Εκτυπώστε τη σελίδα
12-12-2017 03:46

ΕΠΕΣΘ: Δύσκολη νίκη των Μακεδόνων στη Μυγδονία

Νίκη θρίλερ με 2-3 (25-23, 23-25, 16-25, 25-23, 8-15) πέτυχαν οι Μακεδόνες Αξιού, με αντίπαλο τον Μυγδονιακόγια την 1η αγωνιστική της Β' φάσης του Πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΠΕΣΘ.

Το ματς που έγινε στο ΔΑΚ Μυγδονίας ήταν συναρπαστικό με αρκετές φάσεις διαρκείας και πολλές ανατροπές στο σκορ. Οι γηπεδούχες της Άντζυ Τρυψια καοιταξαν στα ματιά τις φιλοξενούμενες, οι οποίες  επικράτησαν εύκολα στο ται μπρεικ με 8-15.

Από την νικήτρια ομαδα του Μανώλη Σκουλικάρη, ξεχώρισε η διεθνής διαγώνια και αρχηγός Αλκηστη Καραφουλίδου με αξιες συμπαραστάτριες την πασαδόρο Ζωή Καλτσώνη και τις Παπαδοπούλου, Μητακίδου, Μπορμπόκη. Απο τον Μυγδονιακό ξεχώρισαν οι Καραγιάννη, Μυλωνά, Καραντάκη, Δάκου.

Δυνατά ξεκίνησε ο Μυγδονιακός το 1ο σετ φτάνοντας σχετικά εύκολα στο 8-7, αλλά οι Μακεδόνες με σερί 2-9 πέρασαν μπροστά με 11-16. Αλλάζοντας τακτική ο Μυγδονιακός ισοφάρισε σε 18 -18, πέρασε μπροστά με 23-22 και το κατέκτησε σχετικά εύκολα με 25-23.

Μεγάλη μάχη είχαμε και στο δεύτερο σετ οποί οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ (8-8, 15-16, 18-18, 23-22) Λάθη και λεπτομέρειες επέτρεψαν στις  φιλοξενούμενες με ασταμάτητη την Καραφουλίδου να φτασουν στο 25-23 και στο 1-1 σετ.

 Δυνατά και με καλύτερη ψυχολογία  μπηκαν τα κορίτσια των Μακεδόνων Αξιού  στο τρίτο σετ, και επέβαλαν το δικό τους ρυθμό (2-8, 12-16). Η προπονήτρια ρου Μυγδονιακού κα Τρύψια,μολις διαπίστωσε ότι δεν μπορει να πάρει το σετ, βρήκε ευκαιρία να ξεκουράσει τις βασικές της και να δώσει αγωνιστικό χρόνο, ως συνηθίζει, στις παγκορασίδες της ομάδας.

Σταθερό προβάδισμα στο σκορ ειχαν οι Μακεδόνες στο τρίτο σετ(4-8, 8-13). Εκεί οι παικτριες του Μυγδονιακού με 8 σερί  πόντους πέρασαν μπροστα΄με  16-13.  Οι δύο ομάδες βρεθηακν ισόπαλες με 21-21 αλλα πιο ψυχριαμος και με λιγότερα λάθη ο Μυγδονιακός, ήταν εκείνος κατάφερε να επικρατήσει  με 25-23 και να στειλει το ματς στο τάι μπρέικ.

Με άσσο ξεκίνησε ο Μυγδονιακός το 5ο σετ, αλλά οι τρεις πιο έμπειρες αθλήτριες των Μακεδόνων Αξιού (Καραφυλίδου, Παπαδόπούλου, Καλτσώνη) πήραν πάνω τους όλες τις προσπάθειες αποτέλεσμα η ομαδα των Κυμίνων να ξέφυγει με 3-8 και στη συνέχεια με 8-15  "σφράγισε" το τελικό 2-3.

   Διαιτητές: Μπέλος, Δρανίτσας

Τα σετ 2-3 (25-23, 23-25, 16-25, 25-23, 8-15)

ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ: (Τρύψια Άντζυ) Καραγιάννη Θέη , Μυλωνά Άννα, Καραντάκη Δήμητρα, Λάκη Μαρία, Χατζησακούλα Χριστίνα, Ρωφαλίκου Στέλλα, Δάκου Λιάνα (L), Κυρμανίδου Μαρία (λ), Χατζηευστρατίου Μιχαέλα, Μαράνα Γεωργία, Χατζηαντωνίου Βασιλική, Κωστοπούλου Γεωργία, Λεούδη Δήμητρα.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ: (Σκουλικάρης Εμμανουήλ) Καραφουλίδου Άλκηστις , Μπορμπόκη Ε., Μόσχου Ειρήνη, Μητακίδου Γ., Καλτσώνη Ζωή, Παπαδοπούλου Μαριαλένα, Μπέγκα Σ.(λ), Μελιγγάνη Α.(λ), Καραφυλίδου Ε., Αντωνιάδου Α., Πόντικα Θ., Δορούκα Σ.





Σχετικά άρθρα

  • Ο Αντρέϊ Κράβαρικ στον Κρόνο Καλαμαριάς!
    Την συνεργασία με τον Αντρέϊ Κράβαρικ γνωστοποίησε ο Κρόνος Καλαμαριάς. Ο Ελληνοσλοβάκος βετεράνος αθλητής συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Ακαδημίας.
  • Τουρνουά Γυναικών στο ΔΑΚ Περαίας
    Τουρνουά γυναικών διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 9-10/10 η ομάδα του Περσέα που αγωνίζεται στην Β΄εθνικη ΕΠΕΣΘ, στο ΔΑΚ Περέας. Στα παιχνίδια θα πάρουν μέρος η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ΑΟ Καβάλας απο την Α2, οι Μακεδόνες Αξιού από την Πρι Λιγκ.
  • Στον Ιωνικό Διαβατών η Στέλλα Ιασωνίδου
    Την απόκτηση της λίμπερο, Στέλλας Ιασωνίδου από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, ανακοίνωσε ο νεοφώτιστος στην τοπική 1 γυναικών ΕΠΕΣΘ, Ιωνικός Διαβατών, ο οποίος αναφέρει στην ανακοίνωση του:
  • Συνεχίζει με Γιάννη Βαγγέλη στον πάγκο ο Ιωνικός Διαβατών
    Στον πάγκο του Ιωνικού Διαβατών θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, ο προπονητής Γιάννης Βαγγέλης. Η διοίκηση του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνεργασία με τον επιτυχημένος τεχνικό που οδήγησε σε άνοδο την γυναικεία ομάδα από την τοπική 2 στην τοπική 1 της ΕΠΕΣΘ, και η οποία αναφέρει:
  • Νέος προπονητής στους Μακεδόνες Αξιού ο Γιώργος Γεωργιάδης
    Αλλαγή προπονητή είχαμε στους Μακεδόνες Αξιού. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο διάδοχος του Γιώργου Οικονομίδη στον πάγκο της ομάδας των Κυμίνων, η οποία τερμάτισε στην έκτη θέση της Πρι Λιγκ με 24 βαθμούς.