Εκτυπώστε τη σελίδα
21-02-2019 21:06

Μανώλης Καλημεράκης: Γι'αυτό αποχώρησα από τον Μίλωνα

Ο Μανώλης Καλημεράρης, με επιστολή του γνωστοποιεί τους λόγους που αποχώρησε από τον Μίλωνα και αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που υπάρχουν όσον αφορά τη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά η επιστολή:

Διαβάζοντας τα άρθρα, όπου αφορούν, την λύση της συνεργασίας μου με τον Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ», θα ήθελα να διευκρινίσω και να τα θέσω υπ όψιν του side και του φίλαθλου κοινού του αθλήματος.

Εργάζομαι, ως προπονητής πετοσφαίρισης, απ το 1991 έως και σήμερα ανελλιπώς, μαθητής στα ΤΕΦΑΑ του μεγάλου δασκάλου μας κ. Γιάννη Λάιου, και έχω μαθητεύσει ως Β Προπονητής στα πρώτα μου βήματα δίπλα στον μέντορα μου, και πολυνίκη προπονητή γυναικών, κ. Νικολάκη Γιάννη έως το 2001-02 όπου ανέλαβα την πρώτη μου ομάδα ως πρώτος προπονητής (Α2 Γυναικών), ενώ επίσης έχω συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους και επιτυχημένους προπονητές, όπως τους κυρίους: Κώστα Σωτηρόπουλο & Στέφανο Πολύζο, Νίκο Ζαλμά και Αντώνη Παπαδόπουλο.

Η συνεργασία μου με τον Κ. Παντελή Ταρνατόρο και το σύλλογο, ο οποίος για πρώτη του φορά ασχολήθηκε με γυναικείο τμήμα, αθλητικού σωματείου, στην πολυετή του επιτυχημένη ενασχόληση με το άθλημα, προέκυψε, στην πρόταση του ονόματος μου σ εκείνον, δύο εκ των παραπάνω προπονητών, δεν έχει σημασία ποιοι. Η εφετινοί στόχοι για την αγωνιστική σεζόν που τέθηκαν από κοινού, ήταν η άνετη και γρήγορη παραμονή στην Β εθνική κατηγορία της ομάδας, και η καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα, ώστε την επόμενη σεζόν με στοχευόμενες μεταγραφικές κινήσεις να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Ο χρόνος ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας έως την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, λίγος, παρόλα ταύτα μεταγραφικές κινήσεις στο μέτρο του δυνατού έγιναν και είναι γνωστές.
Στην σύντομη προπονητική ενασχόληση μου με το τμήμα, είχα και έχω άριστες σχέσεις και τους ευχαριστώ γι αυτό διότι τους εκτιμώ, με τον διοικητικό ηγέτη των τμημάτων volley συλλόγου κ. Ταρνατόρο, καθώς και με τον Γενικό αρχηγό κ. Χάνα, τις έφορους των τμημάτων Κ. Αγγέλη & Τσίτουρα και τον άμεσο συνεργάτη μου κ. Κολοκυθά, για του λόγου το αληθές με τους τελευταίους (Γ. Αρχηγό & εφόρους), παρακολούθησα χθες, κι αμέσως μετά την λύση της συνεργασίας μου με το σύλλογο μαζί τους, το ματς της ομάδας μας με το Ίλιον.

Όπως αντιλαμβάνεστε ατυχείς συγκυρίες, οδήγησαν στην λύση της συνεργασίας μας, με αγωνιστικό απολογισμό, την 6η θέση αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα, την άνετη παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και μόλις απ τα μισά του Β γύρου και σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στις Λεζάντες, «Παραίτηση Προπονητή», ότι δεν έχω ουδέποτε παραιτηθεί στο παρελθόν σε δύσκολες καταστάσεις & κυρίως οικονομικής φύσεως, πάρα μόνο μία και μοναδική φορά και για ηθικούς και πάλι λόγους, διότι μέλος Δ.Σ. ομάδας όπου είχα αθλήτρια την κόρη του, το έφερε ως θέμα στο Δ.Σ για μια αντικατάσταση της σε αγώνα πρωταθλήματος και το υπόλοιπο Δ.Σ. δεν πήρε ξεκάθαρη θέση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εκτιμώντας απεριόριστα την συνεργασία μου και τους ανθρώπους όπου με εμπιστεύτηκαν, δεν παραιτήθηκα (έχει διαφορά), έθεσα στην διάθεση τους την παραίτηση μου, γι αυτό όπου μου υπαγόρευε η ηθική μου απέναντι τους και μονό για τις «ατυχείς συγκυρίες», γυρίζοντας την πλάτη όπως και παλαιότερα σε σημαντικό οικονομικό σκέλος (είχα να λάβω από ενεργή συμφωνία), γιατί η αξιοπρέπεια, η ηθική και ο επαγγελματισμός είναι πάνω απ όλα.

Οι «ατυχείς», συγκυρίες λοιπόν έκτος από τον σοβαρό τραυματισμό της αθλήτριας Άρτεμις Σαμπάνη κι όπου είναι ένα τυχαίο γεγονός όπου συμβαίνει, ήταν, σε κατά διαστήματα αποχωρήσεις αθλητριών, οι οποίες δεν τήρησαν τις ηθικές και πρακτικές δεσμεύσεις τους απέναντι στο σύλλογο, τις συναθλήτριες τους πρωτίστως, για δικούς τους προσωπικούς λόγους, ξεχωριστούς η κάθε μία και μετακυλώντας τις δικές τους ευθύνες, στον προπονητή, βάζοντας το προσωπικό τους «εγώ» παραπάνω από την ομάδα, τον πρόεδρο και τον προπονητή, ισχυριζόμενες ανακρίβειες, γεγονός το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το δεχθώ, ως άνθρωπος & επαγγελματίας απ τις συγκεκριμένες αθλήτριες, απ τους συγκριμένους χαρακτήρες.

Δεν θα εισέρθω σε λεπτομέρειες και ονόματα, εξάλλου αυτοί όπου πρέπει να τα γνωρίζουν τα γνωρίζουν και έχουν ιδία άποψη, όπως επίσης και οι συναθλήτριες τους για την στάση τους την συμπεριφορά τους, την αθλητική τους νοοτροπία και τον χαρακτήρα τους πλέον.

Η ομάδα έχει πραγματικά «διαμάντια παιδιά», πολύ καλές αθλήτριες με ήθος, ταλέντο, χαρακτήρα και οι οποίες ήταν στο χθεσινό Roster της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης με το Ίλιον. Για αυτά τα κορίτσια είμαι υπερήφανος και τις ευχαριστώ για την ειλικρινή συνεργασία, είναι το μέλλον της ομάδας και τους εύχομαι τα καλύτερα εντός και εκτός τερέν σε ότι κι αν κάνουν στη ζωή τους..

Καλημεράκης Μανώλης
Κ.Φ.Α – Προπονητής Πετοσφαίρισης.