Εκτυπώστε τη σελίδα
01-09-2016 12:07

Πασπάλας, το...κομπιούτερ της παράταξης Καραμπέτσου

Ο Τάσος Πασπάλας είναι εκ των στελεχών της παράταξης Καραμπέτσου και προορίζεται για επιτελική θέση, λόγω της μόρφωσης και της συγκρότησης του, αφού ο πρόεδρος της Ένωσης Γαλατσίου συνεργάζεται στον τομέα της πληροφορικής με εταιρείες κολοσσούς σε Ελλάδα και Ευρώπη
-Για ποιό λόγο να ψηφίσουν τα σωματεία τον Γιώργο Καραμπέτσο;

Στο ερώτημά σας θα απαντήσω άμεσα για τον λόγο που υποστηρίζω και εγώ τον κύριο Καραμπέτσο και έμμεσα θα σας μεταφέρω τη συζήτηση την οποία κάναμε με τον κύριο Καραμπέτσο όταν μου ζήτησε να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο. Ως πρόεδρος και εγώ σωματείου και συγκεκριμένα της «ΑΕΣ Ένωση Γαλατσίου» έχω τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ερωτήματα που έχουν όλα τα υπόλοιπα σωματεία. Οι θέσεις και οι απόψεις με τις οποίες ταυτιστήκαμε με τον κ. Καραμπέτσο είναι θέσεις αυστηρές και ξεκάθαρες.

Πρώτα από όλα διαπιστώσαμε πως υπάρχει ενθουσιασμός και διάθεση για προσφορά. Αλλά επειδή δεν αρκεί μόνο ο ενθουσιασμός και η διάθεση, επιβεβαιώσαμε με τον κύριο Καραμπέτσο ότι υπάρχει η εμπειρία και η ικανότητα, επικέντρωσης, ανάλυσης και επίλυσης των προβλημάτων που βιώνει το άθλημα του Volley.

Ταυτιστήκαμε στο ότι δεν θα ασκήσουμε διοίκηση για να κάνουμε προσωπικές σχέσεις, χάρες και μικροεξυπηρετήσεις για να κερδίσουμε τη πρόσκαιρη συμπάθεια των σωματείων, αλλά θα ασκήσουμε διοίκηση για να επιλύουμε τα σοβαρά προβλήματα που κρατάνε πίσω το άθλημα. Και θα συνεργαστούμε με όλους ακόμα και με την απερχόμενη διοίκηση για το γενικότερο όφελος και την πρόοδο του αθλήματος προσβλέποντας στον σεβασμό και την εκτίμηση των σωματείων.

Ερχόμαστε με όραμα και φέρνουμε νέο πνεύμα και φρέσκιες ιδέες για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των σωματείων και τη θέση στην οποία ανήκει το άθλημα του Βόλει. Για τους λόγους αυτούς θα πρότεινα να στηρίξουν με την ψήφο τους όλα τα σωματεία τον κ. Καραμπέτσο και τον συνδυασμό μας, γιατί το άθλημα του Βόλει αξίζει μια καλύτερη τύχη και πρέπει να ανέβει σε μια από τις πρώτες θέσεις του ελληνικού αθλητισμού;

Εγώ προσωπικά ζητάω από όλα τα σωματεία να στηρίξουν τον συνδυασμό του κ. Καραμπέτσου και να αντιληφθούν πως ο κύκλος της απερχόμενης διοίκησης έκλεισε, είναι γνωστό σε όλους ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο, θα πρέπει να δώσουμε καινούργια πνοή, νέα ώθηση με νέα πρόσωπα στην ανάπτυξη του αθλήματος και των σωματείων.

- Έχετε ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείτε με τα διοικητικά του βόλει αν εκλεγείτε;

Στη περίπτωση που επιλεγώ από το τον κύριο Καραμπέτσο να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από κάποια διοικητική θέση, να είστε σίγουρος ότι θα επιστρατεύσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι διοικητικές θέσεις χρειάζονται και χρόνο και τρόπο, τα οποία με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα διαθέσω.

