Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
28-10-2016 23:31

Ήττα του Μέλκα από την... Ευρωπαία Ομόνοια, «απέδρασε» ο Παφιακός του Ασπιώτη

Με την καλύτερη ψυχολογία πάει στις μάχες με την Ach Volley Λουμπλιάνα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια. Πέντε ημέρες πριν από την πρώτη μάχη με τους Σλοβένους κέρδισε την αξιόμαχη Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ και ντούμπλαρε τις νίκες της στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών.


Η Αναγέννηση που διαθέτει πολύ καλές μονάδες και δεν ήταν τυχαία η νίκη της επί της Ανόρθωσης στην πρεμιέρα πάλεψε τον αγώνα στα δυο πρώτα σετ.


Με ζωντάνια μπήκαν οι δυο ομάδες στο πρώτο σετ με συνέπεια να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία, έστω και εάν η Ομόνοια κατάφερε χάρις το μπλοκ και τις καλές άμυνες να προηγηθεί με 13-10.

Η Αναγέννηση μπήκε πολύ καλά στον αγώνα δείχνοντας ότι ο διαγώνιος Φιλίπας και ο κεντρικός Μεντούριτς αποτελούν πολύ καλές προσθήκες. Οι κυπελλοπρωταθλητές ξέφυγαν 16-12, αλλά η ομάδα του κ. Μέλκα κτυπώντας με τον Σέρβο Φιλίπας, αλλά και ένα λάθος του Α. Πετρακκίδη μείωσε σε 17-16.

Το κρεσέντο της Αναγέννησης συνεχίστηκε αφού κατάφερε με τρεις συνεχόμενους πόντους του Ελευθερίου (το ένα μπλοκ) να προηγηθεί με 20-21. Οι «πράσινοι» της Λευκωσίας όμως με όπλο την εμπειρία τους στα τελευταία στάδια του σετ πήραν κεφάλι και κέρδισαν με 25-22 και προηγήθηκαν με 1-0 στα σετ.

Σταθερά καλύτερη η Ομόνοια

Η Ομόνοια ήταν πολύ καλύτερη στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ και με την άνοδο του αρχηγού Σωτήρη Πετρακκίδη προηγήθηκε με 09-05. Η Αναγέννηση επηρεάστηκε από κάποια λαθάκια επιθετικά. Η ομάδα του Σάββα Σάββα παρά το γεγονός ότι δεν διατηρούσε σταθερή απόδοση διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε με 19-13.

Παρά την προσπάθεια της Αναγέννησης και τις αλλαγές του κ. Μέλκα η Ομόνοια τέλειωσε το σετ με 25-20 και πήρε προβάδισμα δυο σετ.

Πανομοιότυπο με το πρώτο ήταν το τρίτο σετ αφού οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ισοδύναμα με εναλλαγές στην πρωτοπορία στο σκορ (σ.σ. ξεχώρισε ιδιαίτερα ο διαγώνιος Φιλίπας της Αναγέννησης που τέλειωσε πολλές φάσεις). Στη συνέχεια όμως η Ομόνοια με δύναμη στο μπλοκ (σ.σ. ξεχώρισε ο Αλεξίου) προηγήθηκε με 12-08 και στη συνέχεια με 16-10 αφού βρήκε λύσεις και από τον Αποστόλου.


Οι κυπελλοπρωταθλητές έλεγξαν πλήρως τον αγώνα και αφού σταμάτησαν τον Σέρβο διαγώνιο της Αναγέννησης προηγήθηκαν με 22-12 για να κερδίσουν το σετ με 25-13 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-20, 25-13)

OMONOIA (Σ. Σάββα): Α. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο, Αποστόλου, Λαμπ, Αλεξίου / Παπαχριστοδούλου (λ)
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. (Γ. Μέλκας): Μεντούριτς, Αχιλλέως, Ελευθερίου, Ντας, Τόφιας, Φιλίπας / Πέτρου (λ), Θεοδούλου, Χ. Χρυσοστόμου, Ι. Σωτηρίου.

Η απόδραση του Παφιακού από το Λευκόθεο όπου κέρδισε το φιλόδοξο φέτος ΑΠΟΕΛ με 1-3 και η νίκη της Καπάτσος Νέας Σαλαμίνας στο προσφυγικό ντέρμπι στο «Σπύρος Κυπριανού» με 3-1 επί της PokkaΑΕΚαραβά ξεχώρισαν από τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Στον άλλο αγώνα που άρχισε στις 20:00 η Ανόρθωσις κέρδισε την Ε.Ν.Παραλιμνίου δύσκολα με 3-1 σετ. Αναλυτικά:

ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ 1-3 (16-25, 25-20, 17-25, 20-25)

Με διπλό απέδρασε ο Παφιακός από το Λευκόθεο αφού κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 1-3 σετ παίρνοντας μια σημαντική νίκη και ταυτόχρονα βρίσκεται στην κορυφή ισόβαθμος με την Ομόνοια. Το ΑΠΟΕΛ στα κρίσιμα σημεία υστέρησε και έχασε φυσιολογικά.

Εξαιρετικά μπήκε στον αγώνα ο Παφιακός και κατάφερε να προηγηθεί με 01-05. Μια μικρή ανάκαμψη του ΑΠΟΕΛ έφερε τη μείωση του σκορ στο 07-09, αλλά το μπλοκ του Παφιακού δούλευε στην εντέλεια με συνέπεια να προηγηθεί 09-15.

Η ομάδα του Παφιακού ήταν ανώτερη και αφού αφόπλισε τα όπλα του ΑΠΟΕΛ κέρδισε το σετ με 16-25 και πήρε προβάδισμα με 0-1 στα σετ.

