1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-01-2020 17:11

Final-4 γυναικών: Ο απόηχος και οι δηλώσεις του μεγάλου τελικού κυπέλλου της ΕΣΠΑΑΑ

Στον απόηχο του σπουδαίου τελικού του final-4 του κυπέλλου γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ, ανάμεσα στην ΑΕ Γκράβας και το ΠΑΚ Χαλανδρίου (1-3), οι δύο προπονητές των ομάδων, Στάθης Μαύρος και Έφη Μαρτσουκάκη αλλα και οι αθλήτριες των δυο σωματείων, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στην συναρπαστική εξέλιξη του απίστευτου αγώνα που έγινε στην ουδέτερη έδρα των Γλυκών Νερών.

Στάθης Μαύρος: «Η Γκράβα άξιζε κάτι παραπάνω στον τελικό »

Ο προπονητής της εκπληκτικής Γκράβας, Στάθης Μαύρος υποστήριξε για την εξέλιξη του τελικού: « Είχαμε πει αν το σερβίς μας πήγαινε καλά και βγάζαμε πρόβλημα στην υποδοχή του ΠΑΚ, μετά θα μπορούσαμε να το κοιτάξουμε στα μάτια και να παίξουμε 50-50. Έτσι ακριβώς έγινε για δύο σετ που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, το ΠΑΚ ανέβασε το ρυθμό και πίεσε και αυτό στο σερβίς και δυστυχώς δεν αντέξαμε σε κρίσιμα σημεία. Επί τρία σετ οι ομάδες ήταν ισοδύναμες και αξίζαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Η προσπάθεια που κάναμε ήταν τεράστια, αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια, κοιτάξανε έναν τέτοιο αντίπαλο στα μάτια και έπαιξαν τόσο καλά.»

Αναστασία Παυλοπούλου: «Φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό»

Η εξαιρετική ακραία της Γκράβας, Αναστασία Παυλοπούλου τόνισε : « Αρχικά να πω συγχαρητήρια στα κορίτσια, ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό, δεν πτοούμαστε, το ευχαριστηθήκαμε 100%, τα δώσαμε όλα, η κάθε μια ξεχωριστά με το δικό της τρόπο. Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση, συγχαρητήρια και στα Γλυκά Νερά. Να ευχηθώ και του χρόνου να είμαστε εδώ. Πλέον το πρωτάθλημα (τοπική κατηγορία) είναι ο στόχος μας. Το κύπελλο για μας ηταν μια πολύ όμορφη πορεία. Αν και είναι πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική η κατηγορία θα την παλέψουμε.»

Έφη Μαρτσουκάκη: «Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το άγχος μας»

Η προπονήτρια-σκηνοθέτρια των μεγάλων επιτυχιών του ΠΑΚ Χαλανδρίου, Έφη Μαρτσουκάκη δήλωσε στο Sports on air: « Για μένα ενας τελικός είναι πάντα τελικός, άσχετα ποια είναι η ομάδα. Για να έχει φτάσει όμως εκεί, θα πει ότι αυτή η ομάδα κάτι έχει κάνει. Και μόνο το ότι συμμετέχεις στον τελικό του κυπέλλου είναι αγχωτικό για τις ομάδες.Εμείς προσπαθήσαμε σε όλο αυτό το φάιναλ φορ να διαχειριστούμε το άγχος μας.

Οι παίκτριες ήταν πολύ φορτωμένες, τα παιδιά είχαν το βάρος ότι έπρεπε να το πάρουμε. Θέλανε πολύ να το κατακτήσουν και για αυτό υπήρχαν αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Η Γκράβα είναι μια πολύ καλή ομάδα, έπαιξε αρκετά καλά, ειδικά στην πίσω ζώνη. Τους δίνω συγχαρητήρια γιατί ήρθαν από την πιο κάτω κατηγορία και παίξανε με πάθος και ψυχή.»

Κάτια Παπαθανάση: «Πήραμε το κύπελλο με τον τσαμπουκά»

Η μαχητική κεντρική του ΠΑΚ, Κάτια Παπαθανάση, δήλωσε στο Sports on air: « Ο τελικός κρίθηκε στη συγκέντρωση που δείξαμε στο τέλος, δεν κάναμε την εμφάνιση που περιμέναμε η αλήθεια είναι, αλλά στο φινάλε δείξαμε περισσότερη συγκέντρωση στους κρίσιμους πόντους. έκανε συγκλονιστική εμφάνιση η Ρόζα (Αρμάου), για αυτό βγήκε και ΜVP. Με τσαμπουκά πήραμε τους κρίσιμους πόντους και το παιχνίδι.»

Ρόζα Αρμάου: «Η ομαδική προσπάθεια έφερε το κύπελλο»

Η MVP του τελικού Ρόζα Αρμάου υποστήριξε στο Sports on Air: « Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, δεν ήμασταν συγκεντρωμένες από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά με μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη βοήθεια από την προπονήτρια και όλες μαζί οι αθλήτριες, καταφέραμε να νικήσουμε. Η Γκράβα έπαιξε πολύ καλά, ήταν φοβερές αλλά ούτε ένα λεπτό δεν φοβήθηκα ότι θα χάσουμε το κύπελλο.»

