Εκτυπώστε τη σελίδα
27-01-2023 19:09

Πρι Λιγκ Γυναικών: Ντέρμπι πέμπτης θέσης σε Πειραιά και Βότση

Οι συναντήσεις που αφορούν την πέμπτη θέση ξεχωρίζουν στην 15η αγωνιστική της Πρι Λιγκ γυναικών ενώ απουσιάζει το μεγάλο ματς της τετράδας. Η αναμέτρηση που τραβάει όλα τα φώτα, είναι το ντέρμπι του Σαλπέας ανάμεσα στον Πορφύρα και τον Πανιώνιο.

Οι γηπεδούχοι ενισχυμένοι μεταγραφικά και πολύ δυνατοί στην έδρα τους, βρίσκονται στην ένατη θέση και στο -4 από την Πέμπτη θέση και θέλουν τη νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές (μαζί με ρεπό), για να πλησιάσουν. Από την άλλη ο Πανιώνιος με εξαιρετική ψυχολογία από τις νίκες κόντρα στους Μακεδόνες για το πρωτάθλημα, και την μεγάλη πρόκριση σε βάρος του Αιγάλεω στο κύπελλο, στοχεύει στο διπλό που θα τον φέρει πολύ πιο κοντά στην πέμπτη θέση που δίνει συμμετοχή στα πλέι οφ. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης είναι στην έβδομη θέση με 20 πόντους και στο -2 απο τον πέμπτο Βότση.

Ματς κλειδί και στη Θεσσαλονίκη για τον Βότση όπου ως πέμπτος με 22 βαθμούς, υποδέχεται την Κόρινθο, η οποία διεκδικεί και αυτή την πέμπτη θέση και είναι στην όγδοη θέση με 18 πόντους.

Στην κορυφή τα πρωτοπόρα Πεύκα, μια εβδομάδα πριν τον «τελικό» στην Αθήνα με τις Αμαζόνες την 16η αγωνιστική, υποδέχονται τη νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων που είναι στην έκτη θέση, και θέλουν καθαρό τρίποντο για να διατηρήσουν το αήττητο προβάδισμα τους. Γειτονική μονομαχία βορείων προαστίων, καθώς τα Βριλήσσια υποδέχονται τις Αμαζόνες.

Οι γηπεδούχες μεταμορφωμένες με πολλές νέες μεταγραφές θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει κουράγιο για την εξασφάλιση της παραμονής. Από την άλλη οι φιλοξενούμενες με σπουδαίο ηθικό μετά από 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με ενισχυμένες με την διαγώνια σκορερ από το Τρίνιταντ, Κρίσταλ Εσντέιλ, είναι αποφασισμένες να πάρουν μία ακόμη νίκη που θα τις φέρει και πάλι στην δεύτερη θέση (ο Απολλώνιος έχει ρεπό), ώστε να υποδεχτούν τα Πεύκα με την μικρότερη δυνατή διαφορά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Απόλλωνας Καλαμάτας μετά την εκτός έδρας νίκη στην Κόρινθο, θέλει να συνεχίσει τη σπουδαία πορεία της με αντίπαλο τη ΧΑΝΘ που θα του δώσει τη δυνατότητα να ισοβαθμήσει και πάλι με Αμαζόνες και Απολλώνιο.

Τέλος ντέρμπι ουραγών έχουμε στα Κύμινα όπου οι γηπεδούχοι Μακεδόνες υποδέχονται τον Αίαντα με στόχο την πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Ευόσμου θέλει βαθμό η βαθμούς για να ελπίζει στην παραμονή της.

Pre League Γυναικών - 15η αγωνιστική

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023


Γυμναστήριο Βριλησσίων, 17.45: Φ.Ο. Βριλησσίων - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Διαιτητές: Μαυρίδης, Χαμπιλού, Παρατηρητής: Καπάνταης.

Γυμναστήριο Παραλίας, 18.00: Απόλλων Καλαμάτας - Χ.Α.Ν.Θ.
Διαιτητές: Χανδρινός, Σπίνας, Παρατηρητής: Τομαράς.

Γυμναστήριο Βότση, 18.00: Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση - Α.Σ.Π. Κόρινθος
Διαιτητές: Παπακοσμάς, Κυριακόπουλος, Παρατηρητής: Σιδηράς.

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πεύκων, 18.30: Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων - Α.Σ. Ελπίς
Διαιτητές: Τοσουνίδης, Σταυρίδης, Παρατηρητής: Μαυρίδης.

Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», 18.45: Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Γ.Σ. Πανιώνιος
Διαιτητές: Πρέντζας, Κατσούλας, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος.

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Κυμίνων, 19.00: Α.Σ. Μακεδόνες - Α.Π.Σ. Αίας
Διαιτητές: Τσιούλα, Μούζουλας, Παρατηρητής: Κουκουμάκας.

Η βαθμολογία ΕΔΩ.