Εκτυπώστε τη σελίδα
16-11-2021 01:38

Στην Τσεχία μέχρι το 2025 ο Γιάννης Αθανασόπουλος

Στον πάγκο της εθνικής Τσεχίας, θα βρίσκεται μέχρι το 2025 ο Γιάννης Αθανασόπουλος. Ο 43χρονος κόουτς που κοουτσάρει και την Ουγγρική Βάσας, ανανέωσε την συνεργασία του με την ομοσπονδία της συγκεκριμένης χώρας για άλλα 4 χρόνια,η οποία με αυτή την κίνηση, έδειξε εμπιστοσύνη στο έργο που έχει κάνει ως τώρα.

Σε τρία χρόνια κατάφερε να καλύψει τον βασικό στόχο που είχαμε θέσει, την πρόκριση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα υπάρχει εξαιρετικό κλίμα. Με την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά και την αναγώριση που απολαμβάνει από όλη την ομάδα, έχει καθιερωθεί για τα καλά στο τσεχικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχικής Ομοσπονδίας  Βόλεϊ, Μάρεκ Πάκοστα για το Γιάννη Αθανασόπουλο, ο οποίος από την αρχή που ανέλαβε το τιμόνι της Τσεχίας, τον Απρίλιο του 2019, την οδήγησε στην κατάκτηση του Εuropean League. 

 Στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Τσεχία προκρίθηκε από τον όμιλο που συμμετείχε και η εθνική μας ομάδα στην Βουλγαρία. Στο μεταξύ μας παιχνίδι, οι Τσέχες επικράτησαν 3-0 και στη φάση των «16» αποκλείστηκαν απο την Τουρκία και τερμάτισαν στην 15ηθέση.  Χάρη στην 22η θέση που κατέχουν στο παγκόσμιο ranking θα παίξουν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, μετά από 12 χρόνια, που θα γίνει σε Πολωνία και Ολλανδία.   

«Νιώθω ότι έχω ακόμα κάτι να δώσω στο τσέχικο βόλεϊ. Χάρη στην απόδοση της εθνικής ομάδας, ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να φέρω περισσότερα παιδιά σε αυτό το άθλημα, και να πετύχω σε διεθνείς διοργανώσεις κύρους», είπε ο Αθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Έχω βρει ανθρώπους στο σωματείο που μιλούν την ίδια γλώσσα βόλεϊ. Όλες οι απαιτήσεις που είχα πάντα λύνονταν και μπορούσα να επικεντρωθώ μόνο στο βόλεϊ. Επιπλέον, προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θέλω να προσπαθήσω για επιτυχία με την ομάδα».