Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
27-02-2014 13:16

Οργή στον Καμπανιακό για την επανάληψη

Ο Καμπανιακός κατηγορεί την ΕΠΕΣΘ για παράβαση κανονισμών, επειδή αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα με τις Ακαδημίες Πρωταθλητών. Το ματς είχε προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου, αλλά το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο από τους διαιτητές. 

Η ανακοίνωση

«Κύριοι, εδώ και 25 ημέρες παρατηρούμε το θέατρο του παραλόγου σχετικά με την τύχη του αγώνα Ακαδημίες Πρωταθλητών – Καμπανιακός (2 Φεβρουαρίου 2014) και έχουμε μείνει έκπληκτοι με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΕΣΘ για επανάληψη του αγώνα. Μόνο ένας άσχετος με το χώρο του βόλεϊ ή της άποψης ‘’ ...ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε. Οι άλλοι να πάνε να γαμ…’’ δεν θα μπορούσε να καταλάβει ότι έχουν γίνει σαφείς παραβάσεις των κανονισμών. Παραβάσεις οι οποίες καταστούν παράνομη την επανάληψη του αγώνα αλλά ως μέλη αυτής της ένωσης πρέπει να υπακούσουμε στις προσταγές της.

Είναι τόσες οι παραβάσεις που δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε.

1) Δεν στηρίχτηκε κανονικά η ένσταση που έγινε στο φύλλο αγώνα οπότε και είναι άκυρη.

2) Υπάρχει υπογεγραμμένο φύλλο αγώνα κανονικά από τον διαιτητή και τους δύο αρχηγούς που δεν επικυρώθηκε αλλά συζητήθηκε χωρίς να υπάρχει ένσταση.

3) Δεν έλαβαν υπόψιν τους ότι κατά τον διαιτητή το γήπεδο ήταν αντικανονικό και αποφάσισαν την επανάληψη του αγώνα. Βάση κανονισμού ‘’ Η διακοπή ή / και η ματαίωση αγώνα λόγω, τυχόν ελλείψεων και ατελειών του γηπέδου, οι οποίες το κατέστησαν αντικανονικό, βαρύνει το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου, εκτός αν αποδειχθεί ότι το γηπεδούχο Σωματείο δεν βαρύνεται με δόλο ή αμέλεια. ‘’ Σαφώς και δεν υπήρχε δόλος κύριοι δεν χρειάζονταν να το αποδείξετε, υπάρχει όμως αμέλεια γιατί θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την έλλειψη το πρωί της ίδιας ημέρας και να μην επαναπαυθούν στο ‘’…έχουμε φιλέ…’’.

4) Δεν επικυρώθηκε το φύλλο αγώνα μέσα σε 7 ημέρες.

5) Δεν βγήκε απόφαση εντός 7 ημερών όπως θα έπρεπε να πράξει το Δ.Σ. της ΕΠΕΣΘ.

6) Δεν στάλθηκε αντίγραφο του φύλλου αγώνα στην ΕΟΠΕ εντός 8 ημερών για επεξεργασία της αγωνιστικής δραστηριότητας από την ΚΕΠ και την Τεχνική Επιτροπή.

Σκοπός της ΕΠΕΣΘ και κάθε ένωσης είναι η υποβοήθηση και η ανάπτυξη του αθλήματος μέσα στο πλαίσιο που προσδιορίζεται από τους ειδικούς κανονισμούς της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, χωρίς να βάζει όπου και όποτε συμφέρει κάποιους, τους δικούς τις κανόνες χωρίζοντας τους συλλόγους σε δυνατούς και αδύνατους. Οι πολλοί εκεί μέσα θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, κάποιοι νίπτουν τας χείρας τους όπως ο Πόντιος Πιλάτος λέγοντας ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνουμε, αλλά αφού το θέλει η πλειοψηφία και υπάρχουν και μερικές φωνές που μάταια προσπαθούν να συστήσουν το σωστό και δίκαιο. Κύριοι της ΕΠΕΣΘ πρέπει να αναλογιστείτε ότι στην δύσκολη αυτή εποχή που βρισκόμαστε θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, γιατί άλλωστε τι Ένωση θα ήμασταν, και να διαφυλάξετε αυτήν την ενότητα διοικώντας και παίρνοντας δίκαιες και σωστές αποφάσεις για όλους. Το κοινό αίσθημα και το αίσθημα δικαίου που υπάρχει σε όλη την οικογένεια του βόλεϊ είναι πως πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί και να είναι ίδιοι για όλους. Παράγοντες που ενεργούν με πρακτικές άλλων αθλημάτων είναι άγνωστες στον δικό μας χώρο και θα πρέπει να απομονωθούν και να αποβληθούν.

Είμαστε ένας σύλλογος με μακρόχρονη παρουσία στο βόλεϊ και δεν μας αξίζει τέτοια αντιμετώπιση. Πρέπει να σας αναφέρουμε ότι εκτός του ότι μας θίγει η κατάπτυστη απόφαση σας, παράλληλα ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου παίρνοντας την και κάνετε την αρχή για μελλοντικές παρόμοιες αποφάσεις που θα δυναμιτίσουν τα πρωταθλήματα. Ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να πάμε και πώς να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί ενδεχόμενη προσφυγή μας στο ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο όπως έχουμε και την νομική διαβεβαίωση για την δικαίωση μας στο αρμόδιο όργανο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση θέλοντας να μην δώσουμε συνέχεια στον παραλογισμό που ξεκίνησαν άνθρωποι που πριν χρόνια υπηρέτησαν το άθλημα και χαιρόμασταν να τους βλέπουμε. Πιστεύουμε πως αυτήν η απόφαση είναι προς όφελος της ομάδας μας, η πορεία της οποίας πιθανόν να μην αρέσει σε μερικούς. Θα κάνουμε ότι κρίνουμε καλύτερο για τους αθλητές μας και τους γονείς που μας τους εμπιστεύτηκαν».