Το ΑΠΟΕΛ  ήταν άλλη ομάδα στις αρχές του δεύτερου σετ. Η άνοδος του Κολά, αλλά και το μπλοκ έδωσε στους «πορτοκαλί» το προβάδισμα με 08-02. Κάπου εκεί ξύπνησε ο Παφιακός που μείωσε 09-06. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο ομάδα στο γήπεδο και αφού βελτιώθηκε η απόδοση των Γοδόι και Γεωργίου μαζί με τα λάθη του Παφιακού ξέφυγε με 17-11. Ο Παφιακός ανέβηκε αλλά το ΑΠΟΕΛ με κορυφαίο τον Γεωργίου τέλειωσε το σετ με 25-20 και ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1.

Χαμένα σερβίς από ΑΠΟΕΛ
Δυναμικά μπήκε ο Παφιακός στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 00-03 και 08-11. Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε μείωσε στον πόντο 10-11, αλλά και πάλι ο Παφιακός  έπαιξε σωστά και αύξησε σε 10-15. Τα χαμένα σερβίς του ΑΠΟΕΛ (Κολάς και Χαλλλουμής) έδωσαν αέρα στον Παφιακό που κέρδισε το σετ με 17-25 και προηγήθηκε με 1-2 σετ.

Αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι ήταν ο Παφιακός που μπήκε δυνατά και με σωστές επιλογές και πολύ καλό τον Βερίσιμο προηγήθηκε με 01-07. Η ομάδα του Γκρέσιτς βρήκε πολλές λύσεις σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ με συνέπεια να προηγηθεί με 10-17 σε ένα καθοριστικό σημείο στο τέταρτο σετ.
Το ΑΠΟΕΛ πάλεψε τον αγώνα μείωσε σε 18-21 και 20-23, αλλά ο Παφιακός ήταν πιο καλός στα κρίσιμα σημεία κέρδισε το σετ με 20-25 και τον αγώνα με 1-3.

ΑΠΟΕΛ (Γ. Φιλίποφ): Γοδόι, Κολάς,, Χαλλουμής , Χάσικος, Γεωργίου,  Λίμπερο: Παντελή. Βέρντι. Αλλαγές: Αβερκίου, Κυπριανού
ΠΑΦΙΑΚΟΣ (M. Γκρέσιτς):  Σκορδής, Ευσταθίου, Βερίσιμο, Σοάρες, Κωνσταντινίδης, Οικονομίδης – Λίμπερο Αντωνίου, Ασπιώτης. Αλλαγές: Ανδρέου, Γ. Χρυσοστόμου,

KΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – PokkaΑΕΚΑΡΑΒΑ 3-1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-23)
Μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι η Kαπάτσος Νέα Σαλαμίνα κατέβαλε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό την Pokka ΑΕΚαραβά με 3-1 σετ μετά από ένα γεμάτο παιχνίδι.

Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη στα σημεία και κέρδισε το πρώτο σετ στο προσφυγικό ντέρμπι με  25-19 προηγούμενη με 1-0 στα σετ

Στο δεύτερο σετ έγινε πολύ ωραίος αγώνας με την PokkaΑΕΚαραβά να κερδίζει με 23-25 και να γράφει το 1-1 στα σετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν και μετά από ένα πολύ ανταγωνιστικό σετ κέρδισαν στο τρίτο σετ με 25-22 και ανέκτησαν το προβάδισμα με 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ δεν άλλαξε η μορφή του αγώνα με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο. Τελικά, η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου πιο ψύχραιμη κέρδισε το σετ με 25-23 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

KΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(AKωνσταντίνου): Ζηκάκης, Χρυσοστόμου, Μάνθα, Δημητρίου, Μπαγιάν, Ντε Μάν / Σαββίδη (λ)
ΑΕΚΑΡΑΒΑ (Nτ. Λέτσιεφ): Σάντζεζ, Χριστοφή, Ράμα,. Αντωνιάδης, Χαριδήμου, Χ’’Φιλίππου /  X’’Βασίλης (λ)



AΝΟΡΘΩΣΗ – Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 3-1 (25-12, 23-25, 25-15, 25-09)

Η Ανόρθωση αν και δυσκολεύτηκε επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κέρδισε στο «Θεμιστόκλειο» την Ε.Ν. Παραλιμνίου με 3-1 σετ. 

Η Ανόρθωση δεν δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ κερδίζοντας με 25-12 ανοίγοντας το σκορ απέναντι στη φιλότιμη Ένωση.

Όσοι πίστεψαν ότι η Ανόρθωση θα είχε εύκολο έργο διαψεύστηκαν στο δεύτερο σετ αφού οι «βυσσινί» ήταν εντυπωσιακοί αφού όχι μόνο έκαναν ντέρμπι το σετ αλλά το κέρδισαν κιόλας με 23-25 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1.  

Στο τρίτο σετ η Ανόρθωσις έπαιξε ωραίο βόλεϊ και αποφεύυγοντας τα λάθη κέρδισε με 25-15 και  προηγήθηκε με 2-1 σετ. Η εξέλιξη του τρίτου σετ προδιέγραψε και το τέταρτο με συνέπεια οι Βαρωσιώτες να το κερδίσουν με 25-09 και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Παραλιμνίου άφησε και πάλι άριστες εντυπώσεις.


AΝΟΡΘΩΣH (Α. Παπαδόπουλος):Πάντιτς, Αυγ. Παναγιωτίδης, Φάιφερ, Κνέζεβιτς, Στρουγκάρεβιτς, Ροντόλφο/ Μοσχοβάκης, Παπαϊωάννου, Π.Χρυσοστόμου.
Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ(Z. Λούκοβιτς): Στογιάκοφ, Λ. Λόντσαρ, Ερωτοκρίτου, Χαραλάμπους, Ν. Λόντσαρ, Λ. Λούκοβιτς.