Εκτυπώστε τη σελίδα
24-03-2023 21:01

Πρι Λιγκ Γυναικών: «Τελικός» πρώτης θέσης για Απολλώνιο και Πεύκα στο Κερατσίνι, κρίσιμες μάχες για πέμπτη θέση

Και τώρα οι δυό τους. Απολλώνιος και Πεύκα κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 23ης αγωνιστικής της Πρι Λιγκ Γυναικών. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «τελικό» πρώτης θέσης ανάμεσα στον γηπεδούχο και δεύτερο της βαθμολογίας σύλλογο του Κερατσινίου, ο οποίος υποδέχεται τον πρωτοπόρο της κατηγορίας.

Τις δύο ομάδες τις χωρίζει ένα τρίποντο ( 54-57 β) και το αποτέλεσμα του θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό, την κατάκτηση της πρώτης θέσης που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τα σαλόνια της Volley League, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Ο γηπεδούχος Απολλώνιος έχει το μομέντουμ καθώς είναι σε εντυπωσιακή φόρμα, προέρχεται από 11 σερί νίκες και θέλει καθαρό τρίποντο για να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από την αλλη οι σκληροτράχηλοι και πεισματάρηδες Πρωταθλητές Πεύκων χωρίς την τραυματισμένη Ματσαρόκη που έχουν μία ήττα σε 22 ματς, κατεβαίνουν στο Κερατσίνι για να κάνουν το «μπρέικ» και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει στην κορυφή, ενω σε συνδυασμό με το βατό πρόγραμμα που έχουν, ελπίζουν να κόψουν πρώτοι το νήμα της κανονικής περιόδου.

Από κει και πέρα έχουμε δύο επίσης κρίσιμα ματς για την πέμπτη θέση που δίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Αρχικά ο Πορφύρας μετά από δύο σερί ήττες υποδέχεται τον τρίτο Απόλλωνα Καλαμάτας με στόχο την επιστροφή στις νίκες, και στην διατήρηση της πέμπτης θέσης. Από την άλλη η ομάδα της Μεσσηνίας σκοπεύει στο διπλό που σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του ντέρμπι, θα της δώσει την ευκαιρία να πλησιάσει την δεύτερη θέση.

Κρίσιμο ματς στη Ν. Σμύρνη, το οποίο χρονικά ανοίγει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής. Ο έκτος Πανιώνιος που διεκδικεί πολύ δυνατά την πέμπτη θέση και βρίσκεται στο -2 από τον Πορφύρα, θέλει καθαρό τρίποντο κόντρα στα Βριλήσσια, ώστε να επωφεληθεί και να σκαρφαλώσει εκείνος στην πέμπτη θέση, σε περίπτωση ήττας του Πορφύρα.Από την άλλη τα φιλοξενούμενα και μαχητικά Βριλήσσια θα παλέψουν χωρίς άγχος για να περάσουν από τη Ν. Σμύρνη, και να κάνουν ένα ακόμη άλμα παραμονής ενόψει πλέι άουτ.

Το διπλό σκοπεύει και ο έβδομος Ναύαρχος Βότσης, η τρίτη ομάδα που διεκδικεί την κατάκτηση της πεντάδας και είναι στο -3 από τον Πορφύρα. Αγωνίζεται στα Κύμινα με τους ουραγούς Μακεδόνες και θέλει το τρίποντο για να πιάσει τους Πορφύρα και Πανιώνιο σε περίπτωση που υποστούν απώλειες.

Δυνατή μονομαχία στην Κόρινθο με την Πελοποννησιακή ομάδα να υποδέχεται την Ελπίδα Αμπελοκήπων με στόχο τη νίκη που θα την βοηθήσει να «κλειδώσει» την όγδοη θέση και να απομακρυνθεί από την ένατη που οδηγεί στα πλέι άουτ.

Τέλος στον Εύοσμο, ο Αίαντας που κυνηγάει τα Βριλήσσια ενόψει καλύτερης κατάταξης στα πλέι άουτ υποδέχεται τις  σταθερά τέταρτες Αμαζόνες που θέλουν μια ακόμη εκτός έδρας νίκη κυρίως για το γόητρο, αφού εδώ και αρκετό καιρό είναι στα πλέι οφ ανόδου.

 Το πρόγραμμα  της 23ης αγωνιστικής με τους διαιτητές και παρατηρητές:

Ευόσμου 17.00 ΑΠΣ Αίας - ΑΟΝ Αμαζόνες: Κουκουμάκας Παν. – Μαυρίδης Γ. Σιδηράς

«Βαρίκας» 15.00 ΓΣ Πανιώνιος - ΦΟ Βριλησσίων: Αρβανίτης - Κατερλή: Πολίτης

«Π.Νικολαϊδης» 18.00 ΟΦΑ Απολλώνιος - ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων: Μυλωνάκης - Ράντσιου Μαυρικίδης

«Π.Σαλπέας» 19.00 ΑΟΦ Πορφύρας - Απόλλων Καλαμάτας: Μουλά Ειρ. – Γεωργιάδης Στυλ. Διαμαντόπουλος

Αξιού 19.00 ΑΣ Μακεδόνες ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση: Παπαδόπουλος Αρ. - Δρανίτσας Μαυρίδης Θ.

Κορίνθου 17.00 ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΣ Ελπίς: Πρέντζας - Μάλφας, Δημάκης

Η βαθμολογία ΕΔΩ.