Εκτυπώστε τη σελίδα
24-02-2015 16:01

Κογκαλίδης: «Ευχαριστώ όσους με έχουν στηρίξει»

Δύο ημέρες πριν τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της ΕΣΠΕΔΑ Γιώργου Κογκαλίδη για χρέος της Ένωσης και της ΕΟΠΕ προς το ΙΚΑ, ο Κογκαλίδης με γραπτή του δήλωση ευχαριστεί τα μέλη του Δ.Σ. που τον στήριξαν ώστε να μην βγει το σπίτι του στο σφυρί για τον επόμενο μήνα, αφήνει αιχμές για την στάση της ΕΟΠΕ έναντι της ΕΣΠΕΔΑ και απαντάει στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα στο volleynews.gr ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης. Η δήλωση του Γιώργου Κογκαλίδη:
«Κατ΄ αρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΠΕΔΑ τα οποία με προσωπικά τους χρήματα, κάλυψαν το απαιτούμενο ποσό προς το ΙΚΑ και ανεστάλη ο πλειστηριασμός της προσωπικής μου περιουσίας για χρονικό διάστημα ενός μήνα.
Κατά δεύτερο, οφείλω να ευχαριστήσω στους πάρα πολλούς φίλους, που επικοινώνησαν μαζί μου, για να μου εκφράσουν τη συμπαράσταση και αποτροπιασμό τους, για τα συμβαίνοντα στην ΕΟΠΕ.
Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Πρόεδρου της ΕΟΠΕ στον ιστότοπο σας, στις 20/02, έχω να δηλώσω τα εξής:
Δήλωσε ότι τόσο αυτός, όσο και το δ.σ.της ΕΟΠΕ, θα με στηρίξουν στο θέμα που έχει προκύψει με το ΙΚΑ. Για ποια στήριξη όμως μιλάει, από τη στιγμή που ενώ ήξερε από τις 01/07/14 ότι υπάρχει αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας μου, εκείνος φρόντισε και εξασφάλισε τα χρέη της ΕΣΠΑΑΑ και ΕΠΕΣΘ (που δεν έχουν παρόμοια προβλήματα) προς το ΙΚΑ και όχι της ΕΣΠΕΔΑ; Αλλά ακόμα και τώρα, που ο κόμπος έφτασε στο χτένι (πλειστηριασμός) και ενώ υπήρχε εντολή και συμφωνία από το Δεκέμβρη του 2014 για καταβολή 11.000€ προς την ΕΣΠΕΔΑ για το ΙΚΑ και την εφορία, αυτό το ποσό ακόμα δεν έχει καταβληθεί. Και απ΄ ότι φαίνεται δεν υπάρχει η διάθεση για άμεση καταβολή του.
Από την άλλη, ως ΕΣΠΕΔΑ, είμαστε στο δίλημμα να αποφασίσουμε για τη χρηματοδότηση μας, μόνο αν διαθέσουμε στην ΕΟΠΕ δύο από τους 4 υπάλληλους μας. Έχουμε την καλύτερη διάθεση για την παραχώρηση ενός υπάλληλου και όχι δύο, γιατί άμεσα θα κινδυνεύσει η λειτουργία μας.
Το σημείο αυτό, νομίζω ότι έγινε κατανοητό στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μεταξύ μας την ίδια ημέρα (20/02) και συμφωνήσαμε, να εκταμιευτεί ποσό 5.000€ προς την ΕΣΠΕΔΑ και άμεσα να διατεθεί ένας υπάλληλος.
Επίσης κάπου ο κ. Μαυρομάτης αφήνει μία αιχμή ότι ''αρκεί να καταλάβουν όλοι πως τα χρήματα πρέπει να πηγαίνουν αυστηρά εκεί που πρέπει.'' Θα αναφέρεται υποθέτω σε κάποιες άλλες Ενώσεις, γιατί αν αναφέρεται στην ΕΣΠΕΔΑ, τον προκαλώ να αποδείξει πια χρήματα προς την ΕΣΠΕΔΑ, πήγαν αλλού από εκεί που έπρεπε.
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ, να πρυτανεύσει η λογική και το πνεύμα συνεργασίας, για τις προκλήσεις του μέλλοντος».