-Για ποιό πράγμα καυχιέστε, όσον αφορά την ενασχόληση σας με το άθλημα;

Θα μπορούσα να πω ότι είμαι «ευτυχής», που με την παρουσία μου από το 2012 στην προεδρία της «ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» υπερδιπλασιάσαμε τους αθλητές στις ακαδημίες. Και από έναν προπονητή που «απασχολούσε» όλα τα τμήματα της ομάδας, έχουμε πλέον ένα εξαιρετικό ρόστερ προπονητών. Χτίσαμε από το μηδέν ένα σπουδαίο Αντρικό τμήμα με διακρίσεις και ένα Παιδοεφηβικό που παρέπαιαν και αγωνίζονταν με δανεικές φανέλες, κάτω από άθλιες συνθήκες και με δικά τους έξοδα. Σήμερα χαίρομαι, που πλαισιώνομαι από βετεράνους, από παλιούς και νέους αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα την ομάδα. Έχουμε μια υγιέστατη οικονομική υπόσταση και αναζητάμε νέους χώρους άθλησης για να καλύψουμε την αυξημένη προσέλευση αθλητών.

- Πότε και πως ξεκίνησε η ασχολία σας με το Βόλει.

Για πρώτη μου φορά διοικητικά ασχολήθηκα το 2012 όταν εκλέχθηκα στη θέση του προέδρου. Γι αυτό το βάρος και η ευθύνη μου ήταν μεγάλη, γιατί κάθε στιγμή έπρεπε να αποδεικνύω ότι υπάρχει χώρος και για νέους ανθρώπους στο άθλημα. Σε αυτό το λίγο διάστημα αγάπησα το Βόλει, το στήριξα με πάθος και με όλες μου τις δυνάμεις.

-Με άριστα το 10 τι βαθμό θα βάζατε στο "σήμερα" του αθλήματος;

Θα έβαζα τον αριθμό «6», γιατί πραγματικά βλέπω πως υπάρχουν πάρα μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης του αθλήματος.

-Αν βρισκόσασταν στην κατάλληλη διοικητική θέση ποιες θα ήταν οι 3 πρώτες κινήσεις που θα κάνατε για το καλό του αθλήματος;

Πρώτον : Θα ήθελα να μάθω ποια είναι η πραγματική οικονομική θέση τις Ομοσπονδίας. Δηλαδή θα ζητούσα να μάθω ποιες είναι οι υποχρεώσεις της και τα έσοδά της για το τρέχον οικονομικό έτους. Κατόπιν θα ζητούσα από την επερχόμενη διοίκηση τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Θα φρόντιζα για την ισορρόπηση της οικονομικής θέσης και θα αναζητούσα πηγές νέων εσόδων που θα ενίσχυαν τα σωματεία και τα έσοδα της ομοσπονδίας.

Δεύτερον: Θα βελτίωνα την εσωτερική οργανωτική δομή και την σωστή Μηχανοργάνωση με πραγματικά σύγχρονους τρόπους.

Τρίτον : Θα κινούσα γη και ουρανό για την διάδοση και την δημοφιλία του αθλήματος, Γιατί από αυτό το σημείο και έπειτα αρχίζεις να κάνεις όνειρα, το βόλει με όρους της αγοράς είναι ένα μοναδικό, ξεχωριστό και σπουδαίο «προϊόν» που αντίστοιχα σημαίνει μια «τεράστια πηγή εσόδων» για τα σωματεία και την Ομοσπονδία.

-Διαιτητής, προπονητής, μάνατζερ, αθλητής, πρόεδρος. Μπορείτε να μας βάλετε τις 5 αυτές ιδιότητες σε σειρά αξιολόγησης ξεκινώντας από την πιο σημαντική για εσάς;

