1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-03-2020 19:28

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά οι επίσημοι ασθενείς στην Ελλάδα

Στα 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα οποία συνεχώς αυξάνονται παρα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση,  ενημέρωσε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται 352, ενώ 51 περιτπώσεις χαρακτηρίζονται «ορφανές». Παράλληλα, 65 ασθενείς νοσηλεύονται και 9 βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν πια τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700. Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

"Παγκοσμιως συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊου. Σήμερα, ανακοινώνουμε 21 νέα κρούσματα. 352 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα. 51 είναι τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. 9 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι. Από το σύνολο των νοσηλευθέντων το 51% είναι άνδρες.

Έχουν ελεγχθεί 4.420 εργαστηριακά δείγματα. 10 συμπολίτες μας έχουν πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο. Eίναι σημαντικό όσοι έρχονται από το εξωτερικό να μπαίνουν σε κατ'οίκον περιορισμό.

Οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

"Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Θα λειτουργούν και τις Κυριακές. Υποχρεωτικός ο κατ'οίκον περιορισμός όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό. Από αύριο αναστέλλεται η εφαρμογή του δακτυλίου."

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