Εκτυπώστε τη σελίδα
17-03-2020 19:40

Κορονοϊός: Πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα, 387 έφτασαν πλέον τα κρούσματα στη χώρα

Στην ανακοίνωση ενός πέμπτου νεκρού (67 χρονος απο την Αθήνα) και 35 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και ειδικός λοιμοξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας στο πλαίσιο της καθημερινής του ενημέρωσης.

Πλέον τα συνολικά κρούσματα, τα οποία αυξάνονται καθημερινά έφτασαν στην χώρα μας σε 387. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 60 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ανακοίνωσε και την αναστολή λειτουργίας των τακτικών χειρουργίων στις ιδιωτικές δομές.

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, «όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19.»

Σχετικά με το τεστ, ανέφερε ότι «ο έλεγχος γίνεται για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και δεν έχει γενικευθεί. Σχετικά με την επιστροφή από το εξωτερικό, σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθεί η επαφή με άλλα άτομα στο σπίτι.»

Ο κ.Τσιόδρας κλήθηκε ακόμη να σχολιάσει τη διαχείριση των κρουσμάτων μεταξύ των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, αλλά και γιατί μειώθηκε στους συγκεκριμένους ο χρόνος καραντίνας στις 7 μέρες.

Απαντώντας, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «μέσα στο διάστημα αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι εκδηλώνουν συμπτώματα και ο χρόνος μειώθηκε για να να μην αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας.»

Σε άλλη ερώτηση για την παρατηρούμενη μετακίνηση ανθρώπων προς την επαρχία, ο κ.Τσιόδρας σημείωσε ότι «αυτή η τάση επισημαίνει την έλλειψη ευθύνης και παράλληλα ενισχύει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στην επαρχία.»

Σχετικά άρθρα