 5η θέση

Βίοι παράλληλοι για Ελλάδα και Σλοβενία… Μετά την Εθνική μας, που με το θρίαμβο της 3-0 επί της Ρωσίας, έκανε την «αρκούδα» του παγκόσμιου βόλεϊ να μοιάζει με τρομαγμένο… γατάκι, πριν από λίγη ώρα η Σλοβενία με τη νίκη της 3-1 (25-19, 16-25, 25-18, 25-14) επί της Γερμανίας έγραψε μια «χρυσή» σελίδα στο άθλημα της χώρας.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΑΠΕ, ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Με MVP τη Στσούκα η Σλοβενία επέφερε σοβαρό πλήγμα στο γόητρο του γερμανικού βόλεϊ, αφήνοντας εκτός παγκόσμιου πρωταθλήματος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μιας χώρας, που την περίοδο της κρίσης στα μάτια των περισσότερων Ευρωπαίων φαντάζει πραγματικά παντοδύναμη!

"Εκτέλεση" από τη γραμμή του σέρβις
Έχοντας γράψει ήδη ιστορία με την επιτυχημένη πορεία τους στο Μπαρ, Ελλάδα και Σλοβενία, που εδώ και λίγες ώρες ζούνε πλέον το όνειρο της παρθενικής πρόκρισης τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή 7 Απριλίου στις 14.00 στο «Τοπόλιτσα» τα αγωνιστικά τους ξίφη σε ένα ματς με εορταστικό χαρακτήρα, καθώς απομένει πλέον το γόητρο της 5ης θέσης στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Από την αρχή του αγώνα οι Σλοβένες με την Μόρι να μοιράζει αριστοτεχνικά το παιχνίδι της ομάδας της και την ασταμάτητη Στσούκα να κάνει ό,τι θέλει επιθετικά (8/9 επιθέσεις, 89% αποτ) έφτασε εύκολα μετά το 16-15 των αντιπάλων τους στην κατάκτηση του α` σετ με 25-19. Στη συνέχεια η ομάδα του Έλληνα, Κώστα Βελέντζα, συνεργάτη του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας, Τίτμπολ, πιέζοντας ασφυκτικά στο σερβίς (6 άσους), βελτιωμένο μπλοκ και επιθετική αιχμή τη Σέφερ μετά16-12 εκτόξευσε με ένα επιμέρους σερί 5 πόντων τη διαφορά στο 21-12 και με 25-16 ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι Σλοβένες με επιθετική πολυφωνία και καλό σέρβις εκμεταλλεύτηκαν τα γερμανικά λάθη και επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους ζευγάρωσαν με 25-18 τα κερδισμένα τους σετ, 2-1. Κάπου εκεί οι Γερμανίδες έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις, σε αντίθεση με τις ανεβασμένες ψυχολογικά Σλοβένες, οι οποίες με όπλο τους το σερβίς και την εντυπωσιακή για άλλη μια φορά συμπαράσταση 50 ενθουσιωδών οπαδών τους κυριάρχησαν πλήρως των αντιπάλων τους και με 25-15 έγραψαν το ιστορικό 3-1, που καθιστά τα κορίτσια του προπονητή Γιόζε Καζάρ, τη μοναδική ομάδα βόλεϊ της χώρας του που θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

proponitisslovenias

Γιόνας Καζάρ (Προπονητής Σλοβενίας): «Έγινε ένα δυνατό ματς και για τις δύο ομάδες, αλλά εμείς κάναμε λιγότερα λάθη και παίξαμε πολύ καλά στο σερβίς. Κατακτήσαμε την πρόκριση για το παγκόσμιο, σε μία διοργάνωση που κανείς Σλοβένος δεν κατάφερε μέχρι τώρα να φτάσει ποτέ εκεί». Αναφερόμενος δε στο αυριανό ματς με την Ελλάδα ο ιδιόρρυθμος τεχνικός, που με τη λήξη του αγώνα ξάπλωσε...κατω φαρδύ -πλατύς, όντας "μεθυσμένος" από το νέκταρ της επιτυχίας έδειξε να μην νοιάζεται. «Μετά το σημερινό ποιος νοιάζεται για το παιχνίδι με την Ελλάδα… Αυτά είναι… χαζομάρες»!

Λάνα Στσούκα (διεθνής Σλοβενίας): «Είμαι ενθουσιασμένη γιατί πότε κανείς από το βόλεϊ της Σλοβενίας δεν έχει πάει ποτέ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παίξαμε από την αρχή με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος καταφέραμε με το πολύ καλό μας σέρβις να πάρουμε αυτή την ιστορική νίκη». Σε αντίθεση πάντως με τον προπονητή της η Στσούκα δεν φάνηκε να αδιαφορεί για την αυριανή κόντρα της 5ης θέσης με την Ελλάδα, που για εκείνη θα έχει χαρακτήρα και μίας άτυπης ρεβάνς για την ήττα στην 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου. «Από τη στιγμή που μπορούμε να πάμε στο Παγκόσμιο, μπορούμε και να καταλάβουμε την 5η θέση στην Ευρώπη. Άλλωστε, άσχετα με την πρόσφατη ήττα μας, πρέπει να κερδίσουμε την Ελλάδα, γιατί έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα».

Γένς Τίτμπολ (προπονητής Γερμανίας): «Είχαμε πολλά προβλήματα στην υποδοχή μας και χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, που μας άφησε εκτός Παγκοσμίου… Ελπίζω αύριο να κερδίσουμε τη Ρωσία».

Κερδισμένοι πόντοι: 91-77: Σέρβις 11-11, Επίθεση 43-40, Μπλοκ 6-10, Λάθη αντιπάλου 31-16

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Καζάρ): Μόρι 2π, Μάρκοβιτς 9π, Μίχεβιτς 7π, Πίνταρ 8π, Στσούκα 23π, Σόμποκαν 7, λίμπερο η Παχόρ (33% υπ., 24% άριστες), Κόροσετς 3π, Ντούκιτς 1π, Ερζέν, Μιχάλινετς, Ζντόβτς
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Τίτμπολ): Κέμσις 6π, Κουν 11π, Σέφερ 21π (4 άσοι), Ζίγκλε 5π, Γιέκλε 5π, Χέλτζιγκ 13 (5 άσοι), λίμπερο η Πέτερ (39% υπ., 30% άριστες), Τίλε, Σόισνερ 1π, Σίντλικ, Ντερ

Σχετικά άρθρα