Εκτυπώστε τη σελίδα
25-02-2023 00:28

Πρι Λιγκ Γυναικών: Καθοριστικό ντέρμπι κορυφής Απόλλωνα-Πεύκων στην Καλαμάτα

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Απολλώνα Καλαμάτας με τα Πεύκα είναι το ματς που κυριαρχεί στη 19η αγωνιστική της Πρι Λιγκ γυναικών.

Για την Μεσσηνιακή ομάδα μετά μάλιστα την ήττα-σοκ από τα Βριλήσσια, η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε να μπορέσει να παραμείνει κοντά στον δεύτερο Απολλώνιο, και να μειώσει την διαφορά των 7 πόντων (47-40) που εχει από την κορυφή.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενες του Γιάννη Χαριτωνίδη ταξίδεψαν στην Καλαμάτα με στόχο το διπλό που θα τις κρατήσει αήττητες, και με διαφορά ασφαλείας από τις δύο ομάδες που τις καταδιώκουν.Οι δύο σύλλογοι εχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από περυσι στα ημιτελικά των πλέι οφ,όπου τα Πεύκα είχαν σπάσει αρχικά την έδρα του Απόλλωνα, η ομάδα της Μεσσηνίας στο δεύτερο ματς απάντησε με «μπρέικ» και έφερε την σειρά στο 1-1 .

Στο τρίτο ματς ειχαμε πάλι θρίλερ με την ομάδα των Πεύκων να παίρνει προβάδισμα με 0-2 σετ, αλλα οι γηπεδούχες με επική αντεπίθεση και σε συνδυασμό με την αποβολή του Γιάννη Χαριτωνίδη, επικράτησαν με 3-2 και πέρασαν στον τελικό κοντρα στο Αιγάλεω. Στον πρώτο γύρο επίσης είχαν κερδίσει τα Πεύκα με 3-0.

Με το μυαλό στο ντέρμπι θα είναι ο δεύτερος Απολλώνιος που υποδέχεται στο Κερατσίνι τη ΧΑΝΘ, και θέλει τρίποντο για να κρατήσει την δεύτερηθέση, το αήττητο σερί, και να πλησιάσει τα Πεύκα σε περίπτωση βαθμολογικής απώλειας.

Στην Θεσσαλονίκη αγωνίζονται οι τέταρτες Αμαζόνες που θέλουν καθαρό τρίποντο κόντρα στους ουραγούς Μακεδόνες για να μειώσουν την διαφορά από Απόλλωνα και Απολλώνιο σε περιπτωση που έχουν απώλειες.

Ακολουθούν μάχες για την πέμπτη θέση όπου η ομαδα του Πορφύρα υποδέχεται την Ελπίδα Αμεπολοκήπων, ο Πανιώνιος την Κόρινθο και ο Βότσης τα ανεβασμένα Βριλήσσια που θελουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους το συντομότερο δυνατό.

 

Pre League Γυναικών - 19η αγωνιστική

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023


Γυμναστήριο «Α. Βαρίκας», 15.00: Γ.Σ. Πανιώνιος - Α.Σ.Π. Κόρινθος
Διαιτητές: Οικονόμου Β., Χαμπιλού, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», 17.30: Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Α.Σ. Ελπίς
Διαιτητές: Ράντσιου, Βλάχος Γ., Παρατηρητής: Παγκοζίδης.

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Κυμίνων, 18.00: Α.Σ. Μακεδόνες - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Διαιτητές: Μπουκουβάλα, Κυριακόπουλος, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.

Γυμναστήριο Βότση, 18.00: Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση - Φ.Ο. Βριλησσίων
Διαιτητές: Σταυριανίδης, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν.

Γυμναστήριο Παραλίας, 18.00: Απόλλων Καλαμάτας - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Κανελλίδης.

Γυμναστήριο «Π. Νικολαΐδης», 18.00: Ο.Φ.Α. Απολλώνιος - Χ.Α.Ν.Θ.
Διαιτητές: Τόλιος, Οικονόμου Μ., Παρατηρητής: Παπαστάμος.

Η βαθμολογία ΕΔΩ.