Εκτυπώστε τη σελίδα
05-02-2020 19:18

ΑΟ Θήρας: Η περηφάνια του Γκάιτς και το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τελικού

Ας κρατήσουν οι χοροί, λένε στην Σαντορίνη μετά την πολύ μεγάλη πρόκριση στους «8» του Τσαλεντζ καπ, που πέτυχε ο εκπληκτικός ΑΟ Θήρας στη ρεβάνς με 3-1 κοντρα στην Ελβετική Σαφχάουζεν.

Μετά την λήξη του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Γκάιτς και οι παίκτριες Καραφουλίδου και Χατζηευστρατιαδου,μίλησαν στην κάμερα της Cosmote για την εξέλιξη του αγώνα και την μεγάλη πρόκριση.

Αρχικά ο Μπράνκο Γκάιτς δήλωσε: «Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου. Ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκριση, παρότι υπήρχαν δυσκολίες στο πρώτο σετ. «Κλειδί» της πρόκρισης ήταν το πρωτο σετ καθώς σε αλλά ματς που παλεύαμε να τα κερδίσουμε, χάναμε το πρώτο σετ. Σήμερα (χθες) καταφέραμε να το κερδίσουμε αν και ήμασταν πίσω στο σκορ. Το ξαναλέω είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής αυτών των κοριτσιών που έδειξαν τέτοιο ψυχολογικό σθένος σε τέτοιο παιχνίδι. Ελπίζω να περάσει και την Τρίτη ο Ολυμπιακός (σήμερα με Γενεσεϊ), και να έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στους «8» του Τσάλεντζ καπ. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την μεγάλη του συμπαράσταση.»

Η Άλκηστη Καραφουλίδου που βοήθησε με το σερβίς της στην ανατροπή του πρώτου σετ τόνισε: «Ο προπονητής μας είχε πει πριν το ματς, ότι ήταν καθοριστικό το πρώτο σετ, μπήκαμε δυνατά για να το πάρουμε και αφού καταφέραμε, στη συνέχεια όλα κύλησαν πιο εύκολα και φτάσαμε στη νίκη. Στόχος τη ομάδας φέτος είναι να κάνει το κάτι παραπάνω από πέρυσι και να μπει τετράδα και ελπίζω να προχωρήσουμε γιατί η ομάδα φέτος είναι πολύ δυνατή.»

Η διεθνής κεντρική Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, που ηταν από τις κορυφαίες του παιχνιδιού τόνισε οτι στόχος για την ομάδα είναι ενας ευρωπαϊκός τελικός: « Στην Ελβετία πήγαμε καλά προετοιμασμένες, παλέψαμε και χάσαμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Στο σημερινό(χθεσινό) παιχνίδι δείξαμε διάθεση, πάθος, ο κόσμος ήταν ο έβδομος παίκτης μας. Δεν νιώσαμε καμία αμφιβολία από την απώλεια του τρίτου σετ.

Δουλεύουμε καθημερινά με την όνειρο να βρεθούμε σε ένα ευρωπαϊκό τελικό, κάτι που αν γίνει θα είναι μεγάλη τιμή για το σωματείο, για την κάθε αθλήτρια ξεχωριστά αλλά και για την Ελλάδα που έχει βρεθεί ελάχιστες φορές σε ένα ευρωπαϊκό τελικό. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και μακάρι να δικαιωθούμε στο τέλος και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε.»

Σχετικά άρθρα

  • MVP η Χατζηευστρατιάδου απέναντι στην πρώην της ομάδα
    Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου είναι η MVP της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών. H κεντρική του ΑΟ Θήρας ήταν η πρωταγωνίστρια στη νίκη επί του Πανναξιακού και με 15 πόντους (11/13 επ., 1 άσσο, 3 μπλοκ) οδήγησε την ομάδα της στο τέταρτο τρίποντο της φετινής σεζόν.
  • Με την Χατζηευστρατιάδου στην Νορβηγία οι γυναίκες
    Χωρίς την Κατερίνα Γιώτα θα ταξιδέψει η Εθνική γυναικών στην Νορβηγία, για το δεύτερο της παιχνίδι στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.