Εκτυπώστε τη σελίδα
25-03-2017 20:08

Έγραψε ιστορία με την 7η θέση η Ηλιούπολη, ικανοποίηση στους Μακεδόνες

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα σε μία όμορφη αναμέτρηση η Ηλιούπολη νίκησε με 3-2 τους Μακεδόνες, ενώ βρέθηκε να χάνει με 0-2.
Παρά τη νίκη της Ηλιούπολης οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και η ικανοποίηση για τη φετινή σεζόν ήταν φανερή. Οι Μακεδόνες με 33 βαθμούς και μια εξαιρετική πορεία κατετάγησαν στην 6η θέση ενώ ο Γ.Σ.Η με το «δίποντο» έφτασε επίσης τους 33 βαθμούς και την 7η θέση –την καλύτερη θέση στην ιστορία της ομάδας- έπειτα από ένα σπουδαίο β΄γύρο!

Στο πρώτο σετ, οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν καλύτερα, προγήθηκαν με 6-2 και 18-6, φτάνοντας πρώτες στο 20-25.

Παρόλο που η Ηλιούπολη ανέβασε στροφές στο β’ σετ, οι Μακεδόνες παίζοντας πιο συγκεντρωμένα και έχοντς λύσεις στην επίθεση έκαναν το 0-2 με 23-25.

Η εικόνα άλλαξε στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα (16-10), το οποίο διατήρησαν για να μειώσουν σε 1-2 σετ (25-18).

Με την ίδια ταχύτητα, η Ηλιούπολη πίεσε από το σερβίς τους Μακεδόνες και έστειλε την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ (2-2) με το 25-19.

Το τάι μπρέικ ήταν εξίσου ανταγωνιστικό όπως η πορεία των δυο ομάδων μέχρι το... φινάλε! Η Καραφουλίδου ισοφάρισε σε 9-9 και οι Μακεδόνες πιέζοντας την υποδοχή των γηπεδούχων έφτασαν μια «ανάσα» από τη νίκη με 9-14! Όμως με τη Σαλούστρου στο σερβίς άρχισε η αντεπίθεση της Ηλιούπολης, που εκμεταλλεύτηκε τα πάρα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων (15-14) για να πάρει τελικά τη νίκη με 18-16 έπειτα από δυο άουτ επιθέσεις των Μακεδόνων.

Τα σετ: 3-2 (20-25, 23-25, 25-18, 25-19, 18-16)

Γ.Σ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Γκρέκα / λ- Κοκίου, Ματσούκα, Μαθιουδάκη, Λάβδα
Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Πολυνοπούλου, Στεφανίδου, Παπαδοπούλου, Δραγουμάνου, Σαγκάρντια, Καραφουλίδου, Μυρίδου –λ / Σπανού, Τσαγκαράκη, Μανδράου, Τσουκαλά

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Σήμερα κλείσαμε έναν κύκλο πετυχημένων εμφανίσεων ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο, όπου ήταν επιπέδου πρωταθλητισμού. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις αθλητριές μου γιατί έδειξαν ότι διαθέτουν πλούσια ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα, ώστε να φέρουν την Ηλιούπολη στην καλύτερη βαθμολογική θέση της ιστορίας της».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια της ομάδας μου γιατί ο στόχος επιτεύχθηκε και με το παραπάνω καθώς αποδείξαμε ότι είμαστε άξια στην έκτη θέση. Επίσης, φάνηκε ότι υπάρχει πλούσιο ταλέντο και ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά τα κορίτσια που είναι ηλικίας 16 έως 22 ετών».

Σχετικά άρθρα