Εκτυπώστε τη σελίδα
01-12-2012 13:30

Ο Μαυρομάτης προσκάλεσε τον Γκράσα στην Ελλάδα

Πρόσκληση στον πρόεδρο της FIVB Άρι Γκράσα να επισκεφθεί την Ελλάδα μέσα στο 2013 απηύθυνε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στη Λοζάνη. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ μίλησε στο volleynews.gr για τη συνάντηση του με το νέο πρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και για το τι ειπώθηκε μεταξύ τους: «Προσκάλεσα τον κύριο Γκράσα να έρθει στην Ελλάδα μέσα στο 2013 και μου απάντησε θετικά. Θα το πράξει μετά την Άνοιξη. Έδειξε πολύ

μεγάλο ενδιαφέρον για την κρίση που περνάει η χώρα μας. Με ρώτησε για το πως έχουν διαμορθωθεί οι συνθήκες στη χώρα μας και έδειξε καλά ενημερωμένος για τις εξελίξεις. Υποσχέθηκε πως θα κινήσει όλους τους μηχανισμούς της FIVB για να ενισχυθεί η ελληνική ομοσπονδία και το ελληνικό βόλεϊ ώστε να ξεπεράσει γρήγορα την κρίση. Του παρέδωσα το πλάνο δράσης της ΕΟΠΕ και μου υποσχέθηκε πως μόλις το μελετήσει θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και το πακέτο της βοήθειας προς το ελληνικό βόλεϊ. Ηταν η πρώτη μας συνάντηση και επίσης με ενημέρωσε για τις αλλαγές στις Επιτροπές».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Μαυρομάτη από την δικαστική επιτροπή στην οικονομική και για το γεγονός ότι απορρίφθηκαν οι άλλες τρεις ελληνικές υποψηφιότητες ο Μαυρομάτης είπε: «Η αλλαγή ήταν και για μένα μια έκπληξη αλλά δεν ήταν τόσο επιλογή του Γκράσα όσο επιλογή του προέδρου της CEV Αντρέ Μέγιερ που προεδρεύει της οικονομικής επιτροπής και με ήθελε στην ομάδα του. Είναι κάτι νέο για μένα και θα υπηρετήσω και αυτή τη θέση με τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Γκράσα στις επιλογές του για τη στελέχωση των επιτροπών της FIVB έκανε στροφή προς τους λατινοαμερικάνους και κυρίως προς τους πορτογάλους που μιλούν την ίδια γλώσσα. Αυτό κάπου είναι φυσιολογικό. Ακόμα και ολόκληρη η Γερμανία έχει μόνο έναν εκπρόσωπο στις επιτροπές. Δεν είναι καταστροφή για το ελληνικό βόλεϊ. Θα προσπαθήσουμε για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Μην ξεχνάμε πως όλα έχουν να κάνουν και με την εικόνα που δείχνει η χώρα μας διεθνώς. Αυτή την εικόνα πρέπει να παλέψουμε να την αλλάξουμε».