Εκτυπώστε τη σελίδα
01-01-2020 22:57

Επέστρεψε η Μαρία Γενιτσαρίδη στον ΑΟ Θήρας

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς προέκυψε για τους φίλους του ΑΟ Θήρας, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε μεσω φωτογραφίας στην επίσημη σελίδα της, την επιστροφή της Μαρίας Γενιτσαρίδη. Η 26 χρονη (1μ85) Κρητικιά ακραία με υποδοχή, επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στο νησί της Σαντορίνης, καθώς ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία που αφορά μάστερ στην Εγκληματολογία.

Η Γενιτσαρίδη αρχικά ξεκίνησε τη σεζόν στον Ά όμιλο της Α2 γυναικών με την ΑΘΛΕΣΗ αλλά μετά την ήττα της Ηρακλειώτικης ομάδας από τον αήττητο και πρωτοπόρο Απόλλωνα Καλαμάτας με 1-3, στις αρχές Νοεμβρίου, βγήκε επίσημη ανακοίνωση από τον Κρητικό σύλλογο που ενημέρωνε για τη λήξη της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Το βιογραφικό της

Η Γενιτσαρίδη γεννήθηκε το 1994 στο Ηράκλειο και ξεκίνησε την καριέρα της στο βόλεϊ από την ΆΘΛΕΣΗ. Το 2011, αγωνιζόμενη ως βασική ακραία στην Εθνική κορασίδων, οδήγησε την “γαλανόλευκη” στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων, όπου αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ της Ελλάδας, που κατέκτησε την 8η θέση.

Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ευρωπαϊκής Νεότητας, όπου κατέκτησε με την ομάδα των κορασίδων την 7η θέση. Το 2012 αγωνίστηκε στην Ένωση Βύρωνα και το 2013 κέρδισε τετραετή υποτροφία στις ΗΠΑ και στο πανεπιστήμιο του Πιτσμπουργκ.

Εκεί η νεαρή Κρητικιά έδειξε με το «καλημέρα» τις δυνατότητές της αφού ως πρωτοετής αναδείχθηκε με 48 άσσους δεύτερη στη σχετική κατηγορία του πρωταθλήματος ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε MVP της διοργάνωσης.

Το 2016 χρίστηκε αρχηγός της ομάδας γράφοντας παράλληλα ιστορία με τους " Ροζ Πάνθηρες", οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά στην τελική φάση του NCAA μετά από 12 χρόνια με την ίδια να αναδεικνύεται έκτη καλύτερη παίκτρια με 132 άσσους.

Την σεζόν 2017-18 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΟ Θήρας όπου στη συνέχεια κλήθηκε στην εθνική γυναικών από τον Ισπανό ομοσπονδιακό, Γκιγιέρμο Ναράνχο. Στη συνέχεια αναχώρησε για μεταπτυχιακό (στην εγκληματολογία) στην Αγγλία και επέστρεψε στην ΑΘΛΕΣΗ για τρία όμως παιχνίδια στον Ά όμιλο της Α2. Έχει τελειώσει και το τμήμα Η/Υ του πανεπιστημίου Κρήτης.

Σχετικά άρθρα

  • «Έδεσε» στη Σαντορίνη η Ελένη Χαντζή
     Την ακραία, Ελένη Χαντζη ανακοίνωσε και επίσημα ο ΑΟ Θήρας. Η 22 χρόνη (Ιμ80) Πατρινή παίκτρια θα συνεχίσει την καριέρα της στο σύλλογο της Σαντορίνης ερχόμενη απο την Αυστριακή Γκρατς ενω στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα Πάτρας, Αργυρούπολη, Ιωνικό Νίκαιας και στον Αίαντα Ευόσμου
  • ΑΟ Θήρας: Δυνατό κέντρο με Θεοφίλη Χαμαλίδου
     Tην απόκτηση της 24χρονης (1m87) Θεοφίλης Χαμαλίδου που αγωνίζεται στη θέση της κεντρικής και έχει περάσει απο Αίαντα Ευόσμου, Πανναξιακό,  ΑΕΚ Λάρνακας, ανακοίνωσε ο ΑΟ Θήρας.
  • ΑΟ Θήρας: Στήριξη στην Χριστίνα Αδαμοπούλου για τρίτη χρονιά
    Την ανανέωση της συνεργασίας για τρίτη χρονιά με την  Χριστίνα Αδαμοπούλου. Η διοίκηση του ΑΟ Θήρας προχώρησε σε αυτή τη κίνηση, καθώς θέλησε να στηρίξει ψυχολογικά και αγωνιστικά τη 22 χρονη νεαρή ακραία που το περασμένο Μάρτιο είχε υποβλησε αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού.
  • Τα φιλικά του ΑΟ Θήρας στην Αθήνα
    Περιοδεία στην Αθήνα για σειρά φιλικών αγώνων θα κάνει ο ΑΟ Θήρας στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Η ομάδα της Σαντορίνης ανακοίνωσε την διεξαγωγή τριών ματς το τριήμερο 23, 24, 25/9 στην πρωτεύουσα με ΖΑΟΝ, Απολλώνιο, Αιγάλεω αλλα και τις ομάδες του περίφημου τουρνουά «Νομίκεια» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος των Κυκλάδων.
  • «Σάμπα» με την Φερνάντα Μέλο στον Α.Ο. Θήρας
    Η Φερνάντα Μέλο θα είναι η αντικαταστάτρια της Κουβανής Μεντάρο στον ΑΟ Θήρας. Η έμπειρη Βραζιλιάνα διαγώνια είναι 32 ετών, έχει ύψος 1μ80 και την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Κύπρο με τον Παφιακό, όπου έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και διακρίθηκε για την μεγάλη ικανότητα της στο σκοράρισμα.