Εκτυπώστε τη σελίδα
02-05-2013 22:05

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Τρεντίνο

Με ...wild card εξασφάλισε την συμμετοχή της για πέμπτη συνεχόμενη φορά η Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

 

Μετά την νίκη της Καλέχ από το Ιράν επί της Αλ Ραγιάν από το Κατάρ στν τελικό του Ασιατικού Πρωταθλήματος Συλλόγων, τρείς από τις οκτώ θέσεις για το Παγκόσμιο των Συλλόγων έχουν ήδη κλείσει.

Η Λοκομοτίβ Νοβοσίμπιρσκ ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της μετά την κατάκτηση του Champions League τον περασμένο Μάρτιο.

Η Σφαξ από την Τυνησία «έκλεισε θέση» μετά το χρυσό μετάλλιο στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα Συλλόγων στις 27 Απριλίου.

Καλέχ και Λοκομοτίβ  θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην διοργάνωση, που ξεκίνησε το 1989, συνέχισε μέχρι το 1992 και ξαναξεκίνησε το 2009.

Η Τρεντίνο, που τερμάτισε 8η στο Champions League, φέτος προκρίνεται ως κάτοχος του τίτλου. Η Τρέντο έχει εξελιχθεί σε ομάδα-θρύλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων, καθώς έχει κερδίσει τον τίτλο των τεσσάρων τελευταίων ετών, συνεχίζοντας την εκπληκτική ιταλική παράδοση στο άθλημα, σύμφωνα ιταλικοί σύλλογοι κατακτούν όλους τους παγκόσμιους τίτλους.

Ως διοργανώτριες δυο ομάδες από την Βραζιλία θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, χωρίς ακόμα να έχει γνωστό ποιές θα είναι.

Ο εκπρόσωπος της Νότιας Αμερικής θα προκύψει στις 12 Μαϊου με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ εκείνος από το NORCECA θα επιλεχθεί από την Ομοσπονδία καθώς δεν υπάρχει περιφερειακό πρωτάθλημα συλλόγων. 

Σχετικά άρθρα

  • Πόσα σετ έπαιξε ο Τζούριτς στο ιταλικό πρωτάθλημα!
    Ο Μίταρ Τζούριτς δυστυχώς δεν κατάφερε να επανέλθει υγιής μετά τους τραυματισμούς και αυτό αντικατοπτρίζεται στον χρόνο συμμετοχής του στο καμπιονάτο, με την Τρεντίνο!
  • Σπουδαία κίνηση για τον ΑΟ Λαμίας με Σάνια Τζούριτς
    Σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Λαμίας καθώς ανακοίνωσε την Σάνια Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς. Η 28 χρονη Βόσνια ακραία-διαγώνια (1μ81) προέρχεται από μια σταθερά καλή τριετία με την φανέλα του Αίαντα Ευόσμου στην Α1 γυναικών, αποτελεί την πρώτη ξένη αθλητρια του συλλόγου και η παρουσία της ενισχύει σημαντικά την ομάδα της Φθιωτιδας στο νεο πρωτάθλημα της Πρι Λιγκ.
  • Διεθνές τουρνουά Κορασίδων στη Ρόδο
    Μεγάλο διεθνές τουρνουά κορασίδων διοργανώνει ο Φοίνικας Ρόδου, 20-21 Απριλίου με την συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της ΑΕ Λεμεσού και της Ιταλικής Τρεντίνο.
  • Ο Ολυμπιακός ... χρειάζεται μια ήττα, ο ΠΑΟΚ έφτιαξε ομάδα
    Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τα νέα στοιχεία του ζευγαριού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και επισημαίνει ότι ο Ολυμπιακός... χρειάζεται μια ήττα, ενώ ο ΠΑΟΚ έγινε ομάδα.
  • Χωρίς Τζούριτς και Κοκκινάκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού
    Σημαντικές επιστροφές είχαμε στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την παρουσία των Θανάση Πρωτοψάλτη, Ραφαήλ Κουμεντάκη, Ανδρέα Φράγκο και Γιώργου Τζιουμάκα στις κλήσεις του Δημήτρη Ανδρεόπουλου.