Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
12-11-2014 12:42

Η Ομοσπονδία του Ιράν δεν ξέρει τίποτα (;)

Η υπόθεση της Goncheh Ghavami είναι το βασικό θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα στους χώρους του βόλεϊ, και κάθε μέρα αποκτά περισσότερη δημοσιότητα. Η FIVB αντέδρασε με την φυλάκιση της νεαρής κοπέλας, και αφαίρεσε από το Ιράν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών Κ19, ενώ μετέωρη παραμένει η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Λιγκ του 2015.

Ωστόσο, κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του κράτους, είπαν πως η Ghavami δεν έχει φυλακιστεί, αφού η δίκη της δεν έχει τελειώσει ακόμη, ενώ η απόφαση της FIVB τους φάνηκε παράξενη. Υπήρχαν κι άλλες αντιδράσεις που έλεγαν ότι η FIVB προσπαθεί να μπλέξει την πολιτική με τον αθλητισμό, κι αυτή η πράξη γίνεται μετά από πιέσεις ανώτερων λόμπι που θέλουν να βλάψουν το Ιράν. 

Σε αντίθεση με όσα είπε ο γενικός γραμματέας, ο πρόεδρος της Ιρανικής Ομοσπονδίας, Mohammad Reza Davarzani, είπε: «Δεν έχουμε λάβει κάποιο έγγραφο από την FIVB που να λέει ότι η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κ19 πηγαίνει στην Αργεντινή. Δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση ότι το Ιράν δεν θα έχει δικαίωμα διεξαγωγής διεθνών διοργανώσεων. Αν αυτό ισχύει θα παραπονεθούμε».