Εκτυπώστε τη σελίδα
04-12-2014 12:50

Αντιδράσεις στη προκήρυξη του τουρνουά μη ενεργών αθλητών από τα σωματεία

Αντιδράσεις στα σωματεία έχει φέρει η προκήρυξη για το τουρνουά των μη ενεργών αθλητών από την ΕΣΠΕΔΑ. Όπως τονίζει ο Πήγασος Χαϊδαρίου, δεν είναι λογικό το παράβολο συμμετοχής να κοστολογείται στα 100 ευρώ την στιγμή που για το Εθνικό πρωτάθλημα είναι 80. Η διοίκηση της ομάδας με ανακοίνωση της ζητάει από την διοργανώτρια αρχή να ορίσει συνάντηση με τα σωματεία για να συζητηθεί το θέμα αυτό και να βρεθεί η από κοινού λύση.

«Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για το τουρνουά των μη ενεργών αθλητών και ήδη έχουμε αρκετές αντιδράσεις από σωματεία σχετικά με τα ποσά που αναφέρονται για την συμμετοχή των ομάδων. Έχουμε καταρχήν τον διπλασιασμό του παράβολου συμμετοχής από 50 σε 100 ευρώ όταν η συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα είναι 80 ευρώ. Έχουμε το παράβολο των 10 ευρώ για την συμμετοχή κάθε αθλητή-τριας όταν η εγγραφή στην ΕΟΠΕ ενεργού αθλητού είναι 5 ευρώ.

Αυτά όλα επιβαρύνουν ένα σωματείο από 220 ευρώ αν κατεβάσει μία ομάδα μέχρι και 1100 αν κατεβάσει τέσσερις ομάδες όπως η ομάδα του Α. Ο . Πήγασος Χαϊδαρίου. Και όλα αυτά για ένα τουρνουά στο οποίο η ΕΣΠΕΔΑ δεν προσφέρει τίποτα εκτός από ένα κύπελλο στον πρώτο του τουρνουά. Την περσινή περίοδο φτάσαμε στο σημείο να παραγγείλουμε από κοινού με την ομάδα της Α. Ε. Ρέντη μετάλλια και διπλώματα για να έχουν ως αναμνηστικά οι αθλήτριες του τελικού.

Από την άλλη ορίστηκε ένας διαιτητής με αμοιβή 15 ευρώ όταν σε αγώνες κορασίδων με το ποσό αυτό διαιτητεύουν δύο διαιτητές και παρά του ότι είχαμε επιστήσει την προσοχή ότι με ένα διαιτητή δεν μπορεί να γίνει αγώνας ούτε να κρατηθεί φύλλο αγώνα ώστε να μην γίνονται παρατράγουδα (λάθος θέσεις, αντικανονικές αλλαγές και άλλα). Επειδή αυτή τη στιγμή που το βόλεϊ περνάει μεγάλη κρίση κυρίως το αντρικό, και που μέσα από αυτή την προσπάθεια έχουμε καταφέρει να φέρουμε κόσμο στα γήπεδα και παράλληλα να τονώσουμε κατά κάποιο τρόπο τα οικονομικά των ομάδων μας καλούμε την ΕΣΠΕΔΑ άμεσα και μάλιστα μέχρι την Δευτέρα να συναντηθούν όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες ώστε από κοινού να αποφασίσουμε τα της διοργάνωσης του τουρνουά μη ενεργών αθλητών .

Όταν σύνθημα είναι το βόλεϊ για όλους αυτό δεν γίνετε πραγματικότητα αφού θα αναγκαστούν οι ομάδες να επιβαρύνουν τους αθλητές με τα έξοδα σε μια εποχή ανεργίας και οικονομικής ανέχειας. Περιμένουμε την πρωτοβουλία της ΕΣΠΕΔΑ για την συνάντηση μέχρι τη Δευτέρα το αργότερο μιας και ο χρόνος μας πιέζει».