1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-10-2015 21:07

Ζουπάνης: «Ο κόσμος το μεγάλο μας όπλο»

Ο Νίκος Ζουπάνης μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για τη νίκη επί του Εθνικού, τα στοιχεία της φετινής ΑΕΚ και τον στόχο της ανόδου


Το περασμένο καλοκαίρι η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ έκανε την πιο ηχηρή μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του «χρυσού» δίδυμου στο μπιτς βόλεϊ, Νίκου Ζουπάνη και Γιώργου Κοτσιλιάνου. Δύο αθλητές που αποφάσισαν να αφήσουν την άμμο και να ενισχύσουν το «κιτρινόμαυρο» τμήμα στην προσπάθεια που κάνει τη φετινή σεζόν για να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Η κλάση τους φάνηκε ήδη από τα φιλικά παιχνίδια, δείχνοντας ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο Νίκος Ζουπάνης μίλησε αποκλειστικά στην «Ώρα των Σπορ» για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα, τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Εθνικού αλλά και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φετινή ΑΕΚ. Παράλληλα έκανε κάλεσμα στον κόσμο για να στηρίξει το τμήμα και να πανηγυρίσουν μαζί την άνοδο στην Volleyleague.

Αρχικά ο παίκτης της «Ένωσης» αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από την ΑΕΚ τονίζοντας πως η ομάδα έχει βάλει γερές βάσεις: «Είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα. Φάνηκε ξεκάθαρα από την αρχή ότι η ομάδα θέλει να βάλει γερές βάσεις για να πετύχει τους στόχους της».

«Διάρκεια και σταθερότητα»

Ο ίδιος δεν άργησε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες αφήνοντας την άμμο για το πρωτάθλημα σάλας. «Η προσαρμογή μου στην σάλα ήταν πάρα πολύ γρήγορη επειδή με το μπιτς βόλεϊ βρισκόμασταν σε αγωνιστική περίοδο και ήμασταν σωματικά έτοιμοι! Τα «πατήματά» μου ήθελα να βρω, που διαφέρουν από την άμμο καθώς και να συνηθίσω τα παπούτσια». Η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική νίκη στην πρεμιέρα επί του Εθνικού και ο Νίκος Ζουπάνης σχολίασε και για το που κρίθηκε η αναμέτρηση: «Αν και υπήρχαν κάποια προβλήματα τραυματισμού καταφέραμε να τα καλύψουμε. Βρήκαμε λύσεις, με καλή τακτική και πίεση καταφέραμε να πάρουμε το την νίκη» ενώ σε ότι αφορά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φετινή ομάδα τόνισε: «Το βασικό στοιχείο είναι ότι αυτή η ομάδα θα δίνει το 100% τις για να πετύχει τους στόχους της».

Το «κιτρινόμαυρο» τμήμα συμμετέχει φέτος στον δεύτερο όμιλο του πρωταθλήματος της Α2 που είναι και ο πιο δύσκολος στην κατηγορία. Ο 26χρονος διαγώνιος της ΑΕΚ σχολίασε πως η σταθερότητα και η διάρκεια θα είναι τα στοιχεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου: «Είμαστε σε έναν όμιλο με πολλές ομάδες που έχουν τους ανάλογους στόχους με εμάς. Σε ένα τέτοιο όμιλο σίγουρα η διάρκεια και η σταθερότητα στην απόδοση θα παίξει σημαντικό ρόλο». Ο παίκτης του «Δικεφάλου» έκανε και κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα και να την βοηθήσει για να εξασφαλίσει την άνοδο: Σίγουρα ένα όπλο και διακριτό χαρακτηριστικό αυτού του σωματείου είναι ο κόσμος της ΑΕΚ! Θα θέλαμε να είναι κοντά μας σε κάθε προσπάθεια της ομάδας, συμπαραστάτης, για να πετύχουμε στο τέλος τους στόχους».

«Ανεπαρκής η στήριξη στο μπιτς βόλεϊ»

Ζουπάνης και Κοτσιλιάνος αποτελούν το δίδυμο της Εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ ωστόσο πριν λίγο καιρό αποφάσισαν να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους. Ο Ζουπάνης σχολιάζοντας την απόφαση τους αυτή τόνισε: «Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί αδυνατούμε πλέον μόνοι μας να βρούμε λύση που θα μας κάνει να μπορούμε να συνεχίσουμε το πλάνο μας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η στήριξη είναι ανεπαρκής και ακατάλληλη για να κάνουμε μία ολοκληρωμένη προετοιμασία και συμμετέχουμε με επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις. Είμαστε και οι δύο από την επαρχία έχουμε καταβάλει κάθε ατομική προσπάθεια τόσο για να τη διαβίωση μας όσο για την επαρκή προετοιμασία μας και τις συμμετοχές μας. Φτάσαμε πλέον να έχουμε προκριθεί για την τελική φάση του Continental Cup (που εξασφαλίζει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες), όμως πλέον αδυνατούμε να πληρώσουμε το φαγητό μας, το ενοίκιο και τη διαβίωσή μας στην Αθήνα».

aekarena.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