Εκτυπώστε τη σελίδα
01-12-2021 16:39

Φοίβος Μελισσίων: «Με φρεσκάδα και διάθεση για το νταμπλ»

Στο δρόμο για το Final 4 του κυπέλλου Γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, πρόκρίθηκε η ομάδα του Φοίβου Μελισσίων η οποία απέκλεισε κατά σειρά ΓΑΣ Χολαργού, Αστέρα Αγίου Δημητρίου, ΑΟ Θρακομακεδόνων και Πανελλήνιο. Σε συνδυασμό με την καλή, μέχρι τώρα, πορεία στο πρωτάθλημα της LIFE Β’ Εθνικής, η ομάδα του Σπύρου Νικολάκη  με πολύ καλό και «φρέσκο» ρόστερ, στοχεύει και φέτος πολύ ψηλά

Ο προπονητής της ομάδας, Σπύρος Νικολάκης, και η νεαρή διαγώνια Ιόλη Γεωργακοπούλου μίλησαν για πορεία της ομάδας σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι ο στόχος για κάθε προπονητή αλλά και το Κύπελλο είναι μια ευκαιρία για διάκριση. Όσο προχωράνε τα παιχνίδια τόσο «ανοίγει την όρεξη» το Κύπελλο;

(Σπύρος Νικολάκης) Ο στόχος μας είναι και το Κύπελλο. Σίγουρα το πρωτάθλημα έχει προτεραιότητα αλλά και το Κύπελλο είναι ένας θεσμός, μια διάκριση που είναι σοβαρή και την επιζητούμε.

Η ομάδα έπρεπε να βρει ξανά ρυθμό μετά από μεγάλο κενό. Σας έδωσαν ρυθμό οι αγώνες Κυπέλλου πριν το Πρωτάθλημα;

(Σπύρος Νικολάκης) Η κλήρωση του Κυπέλλου δεν ξέρεις ποιον αντίπαλο θα σου φέρει. Σε εμάς μας έβγαλε στο δεύτερο γύρο τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου. Τόσο για εμάς όσο και για τον Αστέρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα. Μετά από ενάμιση χρόνο χωρίς αγώνες μας ζητήθηκε να παίξουμε συνεχόμενους επίσημους αγώνες και αυτό ήταν πολύ δύσκολο.

Τα κορίτσια έχουν εκτός από τις προπονήσεις και εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις. Πως μπορεί ένας προπονητής να το διαχειριστεί όλο αυτό;

(Σπύρος Νικολάκης) Οι περισσότερες είναι φοιτήτριες. Έχουμε τη χαρά να έχουμε πολύ καλά παιδιά στην ομάδα. Το 80% περίπου είναι φοιτήτριες, κάποιες είναι μαθήτριες και 1-2 είναι αυτές που εργάζονται. Υπάρχει και συνεννόηση και κατανόηση και προσπαθούμε να προχωράει η ομάδα σωστά, να λύνουμε τα προβλήματα και να γίνεται καλή δουλειά.

Ο Φοίβος Μελισσίων έχει καλή παράδοση και στις μικρές ηλικίες τα τελευταία χρόνια. Αυτό δίνει κίνητρο στα κορίτσια;

(Σπύρος Νικολάκης) Ο στόχος και η φιλοσοφία της ομάδας, από τότε που είμαι στην ομάδα, είναι να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά στη μεγάλη ομάδα γιατί υπάρχει πολύ καλό υλικό στις αναπτυξιακές ομάδες. Το έχουμε καταφέρει περίπου γύρω στο 80-85% να έχουμε στη μεγάλη ομάδα παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές του Φοίβου και με αυτή τη φιλοσοφία θα συνεχίσουμε.

