Εκτυπώστε τη σελίδα
21-12-2021 14:50

ΕΣΠΕΠ: Επανεκκίνηση του αθλητισμού και έκδοση ιστορικού Λευκώματος για το Βόλεϊ στην Πάτρα

Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου αθλητική ημερίδα, για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «My Way» στην Πάτρα.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν η προϊσταμένη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Αχαΐας κα. Γεωργία Μητρογιάννη και ο καθηγητής Φ.Α. κ. Μάκης Παρασκευόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος με σπάνιο υλικό από το 1920 με ομάδες του βόλεϊ της Πάτρας.

Μια πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π. που είχε ανακοινωθεί στις 30/3/2020 στο επίσημο fb, με την οποία καλούσε σωματεία και πρόσωπα του Βόλεϊ, να αναζητήσουν από το προσωπικό τους αρχείο φωτογραφίες, για την ανάδειξη της ιστορίας του αθλήματος. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί και στο προσεχές μέλλον, αποτυπώνοντας  την ιστορία του βόλεϊ την Πελοπόννησο, ωθώντας παράλληλα και τα σωματεία να προχωρήσουν, στην αποτύπωση της δική τους Ιστορικής διαδρομής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Μιχάλης Κουρέτας.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους πατρινούς διατελέσαντες προέδρους της Ένωσης Νίκο Λεοντίου, Γιάννη Ρήγα, Γιώργο Πολυδωρόπουλο, Νίκο Μακρή και Τάκη Αντωνόπουλο.

Αναμνηστική πλακέτα παρέλαβαν ο διεθνής διαιτητής πετοσφαίρισης κ. Σάκης Ιορδανίδης, καθώς και ο Παναγιώτης Ράπτης συνταξιούχος καθηγητής Φ.Α., από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης του Βόλεϊ στην Πάτρα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικης Ομοσπονδίας τοξοβολίας κ. Τάσος Χρυσανθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠΠΕ κ. Άρης Αγγελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ κ. Κώστας Παπασταθόπουλος, το μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Φιλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Θεοδωρόπουλος.