Αγγελίνα Δορμπαράκη: «Κλειδί οι ανατροπές των διαφορών στα κρίσιμα σετ»

Η παθιασμένη κεντρική του ΠΑΚ Χαλανδρίου Αγγελίνα Δορμπαράκη, σχολίασε στο Volleynews.gr: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την κατάκτηση του τροπαίου, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που καταφέραμε να επιτύχουμε τον έναν από τους δύο στόχους που έχουμε θέσει για φέτος. Ήταν ένας δύσκολος τελικός, με πολλές ανατροπές.

Και οι 2 ομάδες έβαλαν τα δυνατά τους αλλά στα κρίσιμα σημεία δείξαμε την εμπειρία μας, και το πάθος μας. Αξίζουν βέβαια πολλά μπράβο και στην ομάδα της Γκραβας, η οποία στάθηκε στο ύψος της και μας έβαλε δύσκολαΜπορεί να μην κάναμε την εμφάνιση που θέλαμε να κάνουμε, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα που θέλαμε ήρθε

Κρατάμε την νίκη μας, το αφήνουμε πίσω μας και κοιτάμε την συνέχεια του πρωταθλήματος που είναι πολύ σημαντική για εμάς, προκειμένου να επιτύχουμε και τον 2ο στόχο μας, που είναι η είσοδος μας στα πλέι οφ και η άνοδος στην Α2

«Κλειδί» της τεράστιας νίκης μας στο τελικό, ήταν η ψυχραιμία και το πάθος που δείξαμε στα δεύτερο και τρίτο σετ που χάναμε με μια αρκετά μεγάλη διαφορά, και παρόλα αυτά καταφέραμε με καθαρό μυαλό να ανατρέψουμε τα δεδομένα.

Όσον αφορά όμως και τον ημιτελικό του Σαββάτου, με τα Γλυκά Νερά, ήταν εξίσου ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο παιχνίδι. Όλες οι παίκτριες δώσαμε το καλύτερο μας εαυτό, αν και δεν καταφέραμε να κάνουμε και το καλύτερο μας παιχνίδι, τελικά κατορθώσαμε να πάρουμε την νίκη, και να προκριθούμε αξία στο μεγάλο τελικό.»

Μαρία Βελισσάρη: « Με συγκίνησε η απόδοση της Αρμάου»

Η σπουδαία πασαδόρος του ΠΑΚ Χαλανδρίου, Μαρία Βελισσάρη, υποστήριξε με μακροσκελέστατη δήλωση της στο Volleynews.gr:

«Αρχικά θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την παρουσία τους και την ανταγωνιστικότητα τους, ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη διοργάνωση με πολύ δυνατά παιχνίδια.

Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Γκράβας για την παρουσία τους στον τελικό που παρόλο που είναι μια κατηγορία κάτω από την δίκη μας, η ποιότητα των παικτριών της φάνηκε μέσα στο γήπεδο και με το πάθος τους και την διάθεση τους έβαλαν τα δυνατα τους για την κατάκτηση του κυπέλλου. Παρόλαυτα εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε το πολυπόθητο κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενες καθώς έχουμε κουραστεί και έχουμε κοπιάσει πολύ για αυτό το αποτέλεσμα.

Η σκληρή δουλειά από εμάς τις παίκτριες και την προπονήτριας μας αλλά και από τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας φροντίζουν νομίζω ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για την επιμονή και την υπομονή τους. Είχαμε προετοιμαστεί και κοπιάσει πολύ και είμαστε όλες πολύ χαρούμενες που οι κόποι μας ανταμείβονται.

Θέλω επίσης, να πω συγχαρητήρια σε όλες μου την συμπαίκτριες που τα έδωσαν όλα, τοσο εντός αλλά και τόσο εκτός, αλλά κυρίως στην συμπαίκτρια μου Ρόζα Αρμάου για την ανάδειξη της ως MVP. Πραγματικά το άξιζε 100%.

Με συγκίνησε, διότι έχω υπάρξει συμπαίκτριας της όταν ήταν 15 ετών ως κορασίδα με συμμετοχή στην γυναικεία ομάδα της Νίκης Αμαρουσίου, και τώρα 2 χρόνια μετά, στα 17 της χρόνια, την βλέπω να παίρνει μια ολόκληρη ομάδα στην πλάτη της και να είναι η πρωτοπόρος μιας τόσο σημαντικής νίκης.

Η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, με ταπεινότητα και ακόμη περισσότερη επιμονή θα δουλέψουμε για το υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος θέλοντας να φέρουμε το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά έχουμε πολύ καλή παρέα και είμαι πολύ αισιόδοξη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.»

 

Φωτο Δημήτρης Αντωνάκης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