Εκτυπώστε τη σελίδα
16-01-2014 20:41

Αχιλλέας Παπαδημητρίου:«Πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Του Φώτη Παναγιωτάρα

Είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποίησα την πρώτη μου συνέντευξη και κυρίως για το γεγονός ότι το πρόσωπο με το οποίο συνομίλησα είναι ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου.

Αγωνίζεται στη Μποβέ (Γαλλία) και παράλληλα είναι μέλος την εθνικής ομάδας βόλεϊ. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα πρότυπά μου διότι έχει κατορθώσει να αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο με σημαντικές διακρίσεις. Κατάγεται από την Αμαλιάδα και ξεκίνησε την πορεία του από την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι κι εγώ, τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Διαβάστε στη συνέχεια τη συνέντευξη:

Καλησπέρα, Αχιλλέα. Πες μου λίγα λόγια για ‘σένα (Πού γεννήθηκες; Πού μεγάλωσες; Τι έχεις σπουδάσει;).
Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Αμαλιάδα, στην οποία έζησα ως τα 18. Είμαι απόφοιτος του τμήματος οικονομικών επιστημών της σχολής κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου της Κρήτης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Environmental management του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Σε ποια ηλικία ασχολήθηκες με τον αθλητισμό και το βόλεϊ ειδικότερα;
Με τον αθλητισμό άρχισα να ασχολούμαι στην ηλικία των 7-8 ετών και με το βόλεϊ στην ηλικία των 10 ετών.

Τι σε έκανε να επιλέξεις το συγκεκριμένο άθλημα;
Μου κίνησε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν υπάρχει σωματική επαφή και παίζει σημαντικό ρόλο η επικοινωνία και ο τρόπος σκέψης. Αργότερα το αγάπησα γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο και η ψυχολογία.

Μπορείς να αναφέρεις τις ομάδες από τις οποίες έχεις περάσει;
Κόροιβος Αμαλιάδας, Ρέθυμνο, Παγκράτι, Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Beauvais (Γαλλία).

Ήταν εύκολη υπόθεση η μεταγραφή σου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό; Πώς πήρες αυτή την απόφαση;
Ήταν μια σχετικά δύσκολη απόφαση, αλλά όχι τόσο όσο φαίνεται στο φίλαθλο κόσμο. Για να πάρω αυτή την απόφαση έπαιξαν ρόλο διάφοροι παράγοντες, δεν είχε να κάνει μόνο με εμένα.

Τι σε οδήγησε να αποχωρήσεις από την Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα και να εγκατασταθείς στη Γαλλία για χάρη της Μποβέ;
Η επιθυμία μου να αγωνιστώ σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο όσον αφορά τη θέση στην οποία αγωνίζομαι. Επίσης, ήθελα να ζήσω σε μια άλλη χώρα με διαφορετικό τρόπο ζωής.

Τι θα άλλαζες από το ελληνικό πρωτάθλημα;
Πολλά. Την οργάνωση, τους περισσότερους παράγοντες, το marketing, τη νοοτροπία που υπάρχει, τη νομοθεσία, τους κανονισμούς, τις υποχρεώσεις των ομάδων, την εφαρμογή νόμων και κανονισμών και θα επιθυμούσα περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Θα ήθελα να μου περιγράψεις μια μέρα από την καθημερινότητά σου στη Γαλλία.
Προπόνηση, σπίτι, διάβασμα, φαγητό, προπόνηση, ξανά σπίτι. Συχνά πηγαίνω για φαγητό με φίλους ή στο Παρίσι, όπου αγωνίζεται η σύζυγός μου. Τον ελεύθερο χρόνο μου κυρίως διαβάζω, παίζω κιθάρα και ακούω μουσική.

Έχεις κατορθώσει να βρίσκεσαι για πολλά χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο τόσο με τις ομάδες που αγωνίζεσαι όσο και με την εθνική. Ποιο είναι το «μυστικό» για να φτάσει κανείς τόσο ψηλά;
Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Κάνω αυτό που αγαπώ έχοντας θετική ενέργεια και ομαδικό πνεύμα και φυσικά πολύ προπόνηση.

Θα ήθελα να μου αναφέρεις την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή από τη μέχρι τώρα πορεία σου.
Η κατάκτηση του πρώτου μου πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή θα έλεγα πως ήταν η διακοπή του τελικού του κυπέλλου το 2009 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό λόγω επεισοδίων.

Έχεις σκεφτεί τι σκοπεύεις να κάνεις μετά το τέλος της καριέρας σου;
Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα οικονομικά και το περιβάλλον.

Κάνε μια ευχή για τη νέα χρονιά.
Εύχομαι το 2014 να μας βρει πιο ενεργούς πολίτες.

Ποια είναι η γνώμη σου για το iNotebook.gr;
Όταν διάβασα για πρώτη φορά το iNotebook.gr εντυπωσιάστηκα γιατί αποτελεί μια πηγή ελεύθερης έκφρασης και δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα άτομα με ανησυχίες και ενδιαφέροντα στην πόλη που μεγάλωσα.

Πηγή: iNotebook.gr