Στο Κύπελλο παίξατε με τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου που είναι ένας από τους μεγάλους αντιπάλους στη Β Εθνική για εσάς. Ήταν ένα πρώτο τεστ για εσάς;

(Σπύρος Νικολάκης) Ναι φυσικά, είναι μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Η εμπειρία είναι κάτι που μας λείπει αλλά θεωρώ πως έχουμε καλύτερα προσόντα. Πρέπει να συνδυάζονται και τα δύο. Προς το παρόν δεν τα συνδυάσαμε και τα δύο στο πρωτάθλημα αλλά θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να το καταφέρουμε.

Οι αγώνες του Κυπέλλου και η πρόκριση στο Final 4 ήταν κάτι σαν εισαγωγή στη σεζόν. Πως τη ζήσατε όλη αυτή την πορεία;

(Ιόλη Γεωργακοπούλου) Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό με τον Άγιο Δημήτριο, αλλά παίξαμε καλά και καταφέραμε να ανταπεξέρθουμε και σε αυτό και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Οι περισσότερες στην ομάδα είστε νεαρές. Πόσο σας βοηθάει στην πορεία σας;

(Ιόλη Γεωργακοπούλου) Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί οι περισσότερες και αυτό μας βοηθάει να δέσουμε σαν ομάδα. Ακόμα και με τις πιο καινούργιες έχουμε έρθει πιο κοντά γιατί στο Φοίβο υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Μπορεί να μην έχουμε την εμπειρία που έχουν άλλες ομάδες αλλά έχουμε ένα δέσιμο που μας βοηθάει πολύ περισσότερο στα παιχνίδια.

Στο μυαλό ενός νέου αθλητή υπάρχει περισσότερο ένα βάρος στους αγώνες Κυπέλλου, γιατί είναι νοκ άουτ, ή υπάρχει μια σχετική χαλαρότητα;

(Ιόλη Γεωργακοπούλου) Θεωρώ πως στο Κύπελλο πηγαίναμε λίγο πιο χαλαρές γιατί ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Ωστόσο είναι ένας τίτλος και θέλουμε να τον κερδίσουμε. Δεν είχαμε τόση πίεση σε αυτούς τους αγώνες, σε κανέναν αγώνα δεν πάμε για να χάσουμε και μάλλον αυτό μας βοήθησε περισσότερο.

Με τον προπονητή σας είδαμε ότι είστε ιδιαίτερα δεμένες και έχετε μια άλλου είδους επικοινωνία. Στον αγώνα αυτό μετατρέπεται σε κάποιες περισσότερες φωνές;

(Ιόλη Γεωργακοπούλου) Στον αγώνα δεν έχει καμία σχέση με την προπόνηση, εκεί κυριαρχεί η φωνή. Υπάρχει σεβασμός προς τον κόουτς, δεν αντιμιλάει καμία και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μας ζητάει ακόμα και αν αυτό δε βγαίνει πάντα.

Μείνατε πολύ καιρό χωρίς παιχνίδια. Πότε ξαναρχίσατε προπονήσεις; Και πως το ζήσατε όλο αυτό;

(Ιόλη Γεωργακοπούλου) Ξαναμπήκαμε στις προπονήσεις στα τέλη Αυγούστου. Υπήρχε αρκετή πίεση γιατί έπρεπε να ξαναβρούμε ρυθμό γρήγορα. Κάναμε προπόνηση σχεδόν κάθε μέρα και αυτό ήταν πιεστικό. Θέλαμε να ξαναβρούμε ρυθμό γιατί και πέρυσι είχαμε βρει ρυθμό αλλά διακόπηκε το πρωτάθλημα και θέλαμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό τέλος για τη φετινή σεζόν;

(Ιόλη Γεωργακοπούλου) Η άνοδος! Πιστεύω ότι και πέρυσι θα πηγαίναμε πολύ καλά, είχαμε κερδίσει όλα τα ντέρμπι. Είχαμε πολύ αυτοπεποίθηση ενώ φέτος άργησε να έρθει αυτό αλλά η άνοδος θα ήταν το ιδανικό για φέτος.