Εν αρχή είναι ο «Αθλητής» χωρίς αθλητές δεν υπάρχει σωματείο, κατόπιν έρχεται ο «προπονητής» ο οποίος αν είναι καλός δάσκαλος τότε μαζεύει γύρω του τους αθλητές, αλλιώς τους διώχνει και έτσι δεν υπάρχει πάλι σωματείο, κατόπιν ο «Διαιτητής» που με τη σφυρίχτρα απονείμει δικαιοσύνη στο άθλημα για την οποία διψάνε και τα παιδιά και οι προπονητές, και τέλος ο πρόεδρος που πρέπει από τη πρώτη μέρα που θα βρεθεί στην καρέκλα να φροντίσει για την οικονομική αυτοδυναμία της ομάδας, ώστε όταν παραδώσει στον επόμενο πρόεδρο η ομάδα να συνεχίσει να λειτουργεί με αξιοπρέπεια και όχι να εξαρτάται από την τσέπη του προέδρου. Σχετικά με τους managers στον αθλητισμό θα πρέπει να πάρετε την άποψη κάποιου άλλου πιο προχωρημένου προέδρου, εγώ προτιμώ να μιλώ με αθλητές.

-Ποιά η επαγγελματική απασχόληση σας;

Από το 1989 διατηρώ τη δική μου εταιρεία πληροφορικής στο τομέα της Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Λογισμικού. Έχω σπουδάσει Συστήματα Πληροφορικής στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα το αντικείμενό μου θα μπορούσε να προσδιοριστεί με απλά λόγια, στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην υλοποίηση μηχανογράφησης μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Ενδεικτικοί Πελάτες της εταιρείας μου είναι ΟΤΕ, Lamda Development, Golden Hall, Mall, ETA, Κυπριακές Αερογραμμές και δεκάδες εξ ίσου σημαντικές επιχειρήσεις. Επίσης η εταιρεία μου από το 2006 δραστηριοποιείται και στις χώρες των Βαλκανίων.







Σχετικά άρθρα

  • Οι βασικές θέσεις του Μελισσουργού
    Μετά τους 8 στόχους-πυλώνες που ανακοίνωσε η Κίνηση Volley 2012 στις 30/7/2016, τωρα συνεχίζει και ανακοινώνει τις βασικές της θέσεις για όλα τα θέματα του ελληνικού βόλει και μπητς βόλει. Δεσμεύεται δε για την συνέπεια στην τήρηση τους.
  • Παράταξη Μαυρομάτη: «Συνεχίζουμε για το βόλεϊ με Αρχές»

    Με το σύνθημα «Συνεχίζουμε για το βόλεϊ με Αρχές», η παράταξη του Αχιλλέα Μαυρομάτη για τις εκλογές της ΕΟΠΕ,  παρουσίασε τις βασικές ενότητες του προγράμματός της. Αναλυτικά:



  • Ορφανίδης, Κρίμπα, Κογκαλίδης και Καρράς στο πλευρό του Καραμπέτσου
    Άλλα τέσσερα άτομα συντάσσονται με τον Γιώργο Καραμπέτσο στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΠΕ. Ο πρόεδρος του Αίαντα Ευόσμου, Θεόφιλος Ορφανίδης, η πρόεδρος ΑΜΣ Κύνος Λιβανατών Χαραλαμπία Κρίμπα, ο Λευτέρης Κογκαλίδης, μέλος του ΔΑΣ Δραπετσώνας και της ΕΣΠΕΔΑ και ο παράγοντας του Απόλλωνα Αθηνών, Σπύρος Καρράς  στηρίζουν την παράταξη «Το βόλεϊ μπροστά».
  • Καραμπέτσος: «Τα σωματεία θα αποφασίσουν»
    Με αφορμή τα σενάρια που ακούγονται για συνεργασία με άλλες υποψηφίότητες στις εκλογές της ΕΟΠΕ, ο συνδυασμός «Το βόλεϊ μπροστά» εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
  • Μελισσουργός: «Αποδέχομαι την πρόταση συναίνεσης»
    Ο Γιώργος Μελισσουργός ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση συναίνεσης που είχε διατυπώσει ο Άγγελος Κυριακίδης. Θυμίζουμε ότι ο έμπειρος παράγοντας του Πανερυθραϊκού πριν από δυο μέρες είχε απευθύνει έκκληση προς τους 4 υποψηφίους για την προεδρεία της ΕΟΠΕ προκειμένου να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ώστε να μην έχουν αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.