Εκτυπώστε τη σελίδα
10-02-2023 16:22

Πρι Λιγκ Γυναικών: Μεγάλη μάχη στην Καλαμάτα, καθοριστικά ντέρμπι πέμπτης θέσης σε Πειραιά και Βότση

Ένα ακόμη ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 17η αγωνιστική της Πρι Λιγκ Γυναικών, με το ενδιαφέρον να μεταφέρεται στην Καλαμάτα. Εκεί ο γηπεδούχος Απόλλωνας που βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση, υποδέχεται στη σκληρή έδρα του τις Αμαζόνες, με στόχο να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη σε αντίστοιχα παιχνίδια τετράδας, και να σκαρφαλώσει όσο ψηλότερα μπορεί.
Από την άλλη οι «πληγωμένες» Αμαζόνες που υποχώρησαν στην τέταρτη θέση, μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τα πρωτοπόρα Πεύκα, καλούνται να διαχειριστούν τις απουσίες τους και να βγάλουν αντίδραση, ώστε να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να ανακάμψουν αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Από την άλλη τα πρωτοπόρα Πεύκα  με εξαιρετική ψυχολογία απο το μεγάλο διπλό στη Ν. Ερυθραία, συνεχίζουν με πιο βατή αποστολή, καθώς υποδέχονται τα δέκατα Βριλήσσια που παλεύουν σκληρά για την παραμονή τους. Η ομάδα του Γιάννη Χαριτωνίδη στοχεύει στη διεύρυνση του μεγάλου αήττητου σερί (15 νίκες) που έχει «κτίσει» από την αρχή του πρωταθλήματος , και στη διατήρηση της πρώτης θέσης που δίνει το απευθείας εισιτήριο ανόδου.

Χαμηλό εμπόδιο και για τον δεύτερο Απολλώνιο που μετά το μεγάλο διπλό στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο που έχει ρεπό, αντιμετωπίζει στο Κερατσίνι τον προτελευταίο Αίαντα με στόχο την έβδομη σερί νίκη που θα τον κρατήσει στην δεύτερη θέση, και στο -8 από την κορυφή.

Δύο μεγάλα ντέρμπι για την πέμπτη θέση περιλαμβάνει επίσης το πρόγραμμα. Το πρώτο και πιο αμφίρροπο γίνεται στον Πειραιά, όπου ο δυνατός στην έδρα του και έβδομος βαθμολογικά Πορφύρας υποδέχεται την ισόβαθμη (24β) και μαχητική Κόρινθο που βρίσκεται στην έκτη θέση.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η Θεσσαλονικιώτικη κόντρα, μεταξύ του πέμπτου Βότση και της όγδοης Ελπίδας Αμπελοκήπων. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο θα ξεφύγουν από την συμπολίτισσα τους ενώ με θετικό αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες θα διατηρήσουν πολλές…ελπίδες για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης.

Τέλος η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ντέρμπι ουραγών ανάμεσα στους Μακεδόνες που δεν έχουν νίκη και της φιλοξενούμενης ΧΑΝΘ που θα επιδιώξει την τρίτη φετινή της νίκη στην κατηγορία.

Pre League Γυναικών - 17η αγωνιστική

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Δ.Α.Κ. Πεύκων, 17.00: Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων - Φ.Ο. Βριλησσίων
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Αρ., Σταυρίδης Στ., Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν.


Παραλίας, 18.00: Απόλλων Καλαμάτας - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Διαιτητές: Φραγκάκης, Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.

«Π. Νικολαΐδης», 18.00: Ο.Φ.Α. Απολλώνιος - Α.Π.Σ. Αίας
Διαιτητές: Λιδωρικιώτη, Μαυρικίδου, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

Βότση, 18.00: Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση - Α.Σ. Ελπίς
Διαιτητές: Μαυρίδης Γ., Κουκουμάκας Π., Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.

Δ.Α.Κ. Κυμίνων, 19.00: Α.Σ. Μακεδόνες - Χ.Α.Ν.Θ.
Διαιτητές: Δημητρίου, Λούμσι, Παρατηρητής: Μαυρίδης.

«Π. Σαλπέας», 20.00: Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Α.Σ.Π. Κόρινθος
Διαιτητές: Κατσούλης, Μεταξά, Παρατηρητής: Παγκοζίδης.

 

Η βαθμολογία ΕΔΩ.