1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-03-2020 19:25

Koρονοϊός: Έκτος νεκρός στην Ελλάδα, 46 νέα κρούσματα. Συνολικά 464 οι επίσημοι ασθενείς

Σε 46 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε συνολικά τα 464, ανακοινωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Επίσης οι νεκροί είναι 6, με τελευταίο θύμα από την Καστοριά. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Συνολικά 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Συνολικά 78 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη και όσων είναι διασωληνωμένοι τα 69 χρόνια.Μέχρι στιγμής 19 άτομα πήραν εξιτήριο.

Χαρδαλιάς: «Κλείνουν τα ξενοδοχεία»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη:

«Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22-23/3, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας-Υποχρεωτική απομόνωση όσων Ελλήνων επιστρέφουν από τη χώρα.

Αυστηρή σύσταση: Οι πολίτες να παραμένουν στην κατοικία τους. Να αποφύγουν τις επαφές με άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Η κυκλοφορία εκτός οικίας να περιοριστεί στο ελάχιστο.Αυτό που προέχει είναι η ατομική ευθύνη. Αυτό που προέχει είναι να αναδείξουμε το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο που έχουμε ως λαός.»

Σημειώνεται πως το περασμένο Σάββατο η κυβέρνηση αποφάσισε και το κλείσιμο των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων έως τέλη Απριλίου, σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στην μετάδοση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση επιβάλλεται η «προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας».

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