Εκτυπώστε τη σελίδα
28-03-2018 22:11

Ιnter-City για τα πλέι οφ της Pre League

Στην 5η θέση της Pre League σκαρφάλωσε το Αιγάλεω το οποίο σε εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής επικράτησε δύσκολα 3-2 του ΖΑΟΝ και πλέον με νίκη την Κυριακή κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα Πάτρας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, μπαίνει από Μ. Τετάρτη στη διαδικασία των πλέι οφ της κατηγορίας.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό όπως στον πρώτο γύρο με πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση των δύο ομάδων αλλά και πολύ πάθος και πείσμα από τις αθλήτριες για τη νίκη.

Αγωνιστικά το Αιγάλεω ξεκίνησε το πρώτο σετ με 10-7, ο ΖΑΟΝ προσπέρασε με 13-14 αλλά οι γηπεδούχες με την έμπειρη Καββαδία και την Παναγιωτίδου έκανε σερί 8-2 και πέρασε μπροστά με 21-16. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν πολύ γρήγορα σε 21-20 από λάθος θέσεις των παικτριών του Αιγάλεω και πάλεψαν για την κατάκτηση του μέχρι το 24-23, η εξαιρετική Παναγιωτίδου με τρομερό καρφί λύτρωσε το Αιγάλεω με 25-23 και διαμόρφωσε το 1-0.

Σε περίπατο εξελίχθηκε το δεύτερο σετ για το Αιγάλεω καθώς ο ΖΑΟΝ δεν μπήκε στο ματς και με τις Καββαδία, Μανώλικα, Σολωμού, Βλάχου, Παναγιωτίδου, η ομάδα της Αντωνιάδη εκτόξευσε την διαφορά σε 16-8, 20-10 και με άσο της Χαριτωνίδη πήρε το σετ 25-14 και το προβάδισμα με 2-0.

Ένα μεγάλο θρίλερ είχαμε στο τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να παλεύουν σκληρά για τον κάθε πόντο και να είναι πολύ κοντά στο σκορ. Όλα κρίθηκαν στο φινάλε του σετ καθώς ο ΖΑΟΝ προηγήθηκε με την Διασάκου με 21-22, το Αιγάλεω πέρασε μπροστά 24-23 με την Παναγιωτίδου, οι φιλοξενούμενες με την αρχηγό τους την Κόνιαρη έκαναν την ανατροπή και πήραν προβάδισμα με 24-25, η Βλάχου έφερε το ματς στο δεύτερο σετ μπόλ με 26-25.

Με δύο καθοριστικές επιθέσεις όμως, η Φακοπουλίδου κράτησε όρθιο τον ΖΑΟΝ με 26-27, η Παναγιωτίδου κάρφωσε έξω και με 26-28 η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε το σετ και μείωσε σε 2-1.

Στο τέταρτο ο ΖΑΟΝ είχε τον απόλυτο έλεγχο του σετ, έφερε το ματς στα μέτρα του κόντρα στο αποδιοργανωμένο «Σίτι» και με τις Κόνιαρη, Φακοπουλίδου, Ράγκου «καθάρισε» εύκολα το σετ με 18-25 από επίθεση της Καπέλου.

Στο ταϊ-μπρεϊκ όμως οι γηπεδούχες έδειξαν περισσότερο παθιασμένες και αποφασισμένες και με τις Καββαδία, Μανώλικα, Παναγιωτίδου,  Βλάχου, προηγηθήκαν με 7-3, ο ΖΑΟΝ μείωσε σε 8-6 αλλά με σερί 7-1 το Αιγάλεω με τελευταίο πόντο από την Κάστανου, πήραν το σετ με 15-7 και εξασφάλισαν το πολύτιμο δίποντο με 3-2 που τους στέλνει στα πλέι οφ της κατηγορίας

,Από το Αιγάλεω πρώτες μεταξύ ίσων, Βλάχου-Καββαδία, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν Σολωμού, Παναγιωτίδου, Μανώλικα από τον ΖΑΟΝ κορυφαία η Κόνιαρη και κατά διαστήματα Διασάκου, Φακοπουλίδου.

Τα σετ: 3-2 (25-23, 25-14, 26-28, 18-25, 15-07)

ΑΙΓΑΛΕΩ (Αντωνιάδη): Βλάχου, Κουλοπούλου, Μανώλικα, Κάστανου, Σολωμού, Καββαδία / Αναστασιάδη (λ), Παναγιωτίδου, Κράνη, Ιωάννου, Χαριτωνίδη, Γάκη (λ)

ΖΑΟΝ (Λιώσης): Κόνιαρη, Καπέλου, Καρακάση, Φακοπουλίδου, Οικονομοπούλου, Διασάκου / Κερασιώτου (λ), Νικολέτου (λ), Μπαφατάκη, Ράγκου, Γιώτα.

Σχετικά άρθρα

  • Eπιστροφή Γιοβάνη στο ΖΑΟΝ
    Στο ΖΑΟΝ  επέστρεψε μετά πο ένα χρόνο η Μάρβη Γιοβάνη. Η πολύπειρη διαγώνια μετά την αποχώρηση της από την Θέτιδα Βούλα με την οποία αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο της Volley League, συμφώνησε με την διοίκηση της ομάδας των βορείων προαστίων να επιστρέψει στο Ζηρίνειο, ώστε να την ενισχύσει επιθετικά στον δεύτερο γύρο της Πρι Λιγκ.
  • Στα «μπλέ» για πέμπτη χρονιά η Λίτσα Κράνη
    Την ανανέωση για πέμπτη χρονιά με την Λίτσα Κράνη, ανακοίνωσε η ομάδα του Αιγάλεω. Η 20 χρονη ταλαντούχα κεντρική (1μ82) που έχει αλματώδη εξέλιξη, προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν πέρυσι στην Πρι Λιγκ. Μάλιστα ήταν καθοριστική η συμβολή της, όταν αντικατέστησε επάξια, την άτυχη Εύα Μανώλικα η οποία είχε τραυματιστεί λίγο πριν τη λήξη του πρώτου γύρου.
  • Η Λαμία επέβαλλε το δικό της «νόμο» και ανέβηκε στην τρίτη θέση
    Σε «εξολοθρευτή» των ομάδων των βορείων προαστίων εξελίσσεται η Λαμία, η οποία μετά τις Αμαζόνες, επικράτησε και του μαχητικού ΖΑΟΝ στο Χαλκιοπούλειο με 3-1 (25-22, 24-26, 25-12, 25-21) σετ στο μεγάλο ντέρμπι για την 18η αγωνιστική της Πρι Λιγκ, και ανέβηκε στην τρίτη θέση.
  • Απόδραση θρίλερ της Λαμίας απο το Αιγάλεω με 2-3
    Εντυπωσιακή η Λαμία σημείωσε την πέμπτη σερί νίκη της στην Πρι Λιγκ στο Αιγάλεω με 2-3 και πλησίασε στον πόντο τον τρίτο ΖΑΟΝ,τον οποίο υποδέχεται στην έδρα της την επόμενη αγωνιστική.
  • Ο Βότσης πήρε βαθμό από το Ζ.Α.Ο.Ν. που πάει σε ντέρμπι με τη Λαμία
    Έκπληξη στο Ζηρίνειο όπου για την 17η αγωνιστική της Πρι Λιγκ, ο ΖΑΟΝ ειχε απώλεια βαθμού από το νεοφώτιστο Βότση, τον οποίο τελικά κέρδισε πολύ δύσκολα με 3-2.