Εκτυπώστε τη σελίδα
21-03-2019 05:09

ΕΣΠΕΔΑ: Εμφάνιση πρωταθλήτριας η Αργυρούπολη στο ΣΕΦ, 3-0 την Ίριδα

Ανώτερη η Αργυρούπολη, μετά από εμφάνιση πραγματικής πρωταθλήτριας, επικράτησε με 3-0 (23-25, 21-25, 17-25) της Ίριδας για την 22η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, στο προπονητήριο του ΣΕΦ και τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο με 21 νίκες, 1 ληττα, 63 βαθμούς (65-9) σετ.

Επίσης ξεκινάει στα πλέι οφ  ανόδου από πλεονεκτική θέση, καθώς μεταφέρει διαφορά +9 πόντων, από τον δεύτερο της βαθμολογίας, την Ένωση Ιλίου που τερμάτισε με 54.

Από την άλλη η Ίριδα που έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο με 9 νίκες-2 ηττες, στο τελευταίο ματς της σεζόν, παρουσιάστηκε μέτρια, πάλεψε τα δύο πρώτα σετ αλλά στη συνέχεια έχασε εύκολα και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 43 βαθμούς αφού ο Θρίαμβος που επικράτησε 3-1 του Πήγασου, είναι αυτός που κατέκτησε την τέταρτη θέση και θα συνεχίσει στα πλέι οφ.

Μάλιστα η λήξη του ματς, βρήκε την διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου της Ν. Σμύρνης να εκφράζουνι την έντονη δυσαρέσκεια τους, στην πρώτη ρέφερι της συνάντησης, Γεωργία Μεταξά για ορισμένες αποφάσεις της σε κρίσιμα σημεία του ματς

.Αγωνιστικά οι παίκτριες της Δήμητρας Λυκογιάννη έπαιξαν δυνατά, αποφασιστικά, πίεσαν πολύ στο σερβίς, ήταν εξαιρετικές στην επίθεση και αξιοποίησαν τα λάθη και τα πολλά χαμένα σερβίς της Ίριδας

.Στο πρώτο σετ η Ιριδα ξεκίνησε εντυπωσιακά, πήρε προβάδισμα 11-3 με την Μπιτσάκου αλλα στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν γρήγορα σε 13-13 και πήγαν ισόπαλες ως το 18-18.

Στη συνέχεια είχαμε θρίλερ καθώς ο ΑΟΝΑ πέρασε με 18-20, η Ιριδα με σερί 4-2 , έφτασε στο 22-20 με Καλκαβούρα, Γρίσπου, Μπιτσάκου.Η Αργυρούπολη μείωσε σε 22-21 και ενώ η Καλκαβουρα της Ίριδας ειχε πάρει φόρα για να κάνει σερβις, η κ Μεταξά διέκοψε την φάση ώστε να κάνει παρατήρηση στον γενικό αρχηγό του συλλόγου της Ν. Σμύρνης, Φώτη Ρουσσόπουλο, για κάποια διαμαρτυρία του σε προηγούμενη φαση..

Στην εξέλιξη της φάσης, η παίκτρια έχασε το σερβίς το σκορ έγινε 22-22, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό στον πάγκο και τις αθλήτριες της Ίριδας.Ανατροπή είχαμε στη συνέχεια καθώς η Ιριδα πήρε νέο προβάδισμα με 23-22 αλλα ο ΑΟΝΑ με μπλοκ, άσσο της Καπάτου και επίθεση της Βελούδου, πήρε το σετ με 23-25.

Μάχη είχαμε και στο δεύτερο σετ όπου η Ιριδα προηγήθηκε με 20-17 αλλα οι φιλοξενούμενες με φοβερό σερί 1-8 από Χαλκιδου, Βελούδου, Μπόκα «καθάρισε» το σετ με 21-25.Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχες δεν μπήκαν στο σετ και η Αργυρούπολη με την Μπόκα να κάνει «πάρτι», επικράτησε εύκολα με 17-25 και 0-3.

Από την Αργυρούπολη, το δίδυμο Μπόκα-Χατζησοφρωνίου. βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ και έβαλε τις βάσεις για την κατάτκτηση του τρίποντου ενώ πολλές λύσεις έδωσαν Βελούδου, Χαλκίδου και η πασαδόρος Τσιώνη που αξιοποίησε σωστά και έξυπνα τις συμπαίκτριες της. Από την Ιριδα ξεχώρισαν Καλκαβούρα και η λίμπερο Μανώλη.

Τα σετ: 0-3 ( 23-25, 21-25, 17-25)

Ίριδα (Ξεροβάσιλας) Μπιτσάκου, Μαγγίνα, Γρίσπου, Κόλλια, Βασίλα, Φούσκα, Μανώλη (λ) Ζουμίδη, Κομνηνού, Καλκαβούρα

Αργυρούπολη (Λυκογιάννη) Μπόκα, Χαλκίδου, Τσιώνη, Χατζησοφρωνίου, Βελούδου, Καπάτου , Οικονόμου (λ), Κολομητρούση, Δέδε.

Σχετικά άρθρα